שתף קטע נבחר

זירת הקניות

גרינפיס שבים למחות: עלו על מזח הפחם בחדרה

בחלוף שבוע מהפעולה הראשונה - בה עלו על ספינת פחם בדרך לישראל - שבו פעילי ארגון הסביבה הבינלאומי למחות. הפעם הם טיפסו על מזח פריקת הפחם מול תחנת הכוח בחדרה ופרשו על עגורן שלט - "הפחם הורג". כעבור שעה קלה הם נעצרו. במקביל - פעילים אחרים צבעו כתובת דומה על דופן ספינת פחם

פעילים של ארגון הסביבה "גרינפיס" עלו הבוקר (ה') על מזח הטענת הפחם מול תחנת הכוח בחדרה בניסיון לשבש את פריקת הפחם במקום. הם נעצרו כעבור כשעתיים. במקביל, צוות נוסף של פעילים צבע על דופן ספינת הפחם "אוגוסטה" שעוגנת בנמל הפריקה את הכתובת "פחם הורג, Go Solar".

 


הפעילים מטפסים על מזח פריקת הפחם (צילום: ג'ירי רזק)

 

הבוקר, בשעה מוקדמת, התקרבו שישה פעילים למזח פריקת הפחם בעזרת סירות גומי. שניים מהם נעצרו אך ארבעת האחרים הצליחו לטפס על המזח, והמשיכו לטפס על עגורן בגובה 45 מטר הניצב במקום. הם השתלשלו בחבלים מראש העגורן ופרשו שלט ענק עליו נכתב "הפחם הורג".

 

כעבור שעה קלה נעצרו גם ארבעת הפעילים הללו, ונלקחו לחקירה. בקרבת מקום המתינו להם שני פעילים נוספים בסירות גומי. גם הם נעצרו. מבדיקת זהותם של הפעילים התברר כי שלושה מהם ישראלים וחמישה הם זרים.

 

הסירות איתן הגיעו הפעילים למזח עושות את דרכן לנמל חיפה. גם ספינת האם ממנה יצאו הפעילים,"ריינבו וורייר", נקראה להגיע לנמל חיפה לחקירה. 

 

המחאה: נגד הקמת תחנת כוח נוספת באשקלון 

גם לפני שבוע ניסו פעילי הארגון להפריע לספינת פחם שעשתה את דרכה לישראל. שלושה פעילים עלו על ספינת הפחם "Orient Venus" וטיפסו על התורן, שם פרשו שלט עליו כתוב "פחם הורג". הם אמרו שלא יסכימו להתפנות עד שהספינה תשוב על עקבותיה, ואף קשרו עצמם בחבלים לתורן. אולם כעבור כמה שעות נעצרו והורדו מהספינה לחקירה.

 

צפו: כך עלו הפעילים על הספינה בשבוע שעבר:

 

ארגון גרינפיס מוחה על הכוונה להקים תחנת כוח פחמית נוספת באשקלון. לדברי פעילי הארגון, הפעילות הנוכחית היא פעילות מחאה לא אלימה שמטרה כפולה: גם להעלות את המודעות לנושא וגם לנסות ולשבש את אספקת הפחם השוטפת לתחנות הכוח הפחמיות הפועלות בחדרה ואשקלון.

 

נילי גרוסמן, מנהלת קמפיין האנרגיה של ארגון גרינפיס בישראל, אמרה: "הפחם הוא דלק מיושן ומסוכן ומחירו האמיתי גבוה מאוד. כולנו משלמים את מחיר הפחם שכולל נזק בריאותי, זיהום אוויר, שינויי אקלים, כל אלה מהווים נטל כבד על האזרח מן השורה. הציבור משלם את מחירו האמיתי של הפחם. אנחנו נמשיך להיאבק עד לביטולה המוחלט של תחנת הפחם המזהמת".


פורסם לראשונה 15/07/2010 07:45

 

רענן בן-צור סייע בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פעילי גרינפיס בנמל הפחם בחדרה
צילום: jiri rezac, גרינפיס
מומלצים