שתף קטע נבחר

נפל על הראש: טארט תפוחים הפוך

פרוסות של תפוחי עץ מקורמלות עם טאץ' של יין לבן נאפות תחת שכבת בצק אגוזית - זוהי הגרסה של השף רושדי דקוואר לטארט טאטן הקלאסי

טארט תפוחים הפוך

מתכון של השף רושדי דקוואר, מסעדת "אדלינה", קיבוץ כברי

 

המרכיבים (ל-4 תבניות אישיות עגולות בקוטר 10 ס"מ ועומק 3 ס"מ):

5 תפוחים מסוג גרני סמיט

70 גרם חמאה

1/2 כוס יין לבן

100 גרם סוכר דמררה

לבצק:

100 גרם חמאה

90 גרם סוכר דמררה

50 גרם קמח (מומלץ קמח שקדים)

1 ביצה

60 גרם פקאן סיני גרוס

קורט מלח


(צילום: דן פרץ)

 

אופן ההכנה:
  1. קולפים את תפוחי העץ, חותכים לחצאים ואז לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
  2. במחבת טפלון רחבה מחממים את החמאה, היין הלבן והסוכר ומקפיצים בהם את פרוסות התפוחים על אש גבוהה עד שהן הופכות מקורמלות. מורידים מהאש ומצננים מעט.
  3. משמנים את התבניות בחמאה ומסדרים בתחתיתן את התפוחים בצורת מניפה.
  4. הבצק: מערבבים במיקסר חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הקמח והביצה.
  5. מערבבים כדקה ובסוף מוסיפים את הפקאן הסיני לסיבוב נוסף אחד בלבד. מצננים את הבצק כשעתיים.
  6. יוצרים כדורים אישיים מהבצק (כ-90-100 גרם לכדור), מרדדים בעזרת כף היד ומניחים על התפוחים המסודרים בתבנית.
  7. אופים בטמפרטורה של 190 מעלות כ-10-12 דקות.
  8. הגשה: הופכים כל תבנית על צלחת ההגשה כאשר הבצק מונח על הצלחת. מגישים עם גלידה וניל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים