שתף קטע נבחר

זירת הקניות

רמת גן: רמות קרינה גבוהות נמדדו בגן ילדים

בדיקות של המשרד להגנת הסביבה גילו שקו מתח ברמת גן פולט קרינה חריגה למבנה גן ילדים. העירייה טרם התחייבה לספק מבנה חלופי עבורם, אך המשרד להגנת הסביבה הודיע: "מומלץ להגביל את השהייה בגן לשלוש שעות"

בעוד מרבית ההורים ממתינים לפתיחת שנת הלימודים, הורי הילדים מגן לילך ברמת גן בעיקר חוששים מהתאריך המתקרב. הסיבה: קו מתח עליון הממוקם בסמוך נמצא בבדיקות של המשרד להגנת הסביבה כפולט קרינה גבוהה - ישירות לתוך מבנה הגן וחצר המשחקים.

 

עוד בנושא:

 

לגן לילך רשומים כ-35 ילדים בגילאי שלוש עד ארבע, אך לפי שעה לא ברור האם מי מהם יגיע לגן ב-1 לספטמבר. חוסר הוודאות הזה נובע מכך שהעירייה טרם התחייבה על מבנה חלופי. זאת, למרות קיומן של תוכניות להעתקת הקו בעתיד.


שכנות מסוכנת: קו המתח וגן הילדים (צילום: עו"ד רם לוי) 

 

קרינה גבוהה בפינת המשחקים

חריגות הקרינה הגבוהות ביותר התגלו במרכזו של משטח גן המשחקים והן עומדות על פי ארבע מרמת הקרינה המומלצת. באזור זה המדידות של אנשי המשרד איתרו קרינה של 8.2 מיליגאוס. זאת, בעוד הקרינה המקסימלית המומלצת לשהייה ממושכת עומדת על פי ארגון הבריאות העולמי על 2 מיליגאוס בלבד.

 

אבל לא רק המשטח שעליו משחקים הילדים נמצא כעתיר קרינה. בכל מבנה הגן, בכל פינה שבה משחקים הילדים ומבלים שעות רבות מדי יום - אותרה קרינה גבוהה שחורגת מההמלצות. כך למשל, בפינת הקריאה נמדדה קרינה של 7.8 מיליגאוס ובפינת האוכל - 7 מיליגאוס.

 

אך התוצאות הללו, מעוררות חשש ככל שיהיו, לא התקבלו בהפתעה גמורה. כבר תקופה ארוכה שקו המתח ברחוב חרוזים מדיר שינה מעיני תושבי הרחוב. בדיקות קרינה שבוצעו בעבר בקרבתו מצאו חריגות קרינה משמעותיות. לבסוף, בתום לחץ ממושך מצד התושבים, החליטה העירייה להעתיק את הקו ממקומו בשנת 2011 בעלות של כ-4 מיליון שקלים.

 

אולם עד כה, למרות הבעייתיות הידועה באזור, לא היה ברור מהו המצב השורר בתוך מבנה הגן. הבדיקה היחידה עליה יכלו ההורים להסתמך בוצעה על ידי העירייה וזו הראתה רמות קרינה נמוכות יחסית.

 

המשרד: להגביל את השהות בגן

מי שדעתו לא נחה מבדיקת העירייה ודרש לבצע מדידה נוספת, הוא עו"ד רם לוי, אב לאחת הילדות בגן. אולם למרבה הפתעתו, למרות שהציע לממן בדיקת מומחה מכיסו הפרטי, נתקלה בקשתו בהתנגדות. 

 

בשיחה עם ynet מותח לוי ביקורת חריפה על התנהלות העירייה ומבהיר כי רק בתום התערבות אישית של הממונה על הקרינה במשרד להגנת הסביבה - התאפשרה הבדיקה הנוכחית.

 

הממונה על הקרינה, ד"ר סטיליאן גלברג, הופתע גם הוא מעמדת העירייה ואף שיגר למנהל אגף החינוך בעירייה מכתב חריף. "אבקש טיפולכם המיידי והנחוש, מול מדיניות המעמיקה את חוסר האמון העמוק גם כך בין התושבים לרשויות שהתושבים מממנים", כותב גלברג.

 

בהמשך הוא כותב: "כולי תקווה שמדיניות זו קיימת בתחום מדינת ישראל, אך ורק ברמת גן וגם זה לזמן מוגבל ביותר. 

לאור הנחרצות שבמכתבו של סגן מנהל אגף החינוך בעיריית רמת גן יש לבדוק האם הילדים והורי הילדים עוברים גם בדיקה גופנית כנגד הכנסה בתחום הגן של ציוד למדידת קרינה".

 

בינתיים, עד שעיריית גן תכריע בנושא, החליט המשרד להגנת הסביבה להתערב ולהמליץ על הגבלת הפעילות בגן לשלוש שעות בלבד ביום.  

 

העירייה: החריגה נובעת מעומס יתר בקיץ

מעיריית רמת-גן נמסר בתגובה כי "בבדיקות שערכה העירייה בעבר באזור הגן לא נמצאו חריגות קרינה. החריגות שנמצאו בבדיקה האחרונה נובעות מעומס יתר שהפעילה חברת החשמל לאור מזג האוויר הקשה. לאחר חופשת הקיץ יופחת עומס החשמל עד לרמה המותרת כפי שהיה עד כה.

 

מאחר ומדובר בגן טרום טרום חובה במידה וההורים אינם מעוניינים לשלוח את ילדיהם לגן זה, יבדקו יחד עם אגף החינוך חלופות לילדיהם. אגף החינוך יעשה כמיטב יכולתו לאתר גנים חלופיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עו"ד רם לוי
קו המתח והגן
צילום: עו"ד רם לוי
מומלצים