שתף קטע נבחר

תאילנד: גור טיגריס נדיר נמצא במזוודה

תושבת תאילנד ניסתה להבריח לאיראן גור טיגריס נדיר המצוי בסכנת הכחדה, בתוך מזוודה מלאה בבובות טיגריסים קטנות. בבדיקת שיקוף, גילו אנשי המכס את הטורף הקטן כשהוא מטושטש ותחת השפעת סמי הרדמה. תעשיית סחר בחיות בר ואבריהן מגלגלת מיליארדי דולרים ברחבי העולם. כיום הטיגריסים נמצאים בסכנת הכחדה חמורה בטבע

עירונתם של אנשי המכס בשדה התעופה בבנגקוק מנעה בשבוע שעבר, סחר בגור טיגריס צעיר, הנחשב לחיה בסכנת הכחדה עולמית. במזוודה של נוסעת שהכילה מספר בובות טיגריס, הוחבא גם גור בן כשלושה חודשים, כשהוא נמצא תחת השפעה של סמי הרדמה.
 
תושבת תאילנד, בת 31, שהיתה אמורה להמריא לאיראן, הגיעה עם מזוודה כבדה במיוחד והרשויות בנמל, חשדו בה ולכן היא נשלחה לעמדת שיקוף המזוודות. שם להפתעת הצוות, הם סרקו את המזוודה והבחינו בחיה שנראתה אמיתית, בהשוואה לבובות. אנשי רשות הטבע המקומית הוזעקו למקום ופתחו את המזוודה, שם גילו את הגור שוכב בתוכה ומוקף בבגדים ובבובות של טיגריסים.
 
ברשויות עדיין לא קבעו האם מדובר בטיגריס מתת-מין בנגלי או הודי-סיני, שניהם מינים המצויים בסכנת הכחדה עולמית ומספרם הולך ומתמעט בשנים האחרונות. עדיין לא ידוע האם הגור ניצוד בטבע או גדל בשבי למטרות סחר ורק לאחר שיתקבלו תוצאות הבדיקות הגנטיות, ניתן יהיה לנסות ולעקוב אחר מקורו של הטיגריס. 
 
 

ציד וסחר מאיימים על קיומם של הטיגריסים בטבע

תעשיית ההברחות והסחר בבעלי חיים ובצמחים מגלגלת מיליארדי דולרים ברחבי העולם. כדי להילחם בה, חתמו כ-150 מדינות בעולם על אמנת CITES, שאמורה לפקח ולבלום את הסחר הבלתי חוקי בבעלי חיים, צמחים וערכי טבע מוגנים. 
 

בארגון TRAFFIC, ששם לו למטרה לעקוב ולהילחם בתופעת הסחר, ציינו כי הכשירו לאחרונה צוותים בשדה התעופה בתאילנד כדי לסייע להם לזהות הברחות של חיות בר. "אנו שמחים שהאימונים השתלמו, אך דרוש במקביל המשך מעקב אחר המבריחים והענשת העבריינים", אמר כריס שפארד, מנהל שלוחת הארגון באסיה. "אם אנשים עדיין מנסים להבריח טיגריסים חיים במזוודות, הם סבורים כנראה שהברחת חיות בר היא דבר שקל לבצעו ולא חוששים מעונשים. רק המשך לחץ על הסוחרים וענישה קשה, יוכלו להביא את השינוי", הוא הבהיר.

 

ציד בלתי חוקי וסחר באיברי הטיגריסים בתעשיית התרופות המסורתית באסיה מהווים את האיום המשמעותי ביותר על הטורפים הגדולים, בנוסף לאיומים ההולכים וגוברים של אובדן שטחי מחייה לטובת שטחי חקלאות ופעילות אדם.
 

על פי נתוני איגוד השימור העולמי (IUCN), הגודל המשוער של אוכלוסיית הטיגריס ההודי-סיני היא כ-630 פרטים, מתוכם לכל היותר 315 בוגרים וברי רבייה. גם מצבם של הטיגריסים הבנגליים נמצא בכי רע. קרן הטבע העולמית ("WWF") מעריכה כי בעולם כולו נותרו פחות מ-2,000 טיגריסים בנגלים, המצויים בחמש מדינות במזרח אסיה. כיום ישנם יותר טיגריסים בנגלים בשבי מאשר בטבע.

 


נדחס למזוודה (צילום: AP)

 

הגור היה מיועד להגיע לאיראן

לאחר שהגור חולץ מהמזוודה והתאושש הוא נמצא תחת מעקב קפדני. "הגור היה מיובש, תשוש ובקושי הצליח ללכת בכוחות עצמו. נאלצנו להעניק לו חמצן, מים וחלב", סיפרו אנשי רשות הטבע. "עקבנו אחריו במהלך היום ומצבו השתפר".

 

בשדה התעופה מעריכים כי הסיכויים של הגור לשרוד את הטיסה לאיראן היו קלושים. נגד המבריחה  יוגש כתב אישום ובסופו היא עלולה לקבל עונש של 40 אלף באט (820 דולר) ועד כשנתיים מאסר בכלא בגין עבירות הנוגעות להברחת חיות בר, כך אמרה המשטרה המקומית.

 

לטענת הרשויות, החשודה בהברחה, הכחישה כי הגור במזוודה שייך לה וטענה כי נוסע אחר ביקש ממנה להעביר את המזוודה למענו. על פי הערכות, באם הגור היה מועבר בחיים לאיראן, ניתן היה למכרו בשווקים הלא חוקיים במדינה בסכומים של כ-3,500 דולר. מחירן של נקבות נחשב לגבוה יותר, מאחר שניתן להרבותן.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיובש ותשוש. הגור לאחר שחולץ מהמזוודה
צילום: TRAFFIC
סביר להניח שלא היה שורד את הטיסה
צילום: TRAFFIC
מאמצים לגלות את מינו ומהיכן הגיע
צילום: AP
מומלצים