שתף קטע נבחר

הסבה לחינוך והוראה: "עושים סוויץ' לקריירה"

"ההיי-טק הוא מקצוע מעניין ומאתגר עם משכורות גבוהות - אבל משהו היה חסר", מספר רונן, שפרש מהתחום לטובת הוראה. אילנית בן-יעקב, עשתה אף היא הסבה להוראה מתחום הרפואה וגם היא לא מתחרטת: "החלטתי שאני רוצה שינוי". מה גורם לאנשים לחשוב פתאום באמצע החיים על קריירה שנייה?

מרגישים שמקום העבודה כבר לא מאתגר אתכם מספיק? אתם לא לבד. יותר ויותר אנשים מחליטים שנמאס להם. לאחר מסע התלבטויות שנמשך לעיתים שנים, הם מתעוררים בוקר אחד ומחליטים לפתוח דף חדש בניסיון להגיע לעבודה בה יוכלו לממש את עצמם טוב יותר ולהגיע למימוש עצמי. הם כבר יודעים שברגע שהקסם יגמר הם כבר ימצאו את הדרך לדלג למקום העבודה הבא שלהם.

 

 

אז איך עושים את זה? תשאלו את רונן סלע, בן 38 נשוי ואב לשני ילדים, שאחרי תשע שנים של עבודה בענף ההיי-טק, החליט שהספיק לו. "למדתי באוניברסיטה מתמטיקה ומדעי המחשב. מיד לאחר הלימודים השתלבתי בתחום ההיי-טק. מקצוע מעניין, מאתגר ומשכורות גבוהות. אבל משהו היה חסר. משהו שקשור לתחום הרגשי, לסיפוק".

 

סלע החליט לפנות למקצוע ההוראה ומודה שלתהליך התלוו לא מעט חששות "פחדתי מכמה דברים; ראשית, השכר. לא פשוט לעבור משכר היי-טק לשכר הוראה. כמובן שחשבתי מה יקרה כשאני אשב בבית קפה אראה את ההיי-טקיסטים מתכננים את הסטארט-אפ הבא".

 

אז מה הביא אותך בכל זאת לעשות שינוי כל כך קיצוני בקריירה?

 

"מקצוע ההוראה והחינוך כנראה כל כך טבועים בי ומתאימים לי כך שגם היום, ארבע שנים אחרי הצעד המשמעותי שעשיתי, אין בי שום געגוע. אדם ממוצע עובד מגיל 25 עד 60. זו זכות גדולה שאדם יעסוק במה שהוא מתחבר אליו, שהוא אוהב אותו וכיף לו לקום בבוקר בשבילו". נכון להיום סלע מחנך ומורה למתמטיקה בתיכון ברעננה ומאושר מההחלטה ומהחיים.

 

גם לאילנית בן-יעקב, בת 39 אמא לשלושה ילדים, היתה דילמה לא פשוטה. "זה התבשל הרבה זמן, משהו כמו שבע שנים", מודה אילנית. לאחר תקופה ארוכה שבה בין היתר היתה אחראית מרפאה, החליטה שזה לא מספיק מעניין אותה והתחילה לבדוק אופציות אחרות. היא נרשמה למסלול להסבת אקדמאים ובתוך שלוש שנים סיימה מסלול אינטסיבי וכעת גם היא בדרך להיות מורה מן המניין.

 

איך קיבלה המשפחה שלך את השינוי?

 

בהתחלה היה קשה לכולם אבל אחרי שהתחלתי ללמוד בן הזוג תמך ועודד. מה שכן, מהילדים זה גזל הרבה שעות אמא ובעבודה חלק היו בעד וחלק נגד".

 

מה יש לך לומר לאלו שמתלבטים אם לשנות קריירה?

"צריך לצאת מהמסגרת הבטוחה שלנו. מי שעובד באותה עבודה הרבה שנים - מרגיש בטוח. אם כבר יש אתגרים הפתרונות מובנים מאליהם. אני אישית בעד משהו חדש ושונה".

 

אז מה השתנה שגורם לרבים פתאום להיות כל כך אמיצים, להמר על כל הקופה ולשנות מקצוע? פרופ' תמר אריאב, נשיאת המכללה האקדמית בית ברל ויו"ר ועד ראשי המכללות האקדמיות לחינוך, מסבירה: "אנשים מרגישים שהם מיצו את עצמם, מצבם הכלכלי טוב יותר והגיע הזמן לשינוי. הם מחפשים משהו שיתן להם סיפוק אישי, שיעשיר אותם. אני חושבת שזה משקף תופעה סוציולוגית בינלאומית, כבר אין דבר כזה שנקרא 'קריירה לחיים' ובכלל, כפי שזה נראה, עוד ועוד אנשים יחליפו את הקריירה שלהם לפחות ארבע פעמים במהלך החיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסבה להוראה מורים
צילום: אבי חי
מומלצים