אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עתירה

בית הדין הרבני בתל אביב צילום: אבי כהן
בית הדין הרבני בתל אביב צילום: אבי כהן
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

ארגוני הנשים לבג"ץ: למנות מנכ"לית לבתי הדין

בעתירה נגד שר המשפטים נטען: ההנחיה שלא לאפשר התמודדות אישה לתפקיד לא חוקית: "יש חשיבות רבה שמוסד שנוגע בצורה מובהקת בזכויות נשים ינסה לאזן את האפליה"

קובי נחשוני
פורסם: 28.07.10, 14:04

כמה ארגוני נשים עתרו הבוקר (ד') לבג"ץ נגד שר המשפטים בטענה כי הוראות החוק שאינן מאפשרות התמודדות אישה לתפקיד מנכ"ל בתי הדין הרבניים אינן חוקתיות ופוגעות בזכויות היסוד של נשים. העותרים דורשים מבית המשפט לאפשר לנשים להתמודד לתפקיד וכן לדאוג לייצוג הולם של ציבור הנשים בוועדה המייעצת בעניין לשר יעקב נאמן.

  

באמצעות עו"ד ריקי שפירא-רוזנברג, טוענים המבקשים - מרכז רקמן לקידום מעמד האישה, שדולת הנשים, המרכז לפלורליזם יהודי, מרכז צדק לנשים, המרכז לחקר האישה בהלכה של מכון שכטר והארגונים קולך, נעמת, ויצ"ו, מבוי סתום ונאמני תורה ועבודה – כי המצב הקיים פוגע בכבוד האדם ובחופש העיסוק של הנשים.

  

העתירה הוגשה לאחר שבסוף השבוע שעבר פרסמה הנהלת בתי הדין הרבניים מכרז לתפקיד, אשר תנאיו, המבוססים על הוראות חוק הדיינים, מאפשרים התמודדות של גברים בלבד. מי שייבחר בו יחליף את הרב אליהו בן דהאן ששימש כמנכ"ל בעשרים השנים האחרונות והוועדה למינוי דיינים החליטה בחודש שעבר לסיים את כהונתו.

 

על פי עו"ד שפירא, המצב המשפטי הקיים יוצר הפליה מובנית נגד נשים, כאשר בתי הדין הרבניים מכהנים דיינים גברים בלבד, ומנהלם – כפי שנכתב המכרז - חייב להיות בעל הסמכה רבנית לתפקיד רב עיר או דיין – כשירות שרק גברים זכאים לה. 

 

שפירא כתבה בעתירה כי "לאור החשיבות של תיקון ההפליה הקיימת ממילא בבתי
דין אלה, ישנה חשיבות רבה בכך כי מוסד זה שסמכויותיו נוגעות בצורה מובהקת כל כך לזכויות נשים, ונשים רבות בוחרות להתדיין בו בשל האגרות הנמוכות הנגבות בו, ינסה לאזן את האפליה המובנית במינוי אישה לתפקיד המנכ"ל".

  

עו"ד עטרה קניגסברג, המעוניינת להיבחר כמנכ"לית, טוענת כי תנאי הכשירות הנוכחיים אינם נדרשים מעצם התפקיד, שהוא "אדמיניסטרטיבי במהותו". לפיכך דורשים העותרים מהשופטים לפסוק בדומה לבג"ץ שאישר בחירת אישה לכהונה במועצה הדתית משום שזהו "תפקיד מנהלי". 

 

ארגוני הנשים הגישו גם בקשה לצו ביניים שימנע את כינוס הוועדה המייעצת ואת בחירת מחליפו של בן דהאן עד לבירור העתירה.

 


תגיות: בתי הדין הרבניים | בג"ץ

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as27-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©