שתף קטע נבחר

לונדון: מאסר ל-3 שזממו לפוצץ טיסות לארה"ב

איברהים סבנט, ערפאת ואחיד קאן וואחיד זמאן, היו אמורים לחדור את מערכי האבטחה של נמלי התעופה כשהם נושאים בקבוקים ממולאים בחומרים דליקים. הם נלכדו בעקבות האזנות שערכה משטרת לונדון. בעקבות מעצרם, הוציאו חברות תעופה הנחיות האוסרות העלאת בקבוקי משקה לטיסות

בית משפט בלונדון גזר אחר הצהריים (יום ב') 20 שנות מאסר על שלושה מחבלים מתאבדים שגוייסו על-ידי אל-קאעידה כדי לפוצץ מטוסים בטיסות טרנס-אטלנטיות לארה"ב ולקנדה. השלושה הם: איברהים סבנט - בן 29, ערפאת ואחיד קאן - בן 29, וואחיד זמאן - בן 26, שלושתם תושבי לונדון.

 

מגזר הדין עולה כי בשנת 2006 ניסו השלושה היו אמורים לחדור את מערך האבטחה של נמלי התעופה בלונדון כשהם נושאים פצצות מאולתרות. הפצצות שהורכבו מחומרים נוזליים הוטמנו בתוך בקבוקי משקאות קלים. המזימה נחשפה בעקבות האזנות שערכה משטרת בריטניה, ובעקבות כך אסרו חברות תעופה בינלאומיות על נוסעים להעלות משקאות לטיסות - איסור הקיים עד היום.

 

מכתב האישום טענה הפרקליטות כי משטרת בריטניה הצליחה לסכל פיגועי טרור בסדר גודל של 11בספטמבר, וכי שלושת המחבלים הכינו סרטוני וידאו שהיו אמורים להתפרסם לאחר מותם ובו הם טוענים כי מטרתם היא "לתקוף את אויבי האיסלאם".


משמאל לימין: קאן, זמאן וסבנט (צילום: AP) 

 

"מוות והרס יפגעו בכם כמו סופת טורנדו. כפי שאתם הורגים אותנו, אנחנו נהרוג אתכם. כפי שאתם מפציצים אותנו, אנחנו נפציץ אתכם", אמר זמאן בסרטון. סבנט, קאן וזמאן הכחישו את האשמות נגדם וטענו כי הסרטונים הם חלק מסרט דוקומנטרי.

 

השופט טימותי הולרוייד קבע בפסק הדין כי השלושה היו "חיילים" שלא היו מודעים ליעד שאותו היו אמורים לתקוף, ולא לקחו חלק בתכנון המזימה או בהרכבת הפצצות. עם זאת, הולרוייד ציין כי השלושה התכוונו לקחת חלק במסע רצח של מספר גדול של גברים, נשים וטף.

 

מגזר הדין עולה עוד כי האיש העומד מאחורי המזימה, עבדאללה אחמד עלי, איתר שבע טיסות מלונדון לסן-פרנסיסקו, טורונטו, מונטריאול, וושינגטון, ניו-יורק ושיקאגו, שאמורות לצאת בהפרש של שעתיים וחצי זו מזו - כטיסות פוטנציאליות. עלי עצמו נשפט ונכלא בספטמבר האחרון.

 

בסך הכל הורשעו עד-כה במזימה 12 בני אדם. שלושת המעורבים הנוספים נשפטו פעמיים בשנים 2008-2009 ועומדים כעת למשפט שלישי. במשפט הראשון לא הצליח חבר המושבעים להסכים על פסק הדין. במשפט השני זוכו השלושה מהטענה שידעו כי מטרת המזימה היא לפוצץ מטוסים וכעת הם מואשמים בסעיף כללי יותר - מזימה לרצח. במהלך חקירת המזימה ביקרו בלשי משטרת בריטניה בפקיסטן, ארה"ב, דרום-אפריקה ויפן, אספו כמעט עשרת אלפים עדויות וערכו חיפושים בכ-800 מחשבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נמל התעופה היתרו (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים