שתף קטע נבחר

עלו ברשת: מחזיק מפתחות של גאון

אתר צעצועים לחובבי פילוסופיה ומדע, חיפוש חופשה לפי הופעות ואירועי ספורט, מדריך להכנת כדור דיסקו מתקליטור, גלישה בשליטה קולית, בלוג נוסטלגיה וקליפ מטורף של פרות. טור אתרים חדשים מ"ידיעות אחרונות"

פייבוריט: אינטרוויזיה

 

הבלוג של ערוץ 8 הוא דוגמה מצוינת - אם גם נדירה מדי - ליחסי הגומלין שעשויים להתקיים בין הרשת לבין הטלוויזיה. ממש כמו הבלוג של קולנוע לב (שהחזיק מעמד שנתיים בטרם נזנח לאחרונה), גם כאן משכילים לשלב בין התוכניות, הסרטים והסדרות המשודרים בערוץ לבין תרבות לסוגיה.

כך, אפשר למצוא שם זה לצד זה פוסטים עם פרטי טריוויה על מעצב אופנה, קליפים של להקות רוק משנות ה-60, טור הגיגים מאת נורית גפן, המלצות על בלוגים של קולנוענים, מעצבים וצלמים, ציטוטים מקלאסיקות ספרותיות, הצצה להרגלי שתיית הקפה של סלבז ועוד ועוד. מרבית הפוסטים הללו קשורים אמנם ללוח השידורים (שמופיע אף הוא בבלוג), ורוב ההבטחות בעמוד "מי אנחנו" טרם התגשמו, אבל זו בהחלט דרך אלגנטית בהרבה מן הממוצע לשיווק עם ערך מוסף. 

 

שימושון

  

תחשבו על זה - "גילדת הפילוסופים המובטלים" נשמע כמו שם של בלוג קבוצתי מתחכם, אבל למעשה מדובר בחנות מקוונת שפתחו הזוג הילה ודניאל בר, המהווה מעין סניף עברי למוצריה של חברת The Unemployed Philosophers Guild, ובה ניתן לרכוש מתנות לאינטלקטואלים שבין מכריכם ויקיריכם.

 

בין השאר תמצאו שם בובות אצבע בדמותם של מדענים, אמנים ואחרים, כמו גם שעוני יד בהשראת איינשטיין, דאלי, פרויד או צ'פלין, כרטיסי ברכה מיוחדים ועוד מיני יציאות, שכולן יגיעו לביתכם ללא חיוב בדמי משלוח.

 

סעו לשלום - מה משותף למעריצים של זמרים ולהקות, אוהדים של קבוצות כדורגל וחובבי טניס שרופים? התשוקה לנסוע ולצפות במושא ההערצה בפעולה בכל מקום על פני כדור הארץ. אם אתם נמנים על אלה, וסתם חופשה בחו"ל לא מעוררת בכם התרגשות דומה, היעזרו באתר החדש של קווי חופשה על מנת לרכוש חבילת תיירות שלמה, הכוללת טיסות, לינה וכמובן - כרטיסים להופעה או למשחק של האלילים המועדפים עליכם.

 

יהיה דיסקו - אחרי הדיסקטים הגדולים והקטנים, נראה שהגיע זמנם של התקליטורים להפוך מאמצעי אחסון לחפצים מעלי אבק שבעיקר מתאחסנים במגירות או קופסאות. אם הנוסטלגיה מונעת מכם להיפטר מהם לגמרי, באתר המוצלח wikiHow תמצאו מדריך ממצה ומפורט (כולל וידאו) להפיכת CD לכדור דיסקו מנצנץ.

 

יישון ביתי - בבלוג הטכנולוגיה Mashable, שכבר שיבחנו בעבר את הרשימות והטיפים שלו, מפרסמים מדריך קצר, שיאפשר לכם להעניק מראה וינטג' מיוחד לצילומים שלכם באמצעות כמה מהאפקטים שכוללים שירותי עריכת התמונות הזמינים ברשת ללא הורדה או התקנה.

 

עכברי מעבדה - לא מעט גולשים חלמו לפני כשנה לזכות בג'וב הנחשק בתבל: שמרטפות על אתר תיירות אוסטרלי. השנה יש אפשרות מסוקסת הרבה פחות ו"מציאותית" הרבה יותר: לבלות 30 יום בתוך כתלי מוזיאון המדע והתעשיה בעיר שיקגו, ולזכות ב-10,000 דולרים. פרטים והרשמה - עד ה-11.8.10 - באתר.

 

השפעה מאגית - יש כל מיני סוגים של משתמשי טוויטר בעולם, אבל הרועשים ביותר הם אלו שמשתמשים בשירות המיקרו-בלוגים לצרכי קידום ושיווק (עצמי או ארגוני). אם גם אתם נמנים על אלה וברצונכם לקבל תמונה מדויקת יותר על מידת ההשפעה והחשיבות שלכם, היעזרו באתר trst.me, שמודד את המוניטין שלכם בסולם של 0-10, המבוסס על משתנים שונים, שמחושבים באמצעות אלגוריתם ייעודי.

 

על מה כולם מדברים - אבל לא חייבים להיות משתמשים מן המניין בטוויטר כדי להפיק תועלת מסוימת מהתכנים שמתפרסמים בו. אם אתם מרצים, עיתונאים, חוקרים, אנשי שיווק או סתם סקרנים לדעת מה נאמר על נושא מסוים, מתי ועל ידי מי - היעזרו באתר Revisit, פרויקט של מעצב המידע מוריץ סטפנר, שמתפקד כמעין מנוע חיפוש ויזואלי עם ממשק פלאש נאה ומעניין, שיציג בפניכם את המידע המבוקש בזמן אמת.

 

יוצאים לדרך - גולשים ותיקים ודאי זוכרים את קונספט ה-Webrings (טבעות אתרים, בתרגום חופשי), קבוצות אתרים בעלי מכנה משותף תוכני, שקושרו זה לזה לצרכי קידום טרם היות ה-SEO. אתר חדש, The Bus Ride שמו, מנסה להשיב לחיים את ההמצאה הזנוחה ההיא, אבל הפעם באופן שיתאים לרשת של 2010: מגדירים עד שמונה קישורים לאתרים, מעניקים להם שם ומצמידים תמונה ייצוגית ויוצרים "מסלול" גלישה מונחה בתחומים שונים ומגוונים.

 

 

מרכזיה - אתר Threadsy מציע לכם לנהל את מרבית חייכם המקוונים במקום אחד, ואחרי הרשמה קצרה יאפשר להציג בחלון יחיד מספר חשבונות מייל (בשירות יחיד או בכמה, ביניהם יאהו, ג'ימייל, הוטמייל ואחרים), כמו גם פרופילים בפייסבוק או טוויטר. האתר מציע ממשק אינטואיטיבי למדי ותמיכה חלקית בעברית.

 

מומלץ לנסות בבית - אנדראס לוץ הגרמני אוהב להציג קונספטים חדשניים באינטרנט. הפרויקט האחרון שלו הוא ניסוי מעניין בגלישה באינטרנט, שמתבצעת באמצעות תנועה וקול - בלי הקשות על העכבר או הקלדה. אחרי הגדרה קצרה של מצלמת הרשת והמיקרופון, תגיעו לאתר, שהדרך לדפדף בין עמודיו היא באמצעות דיבור (הכריזו Music כדי להאזין למוזיקה או Design כדי לצפות בפורטפוליו) או תנועה (התמקמו מול המצלמה ונופפו בידיכם כדי לעבור בין תמונות וכדומה). לא תמיד עובד ודורש תרגול, אבל שווה התנסות.

 

עבר זמנו - Obsolete הוא הבלוג של אנה גרוסמן, עיתונאית צעירה מניו יורק, המשמש כאנציקלופדיה מקוונת לזכרם של חפצי עבר שהיו ואינם: מכונות כתיבה, טלפון חוגה, טייפ דאבל קאסט, מצלמות פולארויד ועוד מיני מכשירים ורעיונות, שלא לכולם אנחנו מתגעגעים.

 

אמנות בתנועה - בחודש מאי הושק אתר האינטרנט של ארכיון הווידיאו של המרכז לאמנות דיגיטלית בחולון, וכעת הוא כולל לא מעט עבודות, שניתן לנווט ביניהן על פי שם האמן, נושא העבודה או מדינת המוצא. באתר אפשר למצוא אלפי סרטים תיעודיים, וידאו ארט ומיצגים של אמנים מרחבי העולם, כאשר כל סרטון מלווה בטקסט הסבר וקישור לעמוד הפרופיל של האמן. אנגלית בלבד.

 

קו לקו - Draw23 הוא אתר נהדר למי שמעוניינים ללמוד ציור באמצעות האינטרנט. האתר מציע 16 מדריכים מצולמים (הן סטילס והן וידאו) ברישום, שמחולקים לנושאים (טבע דומם, דיוקנאות ועוד), ומתאימים לרמות ידע שונות (פרספקטיבה, אור וצל, קומפוזיציה ועוד).

 

מנה אחרונה

 

פשטני אבל עובד - סיוון הורביץ היא בוגרת מגמת תקשורת חזותית במרכז הטכנולוגי חולון, שפרויקט הגמר שלה - "סוף העולם ימינה, עתידה של מדינה שמאסה בדמוקרטיה" - מורכב מאיורים אפוקליפטיים, שאיכותם ויופיים עלולים לגרום למתבונן לשכוח לרגע את המסר מאחוריהם.

 

פרצוף-פיקסל - קייל למברט הוא אמן בריטי, בעל התמחות באיור, ציור ואנימציה תלת מימדית, שכלי העבודה שלו דיגיטליים ברובם (על טהרת מוצרי אפל, כולל אייפון לשרבוטים). באתר שלו אפשר לראות כמה מהעבודות שיצר באמצעות לוח וואקום ותוכנות עריכה שונות, שרובן גירסאות דיגיטליות למהדרין של שחקנים וסצינות קולנועיות. חלק מהציורים, כמו זה של השחקנית מייגן פוקס או הפוסטר של הסרט צעצוע של סיפור 3, כוללות סרטון וידאו קצר המתעד את תהליך העבודה.

 

אהבת בשר ודם - The girl on the Wall היא קומדיה רומנטית קצרצרה (5:39 דקות אורכה) ומקסימה, שיצר גבריאל סאלטאקיס, ומשלבת בין שחקנים אנושיים לבין שתי דמויות גרפיטי, ששואפות להתאחד זו עם זה. נהדר.

 

 

נחשו ותהנו - כמה סטודנטים חובבי קולנוע החליטו להציב לעצמם (ולצופים) אתגר: ליצור סרט קצר שמתמצת, מזקק ומפשט 35 מהסרטים האהובים עליהם ביותר לכדי דימוי אחד בסיסי. התוצאה, 35mm, היא קליפ בן שתי דקות, שנע בין מגוחך לגאוני.

 

מו-זר - אחרי חתולים, צבים, אוגרים וכבשים הגיע תורן של הפרות לכבב בסרטון וידאו דבילי. קיריאק האריס, אנימטור בריטי בעל ותק ביצירות מהסוג הזה (ע"ע סרטון הדובונים המשוכפלים שחוצים כביש סואן), רקח קליפ קצר וביזאר, המלווה במוזיקה מעצבנת למדי.

 

שגר ושכח - האסטרונאוט אלן פוינדקסטר, הצלם סקוט אנדרוז ומפתח התוכנה סטן ג'ירמן שיתפו פעולה ביצירת סרטון ה-Time Lapse הזה, שמורכב מעשרות אלפי תמונות (והעבודה עליו כללה לפחות 100 שעות צילומים ושבוע של תיקוני צבע והתאמות), ומתעד את תהליך ההכנה לשיגור של החללית דיסקברי (שלח: עמית פל)

 

סימן שאתה צעיר - אם אתם נמנים על פלח האוכלוסיה שאין לו שום פנטזיות או תכנונים להפוך לתקליטן, אתם פשוט לא מבינים עד כמה מהנה יכולה העבודה הזו להיות. עובדה (שלח: עמית פל)

 

 

חוכמה גדולה - משחק נוסף, קליל למראה באותה מידה, הוא "כדור האייקיו", שלא בוחן את רמת האינטליגנציה שלכם, אלא את זריזות הידיים והתכנון המוקדם שהצלחתם לפתח אחרי שנים של עבודה עם עכבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צעצועים של גאונים. איינשטיין
צילום: Gettyimages Imagebank
מומלצים