שתף קטע נבחר

יד ימינך: עוקבים אחריך בסלולרי

הורדתם אפליקציה חביבה וכיפית? יתכן שמדובר בתוכנת ריגול ומעקב, אשר שולחת הודעות מיקום לשרת לא ידוע - גם אם אין רכיב GPS במכשיר. על איום חדש שנתגלה בחנות ה-Android Market

פרטיות משתמשים הוא נושא מורכב ורגיש בעידן המודרני, ובמיוחד כשמדובר בטלפונים ניידים. הרי עצם השימוש במכשיר הסלולרי מאפשר לזהות את מיקומנו, גם אם לטלפון עצמו אין רכיב ‭.GPS‬ אחד הגורמים החושפים את המשתמש לסכנה של הפרת פרטיותו היא סקרנות גרידא. המשתמשים סומכים על המפתחים ומתקינים במכשיריהם אפליקציות שנראות תמימות ומעניינות, ולמעשה - מרגלות אחריהם.

 

חברת ‭,F-secure‬ העוסקת באבטחה, גילתה בשבוע שעבר כי בחנות האפליקציות למכשירי האנדרואיד ‭(Android Market)‬ קיימת אפליקציה שנקראת ‭,Snake Tap‬ שמתוארת כמשחק תמים אך למעשה מדובר בתוכנת ריגול.

 

אם מתבוננים בפעילות התוכנה ניתן לראות כי כל 15 דקות היא שולחת הודעת מיקום לשרת מסוים, והיישום למעשה רץ באופן נסתר ברקע. גם לאחר שמכבים את המכשיר ומפעילים אותו מחדש התהליך עולה בצורה אוטומטית.

 

מדובר בתוכנת מעקב שלצורך ההפעלה שלה צריך לקבל קוד ולהכניס אותו למכשיר של חבר/ה או של עובד, למשל, ולאחר מכן אפשר לעקוב אחריו. המשמעות היא שכל סמארטפון יכול להפוך למכשיר מעקב וכל מי שמחזיק בגישה ליישום יכול לדעת בכל עת היכן נמצא הטלפון. נראה שהמידע מגיע גם אל מפתחי התוכנה ואין לדעת מה הם עושים עם נתוני המעקב.

 

כדי להפעיל מעקב אחריכם צריך לקחת את המכשיר עצמו - ובשלב ההתקנה להקיש את קוד המעקב, ולכן אנו ממליצים שלא לתת לאנשים להתקין לכם יישומים לא מוכרים בטלפון - אלא להתקין תוכנות בעצמכם בלבד. כמו כן, כדאי לבצע מדי פעם בדיקה של התוכנות המותקנות במכשיר, הסירו את אלה שלא שימושיות וכמובן אל תתקינו יישום לא מוכר בלי לבדוק את הרקע של המפתח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי עוקב אחריכם?
צילום: jupiter
מומלצים