שתף קטע נבחר

18 שנות מאסר לשוטר מג"ב שניסה לרצוח חברתו

גידאי קפילאו, שוטר מג"ב לשעבר, הורשע בניסיון לרצוח את חברתו, שנפרדה ממנו וברחה מאילת, ואת חברתה. בית המשפט גזר עליו 18 שנות מאסר בפועל ופיצוי בסך 45 אלף שקל

נקמת המג"בניק נכשלה, ואת 18 השנים הבאות הוא יבלה בכלא. בית המשפט המחוזי בבאר-שבע גזר היום (ה') 18 שנות מאסר בפועל על שוטר מג"ב לשעבר, גידאי קפילאו (25), בגין ניסיון לרצוח את חברתו ואת החברה שלה. 

 

מכתב האישום שהוגש נגד קפילאו עולה כי לאחר שחברתו ביקשה להיפרד ממנו ולנתק עמו את הקשרים, הוא רדף אחריה עד אילת, לשם הגיעה במטרה לברוח ממנו, ירה בה ובחברתה, ולאחר מכן ניסה להתאבד.

 

התיק נוהל ע"י עו"ד שלומי אברמזון מהמחלקה לחקירות שוטרים, ובסיומו הורשע הנאשם בביצוע שני נסיונות רצח, עבירות של חבלה בנסיבות מחמירות ואיומים. הפרקליט טען כי יש להיאבק בתופעת האלימות כלפי בנות זוג שהחליטו לנתק את הקשר ואמר כי החברה שנורתה עדיין לא הצליחה להשתקם.

 

"הוא הפך אותה מבחורה צעירה עם תקוות וציפיות רבות מהחיים בארץ, שהאמינה בכוחה לפעול למען עצמה, לשבר כלי", תיאר אותה התובע בבית המשפט. קפילאו הביע את צערו וכאבו בשל הפגיעה בשתי הצעירות, וטען בבית המשפט כי יש להתחשב בו בשל נסיבותיו האישיות והסבל שהיה מנת חלקו. לדבריו, בעת היותו ילד נאלץ לעבוד למחייתו, סבל מאנטישמיות ונאלץ ללון ברחובות. אחרי עלייתו ארצה הוא שירת כחייל קרבי בצה"ל.

 

הרכב השופטים, בראשות רות אבידע, חני סלוטקי ומיכל ברנט החליטו לקחת בחשבון את נסיבות חייו האישיות, אך גם את חומרת העבירות אותן ביצע. בסופו של דבר הם גזרו על הנאשם 18 שנות מאסר בפועל ופיצוי בסך 45 אלף ש"ח לחברתו לשעבר ולחברתה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הפך אותה לשבר כלי" - וייכלא
"הפך אותה לשבר כלי" - וייכלא
צילום: רויטרס
מומלצים