שתף קטע נבחר

רווחי הבנקים במחצית הראשונה: 3.1 מיליארד ש'

ברבעון השני של השנה הציגו חמשת הבנקים הגדולים רווח נקי של 1.6 מיליארד שקל. סך העמלות שגבו הבנקים במחצית הראשונה, עמד על כ-7 מיליארד שקל. דיסקונט הציג דו"ח חלש ולאומי איכזב. אנליסט: "לאומי נמצא במצב טוב, אבל אם מסתכלים על העתיד, יש בעיה בנקאית שמייצרת רווחי מימון נמוכים יותר"

1.6 מיליארד שקל הרוויחו חמשת הבנקים הגדולים ברבעון השני לשנת 2010, כך עולה מסיכום הד"וחות הכספיים שפרסמו. סך הרווח המצרפי בחמשת הבנקים, במחצית הראשונה של השנה, הגיע ל-3.1 מיליארד שקלים. סכום העמלות שגבו חמשת הבנקים, במהלך המחצית הראשונה הגיע ל-7 מיליארד שקלים.

 

בנק לאומי רשם רווח נקי של 660 מיליון שקל ברבעון השני ו-1.25 מיליארד במחצית הראשונה של השנה. בנק הפועלים הרוויח 513 מיליון שקל ברבעון ו- 975 מיליון שקל במחצית. בנק מזרחי-טפחות גרף רווח של 201 מיליון שקל בשלושת החודשים האחרונים ו- 373 מיליון שקל מתחילת השנה.

 

בשורת הרווח הנקי של בנק דיסקונט נרשמו 158 מילון שקל ברבעון השני ו-301 שקל במחצית הראשונה ובבנק הבינלאומי הרוויחו 86 מיליון שקל ברבעון ו- 215 מיליון שקל מתחילת 2010.

 

ההכנסות מעמלות, מתחילת השנה, הגיעו בבנק הפועלים לסכום של 2.4 מיליארד שקל. בלאומי ל-1.82 מיליארד שקל, בדיסקונט הסכום עמד על 1.26 מיליארד שקל ובמזרחי-טפחות נגבו 658 מיליון שקל.

  

דוחות בנק דיסקונט בלטו לרעה, כאשר הרווח ברבעון האחרון צנח ב-53% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. הבנק הציג גם תשואה על ההון העומדת על 5% בלבד. אולם גם המספרים היפים יותר שמציג בנק לאומי, אינם מבטאים דו"ח חזק. חלק ניכר מהרווח בבנק לאומי הביאו רווחי החברה לישראל שהבנק מחזיק כ-18% ממניותיה ומכירת האחזקות בפז שהוסיפה לרווח כ-180 מיליון שקל.

 

"ההוצאות בדיסקונט עלו מעל לכל פרופורציה. בעוד מרבית הבנקים רשמו תשואה על ההון המגיעה לכ-10% ומעלה, בדיסקונט מדובר בכ-5% בלבד", אומר ל ynet אנליסט בכיר. "בתשואה כזו כבר עדיף להשקיע באיגרת חוב מאשר להשקיע בבנק".

 

לא משתף: הדיוידנד של לאומי נמוך

גם שיעור החובות המסופקים (אלו שגבייתם מוטלת בספק) גבוה מאוד בדיסקונט ביחס לבנקים האחרים. "מה שהם עשו לפני שנתיים-שלוש הם החלו לעבוד יותר על כמות מאשר על איכות והם משלמים כעת את המחיר. דיסקונט גם מנהל חלק גדול מהנכסים באג"ח מגובה משכנתאות בארה"ב. גם הבינלאומי צריך לגדל פעילות בנקאית אחרת הוא לא יוכל להמשיך".

 

הניהול בבנק לאומי נחשב איכותי, המחמאות היו מוגזמות?

 

"המחמאות שגליה מאור קיבלה בתקופה האחרונה, היו מוגזמות מדי. יש דברים שהם עשו בעבר בצורה איכותית יותר. ההון העצמי של הבנק הוא 23 מיליארד שקל. לאומי נמצא במצב טוב, אבל אם אתה מסתכל על העתיד יש בעיה בנקאית שמייצרת רווחי מימון נמוכים יותר. ההוצאות שם לא טופלו. לאומי חוזר להיות בנק קצת שמן וקצת לא יעיל הפעילות הבנקאית נראית קצת מנומנמת בעוד הפעילות במזרחי ובפועלים חוזרת ללפני המשבר".

 

חלוקת הדיוידנד לא מספקת?

 

אם יש הלימות הון של % 14.7 וההפרשות לחובות מסופקים נמוכות וביקושי אשראי נמוכים, למה הבנק לא מחלק דיוידנד של מיליארד שקל? למה הוא מסתפק בחצי מיליארד? שוכבים שם 2-3 מיליארד שקל. תשווה את זה, באופן יחסי, למה שמחלק מזרחי-טפחות.

 

הבנקים התלוננו ברבעון הקודם על ירידה בהכנסות מעמלות, מה המגמה בתחום ההכנסות ממשקי הבית?

 

"בסיס ההכנסות התפעוליות עולה הרבה פחות מתחומים אחרים. גם חברות כרטיסי האשראי (שהינם בבעלות הבנקים, א.ר.) נמצאות תחת רגולציה יותר הדוקה. אין הרבה הכנסות מעמלות. תחום המשכנתאות גם הוא נראה תחת מיצוי, התיק גדל אבל הרווחיות מאד נמוכה והתחרות קשה".

 

זה נשמע כאילו עתיד הבנקים אינו מזהיר.

 

"מדובר בגופים עסקיים שמטרתם להרוויח. הבנקים בישראל צריכים למצוא כיצד לעשות זאת , יש בארץ לא מעט מיסוי ורגולציה, יש לחץ על ההכנסות. זה לא שהם מסכנים, פשוט בנקים לא ישראלים, עם סעיף הכנסות כזה, היו יכולים לעשות תשואות דו ספרתיות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עופר. צניחה ברווח
צילום: ראובן קפוצ'ינסקי
מאור. דו"ח מאכזב
מומלצים