שתף קטע נבחר

דיווח: ה-FBI עקב במשך עשור אחר רשת הריגול

ה"וושינגטון פוסט" פרסם שמעצר חברי החוליה הרוסית בא לאחר שנים ארוכות שבהן היו נתונים למעקב צמוד של המודיעין בארה"ב. גם קוד ההצפנה שלהם נחשף

פרשת הריגול הרוסי התפוצצה אמנם רק בשבוע שעבר, אבל מסתבר כי פעילותה של אותה רשת הייתה נתונה למעקב של ה-FBI כבר במשך עשור. בין היתר, צותתו החוקרים לשיחותיהם של אנשי החוליה, קראו התכתבויות של חבריה ולמרות זאת - לא מיהרו לעצור אותם.

 

רשת המרגלים מרוסיה - עדכונים אחרונים ב-ynet:

 

אחת הסיבות לכך הייתה רצונם של האמריקנים להצליח לאסוף, באמצעות אותו הפיקוח, מידע מהותי על דרכי הפעולה של סוכנות המודיעין הרוסית ועל האמצעים שבהם עושים אנשיה שימוש, כל זאת תוך חשיפתם של מפעילים ואנשי קשר נוספים שהיו קשורים אליהם.

 

על-פי מסמכי בית-המשפט בפרשה ומראיונות שהעניקו המעורבים בה ל"וושינגטון פוסט", נמשכה לכל אורך השנים אותה המדיניות, עד להחלטת משרד המשפטים האמריקני ביום ראשון שעבר לשים סוף ל"רומן הרוסי", שהביא לגל המעצרים של חברי הרשת.

 

לכל אורך תקופת המעקב, מצביעים מסמכי בית-המשפט כי ה-FBI הצליח לאגור מידע רב אודות פעילות החוליה ועצר את חבריה בזמן הראוי לכך. בין היתר, הוצגו יותר ממאה מסרים מוצפנים שהועברו בין סוכנות הביון הרוסית SVR, לבין בני-זוג שהזדהו בשמות "ריצ'רד" ו"סינת'יה" שהשתתפו בפעילות, תחת עינן הפקוחה של הרשויות האמריקניות.

 

חשיפת המרגלים: "חבר מביא חבר"

בבית שבו התגוררו העיתונאית הפרואנית, ויקי פלאיז, והפרופסור למדע המדינה, חואן לזארו, הותקנו עוד בפברואר 2002 מכשירי ציתות. החקירה של פרשת הריגול התהוותה בשיטת "חבר מביא חבר", כשכל זוג מרגלים שאותר הצליח להביא לחשיפתם של אחרים.

 

בין היתר, חשפו אותם מסמכים כי בסריקה סביב הבית שבו התגורר אחד הזוגות ב-2005 נחשפה סיסמה למחשב,

שהיוותה עבור החוקרים האמריקנים דרך קלה להגיע אל תוכנת ההצפנה הרוסית. בעקבות זאת ושנה בלבד אחר כך, הצליחו החוקרים לשחזר מסרים מוצפנים במחשביהם של שני זוגות מרגלים אחרים.

 

על-פי ה"וושינגטון פוסט", אותם חשודים שנעצרו מאוחר לא החזיקו בגישה למידע סודי ביותר, בדומה לזה שהיה נחלתו של אלדריך איימס, עובד ה-CIA שריגל לטובת רוסיה, או רוברט הנסן - עובד הריגול הנגדי ב-FBI - שגם הוא ובתמורה לכ-600 אלף דולרים, הסכים להעביר מידע חסוי למוסקבה.

 

במקרה זה, הגיעו המרגלים תוך הסוואתם לדיפלומטים זרים לצורך ביצוע משימות מיידיות, בניגוד לכאלה שנשלחו למשך שנים ארוכות תוך בניית סיפור כיסוי מפורט - בתקווה שזה יאפשר להם, ביום מן הימים, להפוך לאמריקנים מהשורה שיוכלו אף ליצור קשרים עם אנשים הנמנים על מעגל מקבלי ההחלטות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבית של פלאיז ולזארו. "אח גדול" במשך שמונה שנים
צילום: AP/The Journal News, Joe Larese
ויקי פלאיז. חשפה עצמה ואת חבריה
צילום: AP
אנה צ'פמן. המרגלת הלוהטת
צילום: AP
מומלצים