שתף קטע נבחר

נתניהו: אקלים נוח לשיחות ישירות עם הפלסטינים

רה"מ תקף את ירי הקסאם מעזה, ובד בבד העריך כי המשא-ומתן הישיר עם אבו מאזן יחל עוד החודש. בישיבת הממשלה שתחרוץ את גורל ילדי הזרים, אמר: "אנו מחויבים לעשות את הדבר הנכון, גם אם הוא לא תואם את דעת הקהל"

ירושלים אמנם סובלת מהחום, אך נהנית מהאקלים המדיני. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס הבוקר (יום א') להתפתחויות המדיניות ולאישור שנתנה הליגה הערבית לשיחות ישירות בין ישראל לפלסטינים. בישיבת שרי הליכוד העריך נתניהו כי ייתכן שהמשא ומתן הישיר מול הפלסטינים יתחיל באמצע חודש אוגוסט.

 

"בשבועות האחרונים קיימתי שיחות עם מנהיגים בעולם, אשר השיגו מטרה אחת: אקלים בינלאומי נוח יותר להתחלת שיחות ישירות עם הפלסטינים", אמר נתניהו בישיבת הממשלה. "אני קורא לאבו מאזן להתחיל בשיחות שלום ולהיענות לקריאה של הקהילה הבינלאומית, תוך שמירה על הסדרי הביטחון כתנאי בסיסי".

 

הוא התייחס גם לירי הרקטות מרצועת עזה בסוף השבוע: "אני רואה בחמאס אחראי ישיר לכל ההתקפות על ישראל וכך אני חושב שגם צריכה הקהילה הבינלאומית לראות זאת". בתשובה לשאלת השר סילבן שלום בנוגע לסיום ההקפאה, אמר נתניהו כי אין שינוי בנושא.

 

שר המדע, דניאל הרשקוביץ מבית היהודי, אמר כי "צריך להכות על הברזל בעודו חם ולהגיב בחומרה כדי שלא לתת למצב שהיה לפני 'עופרת יצוקה' לחזור".

 

השר עוזי לנדאו הזהיר כי בהיעדר תגובה משמעותית, עלול הדבר להוביל להידרדרות המצב. "כשאינך גובה את המחיר הדרוש ממי שעומד מאחורי זה, ההסלמה תימשך. במבצע בעזה לא השלמנו את העבודה, ולכן הנהגת חמאס ממשיכה לפעול. צריך לתבוע מהם לשלם מחיר לא-פרופורציונאלי, ואסור להיכנס לעוד מבצע שגם הוא לא יושלם".

 

החלטה נכונה, גם אם לא פופולרית

במהלך הישיבה צפויה הממשלה לקבל החלטה בנוגע לעתידם של ילדי העובדים הזרים. נתניהו הזהיר כי על-פי ההערכות, ישטפו בעשור הקרוב לא פחות ממיליון זרים את ישראל. "אנחנו מקיימים כבר קרוב לשנה דיונים בנושא. מצד אחד מדובר בבעיה אנושית ואנו מבינים לרגשי לבם של הילדים, ומנגד הרצון להבטיח את אופייה היהודי של מדינת ישראל".

 

לדבריו, הפתרון המוצע "הוא איזון בין שני הדברים. להשאיר ילדים שזהותם גובשה בישראל ולהימנע מתמריץ של יותר מחצי מיליון מהגרים ישטפו את הארץ. אנו מחויבים לעשות את הדבר הנכון, גם אם הוא לא תואם את דעת הקהל".

 

נתניהו גם התייחס לביקורת שיש על אי המדיניות בנושא ההגירה. "יש לנו מדיניות הגירה ברורה ובמסגרתה אנו מקימים מכשול פיזי בגבול הדרום ומאמצים ענישה ואכיפה נגד מעסיקים של מהגרי עבודה, כדי לעצור את השיטפון של ההגירה. ישראל היא מדינה קטנה מדי ומדובר באיום ממשי לעתידה של מדינת ישראל ולהבטחתה כמדינת הלאום של העם היהודי".

 

שר הפנים, אלי ישי, הנחשב למתנגד העיקרי להישארות ילדי הזרים, אמר כי "זו תהיה החלטה מסוכנת. העניין הוא לא של ילדי זרים אלא של זרים. זה יגרום להבאתם של עוד רבבות מסתננים מכל הגבולות. כל הילדים הם ילדים, אך מי שמאפשר להורים שלהם להישאר בארץ ו'לעבוד' על מדינת ישראל, מאפשר להם גם לעשות מהם מגנים אנושיים. בדרום יש כיום תופעה שבה עובדים זרים מביאים ארצה את המשפחות שלהם".

 

גם שר האוצר, יובל שטייניץ, אמר כי הוא רואה במצב שנוצר בעיה מהותית. ""ממשלת ישראל צריכה להחליט אם היא בית לאומי לעם היהודי או למדינות העולם השלישי. כל סטייה ממסקנות הוועדה הבין-משרדית היא פגיעה בישראל כמדינת העם היהודי, ואנחנו צריכים לפעול כמו שכל מדינה נורמלית הייתה פועלת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו, היום בישיבת הממשלה
צילום: AP
מומלצים