גידול של 7% במכירות רשתות השיווק בחגים
באיגוד לשכות המסחר מעריכים כי גם השנה, בדומה לשבע השנים האחרונות, צפוי גידול בהיקפי המכירות של רשתות השיווק בחודש החגים - וירידה בחודש שלאחר מכן. העלייה החדה ביותר - 87% - צפויה במכירות כלי הבית והמטבח
גם השנה צפויה עלייה של כ-7% במכירות של רשתות השיווק לקראת ראש השנה וערב ותקופת חגי תשרי. כך עולה מסקירה שפרסם היום (ג') איגוד לשכות המסחר. עם הרשתות נמנות כל מי שמונה לפחות שלושה סניפים השייכים לאותה רשת שמוכרת מוצרים מכל ענפי המסחר, כולל מזון, הלבשה, מוצרי בני קיימא וכלי בית.
בניתוח שביצע אגף הכלכלה באיגוד לשכות המסחר נבחנה התנהגות מדדי המכירות של רשתות השיווק בשנים 2003 - 2009, ונמצא כי בשבע השנים האחרונות נרשמה עלייה ממוצעת של כ-7% בהיקף המכירות של רשתות השיווק בתקופת החגים, בהשוואה לחודש שקדם לה - וירידה ממוצעת במכירות של כ-8% בחודש שלאחר החגים.
בשנים 2003-2009 נרשמה עלייה ממוצעת של כ-9% במכירות המזון בחודש החגים, לעומת ירידה של 8% בחודש שלאחר החג. במכירות טקסטיל והלבשה נרשמה עלייה ממוצעת של 11% בחודש החגים, לעומת ירידה ממוצעת של 2% בחודש שלאחר החג. במכירות ההנעלה נרשמה עלייה של כ-12% בממוצע לעומת ירידה של 6% בחודש שלאחריו.
במכירות מוצרי בני קיימא, דוגמת מוצרי חשמל לבית, נרשמה בחודש החגים עליה של 9% בהשוואה לחודש הקודם, וירידה של כ-14% במכירות בחודש שלאחר תקופת החגים.
הגידול הבולט ביותר של כ-89% נרשם במכירות של כלי בית ומטבח, לעומת ירידה בהיקף של כ-41% בממוצע בחודש שלאחר החגים.
לקראת החג: קונים יותר כלי מטבח
מומלצים