שתף קטע נבחר

ארה"ב: רוצים לסייע ללבנון - אבל בתנאים שלנו

אחרי עצירת ההקצבות עקב התקרית בגבול והתגובה הלבנונית לפיה "האמריקנים מוזמנים לשמור את כספם ולהעבירו לישראל", אומר דובר מחלקת המדינה כי ארה"ב לא תוותר על הצבת התנאים - ובהם מניעת מעבר נשק לחיזבאללה

"לעזרה הצבאית שאנחנו נותנים ללבנון יש תנאים. לכל סיוע צבאי שלנו יש תנאים איזה שימוש יעשה בנשק". כך אמר אמש (ד') דובר מחלקת המדינה האמריקנית, פיליפ קראולי, בעקבות החלטת ראשי ועדות החוץ ו-וועדת המשנה להקצבות למזרח התיכון להקפיא את המשך הסיוע הצבאי ללבנון עד לבדיקת הנושא.

 

קראולי רמז כי ארצות הברית רוצה להמשיך ולסייע ללבנון, אבל רק אחרי שתקבל את התשובות שיספקו אותה. הוא אמר את הדברים לאחר שלבנון הבהירה כי אם ארצות-הברית תמשיך להציב לה תנאים היא "מוזמנת לשמור את הכסף ולהעביר אותו לישראל".

 

דובר מחלקת המדינה אמר שארה"ב קובעת לכל מדינה - ובכלל זה לבנון וישראל - את תנאי הסיוע הצבאי המוגש להן. "אנחנו   נותנים לכל מדינה בעולם תנאים לשימוש שייעשה בנשק. אנחנו מפקחים באופן קבוע על מנת להבטיח שהעזרה לא תשמש את לבנון באופן שנוגד את הסכמי ההגנה שלנו".

 

עם זאת, מדבריו של קראולי עולה כי לארצות-הברית יש עניין בהמשך הסיוע לצבא לבנון, לאחר שתתבהר התמונה ואחרי שהתשובות שיגיעו מביירות יספקו את חברי הקונגרס האמריקני.


חיילי צבא לבנון צועדים בסך עם M-16 אמריקני (צילום: AP)

 

הוא רמז גם כי יש פיקוח על אופי הציוד שמוענק ללבנון. "אנחנו חושבים שהאופי של תוכנית האימונים שלנו ואופי הציוד שאנחנו מספקים ללבנון תואם את האינטרס שלנו. זהו גם אינטרס של לבנון. אנחנו מקווים שהיחסים בינינו יתחזקו, אבל נמשיך לבחון את השאלות שהעולות בעקבות התקרית האחרונה". עצירת ההקצבות מתייחסת ל-100 מיליון דולר לתקציב 2010, שבחלקו כבר מומש, ול-100 מיליון דולר לתקציב 2011.

 

הדברים באים לאחר שבלילה שבין שני לשלישי, הודיע יו"ר וועדת החוץ

 של בית הנבחרים האמריקני, הווארד ברמן, על עצירת הסיוע הביטחוני המיוחד ללבנון, בטענה כי יש לבדוק לעומק את מעורבות חיזבאללה בפעילות צבא לבנון. ההחלטה התקבלה יום לפני תקרית הירי בגבול הצפון, בה נהרג סגן אלוף דב הררי. "לא יכול לאפשר במצפון נקי לשלוח נשק ללבנון", הסביר ברמן.

 

איראן מיהרה להודיע כי תסכים להושיט יד לצבא לבנון בעקבות הקפאת הסיוע הצבאי של ארצות הברית. נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, צפוי להגיע לביירות בחודש הבא.

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 11/08/2010 23:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טנק M-60 אמריקני בביירות
צילום: AP
מומלצים