שתף קטע נבחר

אגסי, מאחוריך: מכונית פלסטינית סולארית

סטודנטים מאוניברסיטה בחברון פיתחו מכונית חשמלית שנטענת בעזרת אנרגיית שמש, או משקע ביתי רגיל. לידיעת חברת בטר פלייס

טכנולוגיה מוטורית ידידותית לסביבה, מגיעה דווקא ממזרח. קבוצת סטודנטים מחברון מוכיחה שאפשר לנהוג במכונית, ולשמור על הסביבה באותה עת. שלושת הסטודנטים, מהפקולטה להנדסה באוניברסיטה ללימודים טכניים בחברון (Palestine Polytechnic University), חשפו מכונית חשמלית אותה תכננו במשך שלושה חודשים בלבד ועם תקציב נמוך במיוחד. המכונית נטענת בעזרת שקע חשמל ביתי, אך צוברת אנרגיה גם באמצעות תאים סולאריים.

 

באוניברסיטה הביעו תקווה כי הפרויקט המוצלח ימשוך משקיעים, אשר יזרימו את המימון הדרוש כדי להפוך את המכונית לפופולרית על כבישי הגדה המערבית, כך מדווחות סוכנויות הידיעות.


שלושת הסטודנטים האחראיים לפיתוח המכונית הסולארית

 

המנוע החשמלי שמניע את המכונית החד-מושבית מציג אמנם הספק צנוע במיוחד של 2 כ"ס בלבד, אך לטענת חבורת הסטודנטים, הוא מסוגל להניע את המכונית עד למהירות של 30 קמ"ש - די והותר במרבית התנאים העירוניים. 12 סוללות אמורות להספיק לזמן נסיעה מרבי של עד חמש שעות.

 

תאים סולאריים הממוקמים בצדה האחורי של המכונית, מאפשרים ללכוד את אנרגיית השמש לטובת טעינה נקיה לחלוטין של הסוללות במכונית. בשעות הלילה ניתן לטעון את הסוללות בעזרת שקע ביתי רגיל.

 

"אין לנו תעשייה, כך שמרבית זיהום האוויר באזורנו, מגיע מכלי רכב", הסביר ד"ר זהדי סאלחב, מנהל המחלקה הטכנית באוניברסיטה לגארדיין הבריטי. שלושת הסטודנטים שבנו את המכונית לא נסמכו על דגם קיים, והתחילו את התהליך מאפס - כך עוד מדווח.


 

באוניברסיטה הפלסטינית מקווים כי לאחר החשיפה שתקבל המכונית, יגיעו גם בעלי ממון שיהיו מעוניינים לתמוך בפיתוח עתידי. "בניית המכונית תעלה כ-4,000 דולר, אך אנו זקוקים לסכום כפול כדי לבנות מכונית אמיתית שתהיה מסוגלת לספק ביצועים טובים", סיכם ד"ר סאלחב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לראשונה בפלסטין: מכונית סולארית
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים