אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

לינץ' בחופש

הודו שהרגו. אחד הנערים בבית המשפט צילום: גיל יוחנן
הודו שהרגו. אחד הנערים בבית המשפט צילום: גיל יוחנן
 
 פורומים
חוק ומשפט
 
 


  צילום: גיל יוחנן

 

תיעוד בלעדי: הנער מודה באוזני אמו שהרג

אל מול מצלמת ynet, קיבלה האם שיחת טלפון ראשונה מבנה העצור, ובה התוודה בפניה שהרג אדם. בשאלות קצרות שגררו תשובות קצרות, הבינה אט אט עד-כמה הסתבך. "לא עלה לי בראש שהוא יהרוג מישהו". כך נשמעת השיחה בין האם לבנה

רועי מנדל
פורסם: 31.08.10, 15:48

האמא: "אתה עשית את זה?"

הבן: "כן"

 

אמו של הנער בן ה-15, הנאשם ברצח היהודי-אמריקני ב"כיכר החתולות" בירושלים, שוחחה עם בנה ביממה האחרונה לראשונה מאז נעצר ביום חמישי עם חברו בן ה-13. בשיחה, שתועדה באופן בלעדי על-ידי ynet, סיפר לה הבן על החקירות והודה בכך שהיכה למוות את לאנס וולף. אחר הצהריים (יום ג') הוארך מעצרו, והחבר שוחרר למעצר בית. המשטרה מסרה שהנער כבר שיחזר את המעשה.

 

צילום: אמיר לוי ואבי פרץ

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

צפו: השיחה הבלעדית בין האם לבנה


בשאלות קצרות, שגררו תשובות קצרות, גילתה אמו של הנער בן ה-15 עד-כמה הסתבך בנה. בראיון מגוללת האם את השתלשלות העניינים, מאותו הערב שבו בושש הבן לשוב הביתה, ועד לדיון בבית המשפט בו התברר לה כי בנה חשוד בהריגה.

 

האם חיפשה את בנה ברביעי בערב, בשעה שבילה במסיבת יום הולדת עם חבריו בכיכר במרכז ירושלים. הנערים שתו וודקה, שאותה קנו בסיוע אדם אחר. אחר כך ביקשו סיגריה מלאנס וולף, וכאשר סירב - היכו אותו למוות באמצעות קרש. הם ברחו, וגם עוברי אורח לא טרחו להזעיק סיוע. "חזרתי לבית בשעה 21:00-21:30, הבן שלי לא היה בבית", מספרת האם. "בתי אמרה שהוא הלך עם חבר שלו. התקשרתי אליו - הוא לא ענה. התקשרתי לטלפון הנייד של החבר שלו - לא ענה. בסביבות 01:00-01:30 התקשרו מהמשטרה ואמרו 'הבן שלך אצלנו'. שאלתי אותם 'למה? מה הסיבה', אמרו לי 'אנחנו... לא מדברים על זה, מחר יש לו בית משפט'".

 

בדיון שהתקיים למחרת בבית משפט השלום בירושלים, התברר לה עד-כמה חמור החשד כלפי בנה. "הייתי כמו משוגעת, לא ידעתי מה לעשות. הייתי בהלם". היא מספרת שהביטה בבנה בבית המשפט, "כעסתי עליו. למה הוא עשה דבר כזה. למה לא אמר לי. למה לא דיבר על זה. קמתי וברחתי מבית המשפט".

 

במהלך הראיון קיבלה האם שיחה מבנה השוהה בתא המעצר, ובו התוודה האחרון באוזניה שאכן ביצע את המעשה. היא שאלה אותו לשלומו ואם הוא מקבל ייעוץ משפטי. "דבר כזה אני לא מאמינה שהוא יעשה. חשבתי על זה, אבל לא חשבתי שהוא יעשה דבר כזה", אמרה. "לא עלה לי בראש שהוא יהרוג מישהו, שהוא ירביץ למישהו... הוא הולך עם חברים, אמר שהוא שותה ככה, אבל רוצח?"

 

מיד לאחר המקרה, פתחה משטרת ירושלים בחקירה ובניסיון לחשוף את הנערים ההורגים ואת זהות הקורבן. במקביל, הוטל צו איסור פרסום גורף על הפרשה. שני הנערים, תושבי שכונה בצפון הבירה, בני משפחת משתפי פעולה לשעבר, נעצרו ביום חמישי שעבר וכעת הוגש נגדם כתב אישום.

 

הפרקליט: יש ראיות להגנה עצמית

היום נערך דיון נוסף בעניינם של שני הנערים, בו קבע שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, צבי זילברטל, כי יש לעצור את הנער בן ה-15 עד להחלטה אחרת. הדיוןם הבא ייערך ב-7 בספטמבר. בנוסף קבע כי שירות המבחן לנוער יכין תסקיר בעניינו. הנאשם השני, הצעיר יותר, שוחרר למעצר בית - בכפוף לפיקוח צמוד של אחד מהוריו וחתימת ערבות של 20 אלף שקל מצד אביו. גם בעניינו יוכן תסקיר. 

 

במהלך הדיון התברר כי הנאשם המבוגר יותר הודה במשטרה, לעומת חברו שלא הודה. דבריו של בן ה-15 בחקירה הובילו את החוקרים לחשוד הצעיר, ועדים נוספים לאירוע קשרו את שניהם למעשה. 

 

בתום הדיון אמר פרקליטו של העצור, עו"ד מוחמד אבו-קטיש: "הדברים אינם ברורים, מוקדם מדי לקבוע את סיבת המוות. הלקוח שלי בן 15, התוצאה קשה והוא מביע חרטה, אך לגבי העובדות לא אוכל להרחיב.

 התחושות שלו מאוד קשות, מדובר בילד שמצא את עצמו נחקר ברצח. המשפחה די בהלם, הוא ככל הנראה היה שתוי, יש אינדיקציה להגנה עצמית כיוון שהמנוח התכוון לתקוף אותו".

 

פרקליטו של הנער ששוחרר, עו"ד פיני בסיס, אמר ל-ynet: "למרשי לא היה כל חלק או שותפות באירוע. הפרקליטות והמשטרה בנו תיק באמצעות קונסטרוקציות משפטיות מפולפלות שאינן מתאימות לילד. העובדה שבית משפט קיבל את עמדתנו והורה על שחרור מדברת בעד עצמה".

 


בהכנת הידיעה השתתפו רונן מדזיני ואביעד גליקמן

 

תגיות: רצח | ירושלים

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ynet חדשות היום מיוחד
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as30-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©