שתף קטע נבחר

גורם באו"ם: ברק ובאן דנו בחקירת המשט לעזה

שר הביטחון נפגש עם מזכ"ל האו"ם בניו יורק, ולפי הודעות הצדדים השניים דנו במו"מ מול הפלסטינים ובמצב בלבנון. באן קרא להמשיך ההקפאה בהתנחלויות וברק הביע תקווה למו"מ ישיר בקרוב. דובר האו"ם: הם המשיכו הלאה לשיחה פרטית

במה עסקה פגישת שר הביטחון עם מזכ"ל האו"ם? שר הביטחון, אהוד ברק, נפגש הלילה (יום שבת), עם מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, בבניין הארגון בניו יורק. לפי גורם דיפלומטי באו"ם, שדיבר בעילום שם, השניים שוחחו בעיקר על החקירה הבינלאומית שדרשה מועצת הביטחון של התקרית הקטלנית במשט הטורקי לעזה.

 

עם זאת, לפי לשכתו של שר הביטחון, הפגישה עסקה בפתיחת המשא ומתן הצפוי בין ישראל לפלסטינים ובמצב בלבנון.

 כמו כן, מלשכתו של מזכ"ל האו"ם נמסר כי באן קרא לישראל להקל את הסגר על עזה, להמשיך את הקפאת הבנייה בהתנחלויות ולשנות את המדיניות במזרח ירושלים.

 

לפי לשכת שר הביטחון, ברק אמר בפגישה כי "אנחנו מקווים להתחיל בקרוב במשא ומתן ישיר עם הפלסטינים, כדי להתקדם להסדר שיתבסס על פתרון שתי מדינות לשני עמים. זה לא יהיה משא ומתן קל. יידרשו החלטות אמיצות גם מצדנו וגם מצד הפלסטינים. אני מקווה שכולם מבינים ששני הצדדים יצטרכו לקבל הכרעות קשות כדי לכונן שלום היסטורי באזור. אנחנו נזדקק לעזרת האו"ם כדי להתקדם במשא ומתן".


ברק ובאן בחודש יוני שעבר (צילום ארכיון: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

 

בעניין לבנון אמר השר ברק, כי על האו"ם לפעול למניעת הברחות נשק לחיזבאללה, בהתאם להחלטה 1701. השר ברק הוסיף ואמר למזכ"ל האו"ם ישראל רואה בממשלת לבנון אחראית לכל ירי ופגיעה בישראל.

 

"להקפיא ההתנחלויות - למען המו"מ"

הגורם הדיפלומטי באו"ם שציין כי השניים שוחחו על חקירת אירועי המשט הקטלני לעזה, בו נהרגו תשעה בעלי אזרחות טורקית ונפגעו רבים אחרים, בהם חיילי השייטת שהותקפו עם עלייתם על סיפון ה"מרמרה", סירב לפרט במה השניים דנו. ישראל עד כה הביעה התנגדות לחקירה בינלאומית של אירועי המשט, ופתחה בשורת חקירות עצמאיות משלה.

 

באן עצמו אמר החודש כי החקירה שישראל מנהלת היא "חשובה, אבל לא תזכה לאמינות בינלאומית". הוא שב וקרא לישראל לשתף פעולה עם גורם שלישי שיחקור את האירועים, באופן שגם לטורקיה וגם לישראל יהיה חלק פעיל בחקירה.

 עם זאת, באן סירב למנות צוות חקירה מטעם האו"ם בלי הסכמת ישראל, אך ההחלטה על חקירה שכזו התקבלה למרות זאת במועצת זכויות האדם של האו"ם. 

 

דובר האו"ם אישר בתום הפגישה את הודעת לשכתו של ברק, וציין כי אכן השניים שוחחו במגוון נושאים, בראשם המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים והמצב בלבנון "ולאחר מכן עברו לשיחה פרטית". הוא ציין כי המזכ"ל באן "הדגיש את חשיבות המשך ההקלות בסגר על רצועת עזה". "מזכ"ל האו"ם גם חזר וקרא לישראל להימנע מלפעול להרחבת ההתנחלויות והבנייה במזרח ירושלים", הוסיף דובר האו"ם, "במטרה להקל על חידוש השיחות מול הפלסטינים".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
על מה הם שוחחו? ברק ובאן ביוני 2009
צילום: AFP
מומלצים