שתף קטע נבחר

לידיעת הרוכבים: מותר לרכוב בשוליים

רוכבי קטנועים ואופנועים הדוהרים בשולי הכביש, הוא מחזה מוכר היטב לנהגים בכבישים המועדים לפקקי ענק יומיומיים. האם מותר להם? החוק מסביר שלא, אבל נציג משטרת התנועה מבהיר כי יש יוצאים מהכלל. גידי פרדר מסביר איך לעשות זאת נכון

אם אתם מוצאים עצמכם תקועים פעמיים ביום בפקקי הענק המרגיזים של שעות הלחץ בנתיבי איילון, סביר להניח שתופעת רכיבת אופנועים וקטנועים על שולי הכביש, מוכרת לכם היטב. בשעות הבוקר ואחר הצהריים מוצאים לעצמם רוכבי הדו-גלגלי מפלט נוח מגודש התנועה המתסכל, מנצלים את ממד הרוחב הצנוע של הכלי הדו-גלגלי, ורוכבים לדרכם. חלקם עושה זאת במהירות, אחרים בזהירות.

 

החוק בישראל אינו מתיר זאת, ובמידה רבה של צדק. לשולי הכביש יש תפקיד מוגדר, ולכן הם לבטח לא אמורים לשמש נתיב נסיעה נוסף - גם אם ניתן לעשות זאת. מעבר לכך, שולי הכביש בישראל, גם לאורך צירי תנועה מרכזיים, טומנים בחובם לא מעט סכנות לרוכב. שיירי צמיגים, אבנים, חלקי מתכת וכו', מפוזרים שם בנדיבות. רוכב שימצא עצמו נתקל בעצם נוקשה עם הגלגל הקדמי, עלול לאבד את שיווי המשקל ולמצוא עצמו מוטח אל הקרקע במקרה הטוב. במקרה הבא הוא יסטה אל עבר המכוניות העומדות או אף נוסעות משמאלו. ועוד לא אמרנו דבר על רוכבים העושים שימוש בשולי הכביש משמאל.

 

אבל האם באמת מדובר בעבירה על החוק, שכמעט ואינה נאכפת? ביקשנו מנציג משטרת התנועה, שוטר רכוב בעצמו, להסביר מה בדיוק מותר ומה אסור. ואם כן, כיצד. גידי פרדר, מדריך הרכיבה שלנו, יוסיף עוד נקודות חשובות לרוכב מהשורה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תתפלאו - מותר לרכוב בשוליים
צילום: רותם פלדנר מישל דור
אבל צריך לעשות זאת נכון
צילום: רותם פלדנר מישל דור
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים