שתף קטע נבחר

זירת הקניות

החלפת נורות בבית - חיסכון של 980 שקל

נורת ליבון תעבוד כאלף שעות; נורה חסכונית תחזיק 12 אלף שעות אך תצרוך 80 אחוז פחות חשמל - ולא תחמם את החדר. בהנחה שבבית יש 10 נורות - החיסכון הכספי השנתי משמעות - ועוד לא הזכרנו את היתרון לסביבה

החלפת 10 נורות בבית מנורות ליבון רגילות לנורות חסכוניות בחשמל (CFL) תסייע לסביבה וגם תניב חיסכון של כ-980 שקל בחשבון החשמל השנתי - כך עולה מתחשיב שביצעו בחברת BDO.

 

נורת ליבון היא הנורה הרגילה והמוכרת, שלא השתנתה הרבה מאז המציא אותה תומס אדיסון. בין 90 ל-95 אחוז מהאנרגיה שנורה כזו צורכת הופך לחום שנפלט מחוט הלהט שבתוכה. רק מעט מהאנרגיה שהנורה צורכת הופך לאור. נורת ליבון של 100 וואט מאירה בעוצמה השווה לנורה חסכונית הצורכת רק 20 וואט. החיסכון באנרגיה הוא לפיכך של 80 אחוז.

 

לצורך התחשיב נעשה שימוש בתעריף קוט"ש של 47.93 אגורות. כמו כן, החישובים נעשו לפי אומדן כי פעולת נורת ליבון אחת מסתכמת באלף שעות עבודה, תחת הנחה שהיא דולקת כשלוש שעות מדי יום. לפיכך, צריך להחליפה פעם בשנה.

 

נורה חסכונית בתנאים דומים תוכל להמשיך ולפעול -12 אלף שעות. בהנחה שהיא דולקת שלוש שעות ביום יהיה צורך להחליפה רק פעם ב-11 שנים.

 

עוד ציינו בחברה כי נורות ליבון בחדר משמשות מפיצות חום, וכדי לשמור על טמפרטורת החדר ללא שינוי בעת השימוש בהן יש להשקיע כמות אנרגיה כפולה מההפעלה עצמה) לצורך תאורה וגם קירור. להערכת מומחים בתחום, על כל וואט שיופנה להדלקת הנורה נידרש וואט אחד לקירור ונטרול החום המופץ ממנה.

 


נורות חסכוניות בחשמל

נורת ליבון מול נורה חסכונית
סוג נורה עלות נורה בודדת בש"ח מספר נורות שיוחלפו לאחר 12 אל שעות שימוש עלות נורות בש"ח צריכה בקוט"ש תעריך קוט"ש עלות כוללת ל-12 אלף שעות שימוש
נורת ליבון 100W 3 12 36 0.1 47.93 אגורות 1,186 ש"ח
נורת CFL 20 1 20 0.02 47.93 אגורות 135 ש"ח

 

לפיכך, העלות הכוללת של שימוש בנורות ליבון ל-12 אלף שעות עבודה הוא 1,186 שקל, לעומת עלות של 135 שקל לנורה חסכונית. בהנחה כי בבית ממוצע יש כ-10 נורות ליבון, מעבר לנורות חסכוניות יחסוך כ-980 שקל בשנה.

 

לפי נתוני הלמ"ס בישראל, נכון ל-2008, בישראל 2.1 מיליון משקי בית והחיסכון הצפוי רק מהחלפת נורות יהיה כ-2 מיליארד שקל בשנה. וכל זה מבלי שהוזכר היתרון המשמעותי לסביבה:

 

עוד על נורות חסכוניות:

 

בהשוואה בין שימוש בקוט"ש לתאורה, כל חיסכון בקוט"ש יביא לחיסכון של כ-750 גרם CO2. בהתאם, חיסכון שנתי לבית של 2,000 קוט"ש יניב למשק חיסכון שנתי של 3.2 מיליארד קוט"ש. מאחר שלפליטות הפחמן הדו-חמצני יוצמד בעתיד תג מחיר (כ-75 ש"ח לטונה לפי 15 אירו, ושער של 5 ש"ח לאירו) - החיסכון השנתי הכספי למשק מהפחתת פליטות הפחמן כתוצאה מהחלפתהנורות בלבד יעמוד על כ-200 מיליון ש"ח.

 

התחשיב בוצע לקראת הכנס השנתי "התייעלות אנרגטית 2010 - מנוע צמיחה למשק הישראלי" שיערך ב-3 באוגוסט על ידי BDO – זיו האפט, יחד עם המכון הישראלי לאנרגיה ולסביבה. 

 

"הניסיון העולמי גם מלמד כי קיים פוטנציאל עסקי ריווחי בייעול והפחתת היקפי צריכת האנרגיה, וניתן לבצע את המהלך הזה כבר עכשיו ובכל בית ובית. אין צורך להמתין לרגולטור; צריך פשוט ללכת לחנות מוצרי החשמל הקרובה", אמר דורון שטיין, שותף מנהל תחום קלינטק ב-BDO-זיו האפט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים