שתף קטע נבחר

ירידה של 64% בהשקעות הזרות בישראל

הדו"ח השנתי של סוכנות האו"ם לסחר ופיתוח מגלה כי בשנת 2009 הסתכמו ההשקות הזרות הישירות ב-3.9 מיליארד דולר, זאת לעומת 10.0 מיליארד ב-2008. מדובר בירידה גבוהה מהשיעור שחל בעולם ועמד על 37%

ירידה בהשקעות הזרות הישירות בישראל (FDI): בשנת 2009 הסתכמו ההשקעות ב-3.9 מיליארד דולר בלבד, זאת לעומת 10.9 מיליארד דולר ב-2008, ירידה בשיעור של 64% - כך עולה מהדו"ח השנתי של סוכנות האו"ם לסחר ופיתוח (UNCTAD) שמתפרסם היום (א').

 

היקף ה-FDI העולמי ב-2009 עמד על 1.11 טריליון דולר, לעומת 1.77 טריליון דולר ב-2008. שיעור הירידה ב-FDI בישראל ב-2009 – 64%, הינו גבוה משמעותית משיעור הירידה שחל בעולם באותה שנה – 37%.

 

ד"ר רוני מנוס ויעקב ירון מהמחלקה למימון ועסקים בינלאומיים, של בית הספר למנהל עסקים, במסלול האקדמי המכללה למנהל מציינים כי לאחר הנפילות הדרסטיות בהיקף ה-FDI העולמי במהלך השנתיים האחרונות, נראתה במחצית הראשונה של 2010 התאוששות בהיקף ה-FDI, והתחזית היא להמשך מגמה זו.

 

כלכלות מתפתחות - יעד מועדף למשקיעים

השניים מציינים עוד כי ההתאוששות העולמית בהיקפי ה-FDI בתחילת 2010 מקורה בעיקר בהתאוששות בפעילות מיזוגים ורכישות חוצי גבולות ולא בתחום השקעות חדשות (Greenfield investment).

 

לדבריהם, כלכלות מתפתחות וכלכלות המעבר קלטו כמחצית מההיקף ה-FDI העולמי והזרימו רבע מסך ה-FDI העולמי. כלכלות אלה מובילות את התאוששות ה-FDI ויהוו יעד מועדף ל-FDI בעתיד.

 

כמו כן, המאבק נגד התחממות כדור הארץ ופליטת גזי החממה תופס מקום חשוב בסדר היום של קובעי מדיניות, ול-FDI יש פוטנציאל רב להפוך לגורם משמעותי בהתמודדות עם אתגרים אלה. סין היא בין המדינות המובילות בתכנון לטווח ארוך בתחום זה וצופה השקעות ניכרות בתעשיית הקלינטק - תחום בו ישראל נהנית מיתרון תחרותי בולט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עובד בתעשייה
צילום: Index open
ד"ר רוני מנוס
יעקב ירון
מומלצים