שתף קטע נבחר

דבש ניגר: 3 מתכונים לעוגה חגיגית

היא יכולה להיות קלאסית, עם תפוחים ואגוזים, קינמון או קפה, אבל השחקן הראשי בשלוש העוגות כאן הוא הדבש המשמש כחומר משמר וסודו בכך שהוא הופך את העוגה לטעימה יותר יום-יומיים אחרי האפייה

עוגת דבש קלאסית

אפשר להוסיף לבלילת העוגה תפוח מגורר או חתוך לקוביות. את העוגה המוכנה אפשר לקשט באגוזי מלך קצוצים ופרוסות תפוח עץ. מתכון של אורי שפט, "מאפיית לחמים"

 

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית):

4 (200 גרם) ביצים

1 כפית (4 גרם) סודה לשתייה

1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח

1/4 1 כוסות (200 גרם) סוכר

3/4 כוס (160 מ"ל) שמן

1 כוס (360 גרם) דבש טהור

1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים

1 כפית גדושה (20 גרם) קפה שחור או תיון תה

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן

1/2 כפית הל

3/4 כוס (80 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  2. מערבבים במיקסר את הביצים, הסוכר, הדבש, והשמן ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.
  3. מערבבים את הקפה השחור עם מים רותחים.
  4. מוסיפים לתערובת הביצים את המרכיבים היבשים: הקמח, התבלינים והסודה לשתייה, ולסירוגין קפה שחור, ללא משקעים.
  5. מערבבים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
  6. מוסיפים את האגוזים הקצוצים.
  7. מחלקים את המסה לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית גדולה.
  8. מכניסים את העוגה לתנור. אופים 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.


עוגת דבש קלאסית (צילום: עמית גושר) 

 

בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון

מתכון של אורי שפט והקונדיטורית רינת צדוק, "מאפיית לחמים"

 

המרכיבים (לתבנית בבקה/קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ): 

לעוגה: 

120 גרם חמאה

1/4 כוס (60 גרם) סוכר

3 ביצים

3/4 גביע (150 גרם) שמנת חמוצה

1/3 1 כוס (150 גרם) קמח מנופה

1/4 כפית (4 גרם) סודה לשתייה

1/2 כפית (5 גרם) אבקת אפייה

1 כף תמצית וניל

2 תפוחי-עץ ירוקים חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות

2 כפות סוכר + 2 כפות ליקר קלבדוס / ליקר תפוחים

לתערובת אגוזים וסוכר:

2 גרם קינמון

60 גרם פקאן

60 גרם סוכר לבן

60 גרם אגוזי מלך

לציפוי התבנית:

20 גרם חמאה

50 גרם שקדים פרוסים / אגוזי לוז פרוסים

לסירופ דבש:

50 גרם דבש

50 גרם מים

 

אופן ההכנה:

  1. תערובת אגוזים: שמים בשקית: אגוזים, פקאן, סוכר, וקינמון ומועכים או דופקים בעזרת פטיש שניצל.
  2. מערבבים את התפוחים עם הסוכר והקלבדוס/ליקר התפוחים, ומניחים בצד.
  3. משמנים תבנית בבקה בחמאה רכה, מצפים את כל פנים התבנית באגוזי לוז/שקדים פרוסים.
  4. מקציפים יחד את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה לתערובת לבנה ותפוחה.
  5. מוסיפים את הביצים באיטיות עד שהן נטמעות בחמאה.
  6. מוסיפים לתערובת החמאה את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והשמנת חמוצה, לסירוגין, עד לקבלת מסה אחידה.
  7. יוצקים 1/3 מהמסה בתחתית התבנית, מפזרים את קוביות התפוחים, משקיעים אותם מעט. מפזרים מעל 1/3 מתערובת האגוזים.
  8. חוזרים על הפעולה: יוצקים 1/3 מהמסה, מפזרים את תערובת האגוזים, ושוב את המסה הנותרת. מפזרים את יתרת האגוזים. אופים כ-35-40 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.
  9. סירופ דבש: מחממים את המים ומערבבים עם הדבש עד לקבלת תערובת נוזלית אחידה.
  10. מוציאים את העוגה מהתבנית ומספיגים בסירופ דבש.


בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון (צילום: דניאל לילה) 

 

עוגת דבש, תפוחים ואגוזי לוז

מתכון של אורי שפט והקונדיטורית רינת צדוק, "מאפיית לחמים"

 

המרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגלישקייק נמוכות): 

לעוגה: 

360 גרם חמאה

1/2 2 (360 גרם) קמח

5 ביצים גדולות

1/4 1 כוסות (310 גרם) סוכר

1 שקית אבקת אפייה

2 כוסות (200 גרם) אגוזי לוז קצוצים גס - 4 כפות מתוך אגוזי-הלוז יש לשמור לקישוט העוגה

לתפוחים המוקפצים:

4 יחידות תפוחי עץ בינוניים (מסוג גרנד אלכסנדר)

50 גרם חמאה

120 גרם סוכר

גרד מ-1/2 לימון

1/4 כפית תמצית וניל

4 כפות דבש לזיגוג העוגה לאחר האפייה

 

אופן ההכנה:

  1. תפוחים: מקלפים את תפוחי העץ ומוציאים את הליבה, חותכים כל תפוחי לחצי וכל חצי ל-4 פלחים.
  2. מערבבים את תפוחי העץ עם הסוכר, גרד הלימון, ותמצית הוניל.
  3. מחממים סיר עם חמאה, מניחים את התפוחים בסיר, מערבבים מדי פעם עד שהתפוחים מזהיבים ומקבלים צבע קרמלי (את הנוזל שנשאר מהתפוחים ניתן לערבב עם הדבש ולמרוח על העוגה בסוף האפייה).
  4. העוגה: מחממים תנור ל180 מעלות, ומשמנים תבנית קפיצית / רינג בקוטר 26
  5. מנפים קמח ואבקת אפייה יחדיו
  6. מקציפים בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת מירקם בהיר ואוורירי.
  7. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות במסה.
  8. מקפלים את הקמח ואבקת האפייה המנופים לתערובת החמאה, הסוכר והביצים. מוסיפים את אגוזי הלוז הקצוצים ומערבבים.
  9. יוצקים את המסה לתוך התבנית המשומנת, מסדרים את פלחי תפוחי העץ המוקפצים על העוגה בצורה סיבובית ומשקיעים אותם מעט במסה. מפזרים אגוזי לוז גרוסים על העוגה.
  10. מכניסים את התבנית לתנו, מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים את העוגה כ-25-30 דקות.
  11. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ בה יוצא יבש.
  12. מצננים כ-5 דקות ומזגגים בדבש המעורבב בנוזל התפוחים.


עוגת דבש, תפוחים ואגוזי לוז (צילום: דניאל לילה)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת דבש קלאסית
צילום עמית גושר
מומלצים