שתף קטע נבחר

טבח בסלובקיה: ירה למוות ב-7 בני אדם - והתאבד

מסע ההרג החל כשגבר חמוש ברובה ובשני אקדחים נכנס לבית בעיר ברטיסלבה וירה בכל הדיירים. משם הוא יצא לרחוב וירה בכל מי שנקרה בדרכו. עדת ראייה: "ראיתי אדם פצוע רץ מהבית ונופל ארצה. החמוש בא בעקבותיו וירה בו שוב"

שבעה בני אדם נהרגו ו-14 אחרים נפצעו היום (ב') כשגבר חמוש יצא למסע הרג בבירת סלובקיה. המשטרה המקומית מסרה שהיורה שם קץ לחייו, אך הרקע לטבח עדיין אינו ברור.

 

תקרית הירי החלה ב-10:00 בבוקר (שעון מקומי) ברובע דבינסקה נובה וס שבפאתי הבירה ברטיסלבה. גבר חמוש ברובה ובשני אקדחים נכנס לבית פרטי וירה למוות בחמישה בני אדם. אולם הוא לא עצר שם, אלא המשיך במתקפתו ברחובות העיר.

צוותי הצלה טיפלו בפצוע בשטח, היום (צילום: AFP)

 

כשיצא מהבית, לא הבחין היורה בכמה ניידות משטרה שכבר הספיקו להגיע למקום. הוא ירה לעבר כל מי שנקרה בדרכו, לרבות השוטרים. אדם נוסף נהרג ו-14 אחרים נפצעו, בהם שוטר. לאחר מכן הוא הפנה את נשקו כלפי עצמו ושם קץ לחייו.

 

מרטה ווזברנוקובה, גננת שראתה את הירי ברחוב, שחזרה את האירוע בשיחה עם סוכנות הידיעות הצרפתית. "ראיתי אדם מבוגר אוחז ברובה אוטומוטי מתקדם לעבר הבית. כעבור זמן מה, ראיתי אדם פצוע בעל מראה צועני, שמשפחתו גרה בבית, רץ החוצה ונופל אל הקרקע. היורה שהגיע אחריו ירה בו עוד פעמיים או שלוש פעמים. בשלב הזה הוא החל לירות לעבר הרחוב".

 

צוותים רפואיים שהגיעו אף הם למקום טיפלו בפצועים ופינו אותם לבתי חולים בעיר. דוברת שירותי ההצלה, דומיניקה סולקובה, אמרה בתגובה: "למרבה הצער, 20 אנשים נפגעו בתקרית ושישה מהם מתו מפצעיהם. אחד הפצועים הוא פעוט בן 3".

 

לדברי סולקובה, ההרוגים הם ארבע נשים ושני גברים. היא הביעה חשש שמספר ההרוגים בטבח רק יעלה, מאחר ששלושה מהפצועים מוגדרים במצב אנוש. עם זאת, הדגישה הדוברת שלא נשקפת סכנה לחיי הפעוט.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היורה תועד במצלמות
היורה תועד במצלמות
צילום: רויטרס
עוברי אורח נפגעו
עוברי אורח נפגעו
צילום: AFP
שוטר ברובע שהותקף
שוטר ברובע שהותקף
צילום: AFP
מומלצים