שתף קטע נבחר

אירמטוב מאוזבקיסטן - השופט הטוב במונדיאל

האיש שניהל את המשחק בין גרמניה לארגנטינה הוכיח שלא חשוב אם אתה בא ממדינה קטנה, שאין לה נבחרת מפוארת, העיקר שאתה מפגין יכולת אישית גבוהה

המשחק בין גרמניה לארגנטינה סומן כקשה ביותר בשלב רבע הגמר, הן בשל המועמדות של שתי הנבחרות לזכייה בגביע והן בשל היסטורית המשחקים הטעונים בין שתיהן, כמו גם בשל סגנון המשחק השונה במהותו: כדורגל אירופי קלאסי מול סגנון דרום אמריקני מובהק.

 

פיפ"א בחרה לשבץ למשחק הרגיש את השופט האוזבקי ראשאן אירמטוב, שהרשים בינתיים בכל שלושת המשחקים שניהל. השופט, שעד כה לא הורגל במשחקים מסוג זה, או במשחקים גדולים בגביעי אירופה, הגיע מדינה שולית, שאינה מאריות הכדורגל העולמי.


גרמניה. השופט החליט לחסוך מארגנטינה סבל מיותר (AP)

 

אירמטוב הוכיח פעם אחר פעם כי כיום הוא נמצא בשורה הראשונה בין השופטים בעולם. מסתבר כי הדבר אפשרי, ובסופו של דבר כשרון יוצא דופן סופו להתגלות, גם אם הדרך ארוכה יותר וקשה יותר.

 

ההכנה הטקטית של השופטים למשחק היתה מצוינת. אין לי ספק כי השופטים הכינו עצמם למספר התפתחויות אפשריות וההתאמה לסגנון המשחק ואופי השחקנים. התרחיש הקשה ביותר מבחינת השופטים אכן קרה - יתרון מוקדם מאוד של גרמניה.


אירמטוב (ברקע) במשחק בין גרמניה לארגנטינה (AP)

 

השופט היה מוכן לכך שהאופי הארגנטיני-לטיני החם יגיב בעצבנות ובעבירות, שיילכו ויהפכו אגרסיביות יותר ככל שהזמן יחלוף. השופט ידע לעצור את המשחק בשלביו הראשונים, לבל ייגרר לאלימות. הוא שרק לכל עבירה והפעיל בצורה טובה מאוד את חוק 18 - ההיגיון.

 

אירמטוב נמנע משליפת כרטיסים צהובים בשלב הראשון, גם כאשר על פי הספר היו אירועים שחייבו שליפת כרטיסים, כגון נגיעות יד מכוונות ועבירות מאחור. על כל אלה הצליח להשתלט, על ידי הפגנת סמכותיות אישית ראויה לציון ושריקות מדויקות לכל העבירות ממרחק קרוב מאוד.


גם למראדונה לא היו טענות לשופט (AP)

 

בהתנהלות נכונה זו הצליח למנוע "התפרעות" אופיינית של ארגנטינה הלחוצה, שנמצאה בפיגור הולך וגדל, והשכיל לסיים את המשחק עם מספר מינימלי של כרטיסים צהובים הכרחיים.

 

דוגמה נוספת להפעלת חוק ההיגיון, היתה תוספת הזמן בסיום המשחק - דקה אחת בלבד, בניגוד להנחיות המורות להוסיף 30 שניות לכל חילוף, בתוספת זמן טיפול בפציעות.

 

כאשר הבחין השופט כי המשחק הוכרע זה מכבר וארגנטינה כואבת ומושפלת, החליט בצדק על תוספת זמן מינימלית של דקה אחת, על מנת לשלוח לחדר ההלבשה נבחרת כואבת אחת ונבחרת חוגגת אחת.

 

אירמטוב האוזבקי סיפק תצוגת שיפוט ברמה הגבוהה ביותר, ומבחינתי הוא השופט הטוב ביותר עד כה בטורניר. מסתבר שלא חשוב אם אתה בא ממדינה קטנה שאין לה נבחרת מפוארת, העיקר שאתה מפגין יכולת אישית גבוהה. נקווה שגם מישראל, כפי שהיה בעבר, יוזמן שופט גם למפעל ספורטיבי חשוב ומרתק זה.

 

  • אברהם קליין, מבכירי שופטי הכדורגל בעבר, שפט בשלושה מונדיאלים (מקסיקו 70', ארגנטינה 78' וספרד 82') ובשני טורנירים אולימפים (68' ו-76'). זכה לעיטור כבוד מיוחד של פיפ"א בשנת 1984, בה פרש מפעילות, וכיהן כיו"ר איגוד השופטים בשנים 87'-94'. בימים אלה יצא לאור ספרו 'אמן המשרוקית'.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים