אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ההתנתקות 2

ליברמן בקזחסטן. התוכנית תיושם? צילום: רוייטרס
ליברמן בקזחסטן. התוכנית תיושם? צילום: רוייטרס
 
מחכים לספינות בעזה. בקרוב הן יגיעו? צילום: AP
מחכים לספינות בעזה. בקרוב הן יגיעו? צילום: AP
 
 


 

חמאס נגד תוכנית ליברמן: "עזה לא תנותק"

הארגון השולט ברצועה מתנגד להצעת שר החוץ להפוך את עזה לישות עצמאית ולסגור הרמטית את הגבול. "ישראל מנסה לברוח מאחריותה, לא נסכים לנתק את עזה משאר חלקי המולדת", אמר דובר חמאס בתגובה לרעיון שפורסם ב"ידיעות אחרונות"

עלי ואקד
פורסם: 16.07.10, 18:39

עזה לבדד תשכון? לא אם זה תלוי בחמאס. שר החוץ, אביגדור ליברמן, הציע כי ישראל תסיר כל אחריות לנעשה ברצועה ותסגור הרמטית את הגבול. בחמאס, הארגון השולט ברצועה, מתנגדים בתוקף לרעיון להפוך את עזה לישות נפרדת ועצמאית לחלוטין.

 

דובר חמאס, ד"ר סמי אבו-זוהרי, אמר הערב (ו') כי תנועתו דוחה את הנסיון לנתק את עזה מיהודה ושומרון. "לא נאפשר לכיבוש להשתחרר מאחריותו החוקית, כל עוד הוא ממשיך לכבוש את האדמות הפלסטיניות. עזה היא חלק מהמולדת הפלסטינית ואנחנו דוחים את רעיון ניתוקה משאר חלקי המולדת".


משאית בכרם שלום. ליברמן מציע לסגור הרמטית את הגבול (צילום: AP)

 

"הכיבוש ברצועה נמשך בפועל למרות נסיגת הכוחות הציוניים ממנה, ולמרות פירוק ההתנחלויות", אמר דובר חמאס, שטען כי ישראל מנסה לחמוק מהאחריות וההתחייבויות של "צד כובש": "מדובר בניסיון לברוח מאחריותה למצור. הסרת המצור היא זכות חוקית על פי החוק הבינלאומי והאנושי, ויש להבדיל בין הסרת המצור לבין ניתוקה של הרצועה מיתר חלקי המולדת. צריך להבטיח אספקה של כל צורכי הרצועה ללא הגבלות או תנאים, וללא כל מחיר פוליטי".

 

התוכנית: כוח קומנדו זר בגבול, הסרת בדיקות המשטים

הצעתו של שר החוץ, שפורסמה הבוקר ב"ידיעות אחרונות", מהווה למעשה ניסיון להתנתקות שנייה מעזה. ליברמן, ששוהה בקזחסטן, יציג את התוכנית בפני שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, ובפני 6 שרי חוץ מהאיחוד ויבקש מהם להציע לממשלת חמאס לבנות שלושה פרויקטים גרנדיוזיים - תחנת כוח לאספקת חשמל, תחנות להתפלת מי ים ומתקן לטיהור מי שפכים.

 

כמו-כן, מציע ליברמן לוותר על הדרישה הנוכחית לפרוק ספינות ולבדוק את ציודן בשטח ישראל, ובמקום זאת להעביר את פעולת הבדיקה לנמל לימסול בקפריסין ולנמלים ביוון. ספינות שיעברו את הבידוק יוכלו להמשיך לעזה. הספינה האחרונה שניסתה להגיע לעזה ולשבור את המצור, "אל-אמאל" הלובית, הופנתה לאל-עריש בסיני, שם פרקה את מטענה.

 

ליברמן, שיציע לאירופים לשלוח למעברי הגבול כוח צבאי בינלאומי - ליגיון הזרים הצרפתי ויחידות קומנדו אחרות שימנעו הברחת אמצעי לחימה - מקווה כי הרעיונות הללו, ובראשן הסרת הדרישה לבדוק משטים, יזכו את ישראל בתמיכה בינלאומית בעקבות "סיומו הסופי של הכיבוש".

 

Read this article in English

 

 


תגיות: חמאס | אביגדור ליברמן

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as15-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©