אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

טרנספר

סרקוזי בדרך לישיבת ממשלתו. הביקורת לא הפריעה צילום: AFP
סרקוזי בדרך לישיבת ממשלתו. הביקורת לא הפריעה צילום: AFP
 
 


 

סרקוזי: לגרש מצרפת מהגרים צוענים, לפרק מחנות

כשברקע האשמות קשות על גזענות, החליט הנשיא הצרפתי לגרש את אוכלוסיית הצוענים שהיגרו לארצו בניגוד לחוק ולפרק את המחנות שבהם הם שוהים. מנהיגי הקהילה גינו את המהלך ואמרו כי "זהו יום שחור בהיסטוריה הצרפתית"

AP
עדכון אחרון: 29.07.10, 02:00

מחוץ לתחום. נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, הורה אמש (יום ד') לרשויות בארצו להתחיל בגירוש מהגרים צוענים ששוהים שם שלא כחוק מחוץ לגבולות המדינה, ולפרק את המחנות שבהם הם מתגוררים - זאת, למרות ביקורת קשה והאשמות כי מדובר במהלך גזעני.

 

סרקוזי כינס את ממשלתו לדיון בסוגיה, לאחר שעימות בין המהגרים לבין כוחות המשטרה המקומית בעמק הלואר הסתיים במותו של נער צועני מיריות. הנשיא הצרפתי איים כי האחראים לפרוץ המהומה ייענשו בחומרה, והורה לגרש את כל אותם מהגרים, שמוצאם של רובם ככולם במדינות מזרח אירופה.


מחנה מהגרים צוענים בצרפת. הם יגורשו, הבתים ייהרסו (צילום: AP)

 

בניסיון להתמודד עם תופעת ההגירה הצוענית לארצו, קידם סרקוזי תיקונים בחוקי ההגירה שיאפשרו להוציא אל הפועל באופן קל יחסית גירוש בעילה של "שמירה על הסדר הציבורי". לדבריו, אותם מחנות שבהם שוהים הצוענים ויפורקו הם "מקור לסחר בנשים, זנות וניצול ילדים".

 

באופן לא מקרי, הזכירה הפרשה לרבים מהקשישים בצרפת את תקופת מלחמת העולם השנייה, אז נשלחו הצוענים אל מחנות הריכוז הנאציים. גם הנשיא לשעבר, ז'אק שיראק, שהיה הראשון שהכיר בחלקם של בני עמו בשואה, התייחס לכך באומרו כי "הטירוף הנאצי ניסה להשמיד את הצוענים".

 

בשנות אותה מלחמה, נרצחו בין 250 אלף ל-1.5 מיליון צוענים - כשמספרם המדויק כמעט שאינו ניתן להערכה, בשל העובדה כי רבים מהם נתפסו והוצאו להורג הרחק מעיני הציבור ונטמנו בקברי אחים. מוצאם של רוב הצוענים ברומניה ובולגריה, והם נחשבים למהגרים בלתי חוקיים במקומות רבים ברחבי אירופה.

 

אחד מנציגי קהילת הצוענית בצרפת אמר במסיבת עיתונאים: "אני חושש כי כיום, נפתח פרק שחור בהיסטוריה של צרפת, שעלול להוביל למעשים חמורים בעתיד. קיימת כאן בעיה קשה של גזענות כלפי הצוענים ואפליה חמורה מאוד". 

 


פרסום ראשון: 29.07.10, 00:08

 

תגיות: צרפת | סרקוזי

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ynet חדשות בעולם. כיסוי כל המתרחש ברחבי העולם: מהסיפורים והכותרות הראשיות בכל מדינה ועד סיפורי הצבע והרגעים האנושיים. מכיל בלוג מיוחד ובו כל הסיפורים הקטנים - והמעניינים באמת - שלא הפכו לכתבות ולכותרות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©