שתף קטע נבחר

הנס וגלית מבשלים ארוחה חגיגית

הפעם במסגרת מבצע ההתרמה "לתרום. לאכול. לאהוב", בו יחולקו לנזקקים כרטיסים לקניית מוצרי מזון לראש השנה, השפים הנס וגלית ברטלה מראים לכם איך אפשר להכין ארוחת חג מלאה, מהירה וקלה ב-250 שקלים בלבד

  

בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין

 

מנה ראשונה: סלט ירוק עם תפוחי עץ ורימונים

המרכיבים (ל-4 מנות):

חופן עלי ארוגולה

1 תפוח עץ מתוק קלוף וחתוך לז'וליינים (רצועות דקות) 

4 כפות גרגרי רימונים

מעט נבטי חמניות

לרוטב:

30 גרם דבש

100 גרם שמן זית

50 גרם חומץ בלסמי

מלח

פלפל לבן

 

אופן ההכנה:

  1. רוטב: מערבבים את הדבש והחומץ בבלנדר, מוסיפים בהדרגה את שמן הזית ומתבלים עם מלח ופלפל.
  2. הגשה: מערבבים את עלי הארוגולה עם חלק מהרוטב כדי לקבל ציפוי יפה של העלים.
  3. מסדרים את העלים על צלחת, מפזרים מעט נבטי חמניות, גרגרי רימונים ומסדרים את ז'ולייני תפוחי העץ מלמעלה.

 

מנה עיקרית: סלמון על מצע פירה וברוקולי

המרכיבים (ל-4 מנות): 

4  חתיכות דג סלמון טרי, במשקל 180 גרם כל אחת

1/2 כפית מלח אטלנטי או מלח רגיל

2 כפות שמן זית

מעט פלפל לבן

לפירה:

5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות

1/2 כוס חלב חם

30 גרם חמאה

1 כף עירית קצוצה

מלח

פלפל לבן

לברוקולי:

1 שקית פרחי ברוקולי קפואים ומופשרים

30 גרם חמאה

פלפל לבן

מלח

לרוטב בצל:

4 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות

1 כף דבש

4 כפות שמן זית

מעט מים לפי הצורך

 

אופן ההכנה:

  1. פירה תפו"א: מבשלים את תפו"א בסיר כשהם מכוסים במים עם כפית מלח עד שהם רכים לגמרי .
  2. מסננים היטב, מרסקים אותם עם כותש תפו"א עד לקבלת פירה, תוך כדי כתישה מוסיפים את החמאה והחלב בהדרגה. מתבלים עם מלח ופלפל ומוסיפים בערבוב עדין את העירית.
  3. ברוקולי: חולטים את הברוקולי במים רותחים עם 1 כפית מלח, המים צריכים לכסות את כל הברוקולי.
  4. מצננים את הירק החלוט במי קרח ומסננים היטב.
  5. ממיסים את החמאה באיטיות, מניחים את פרחי הברוקולי בחמאה, מפזרים מעט מלח ופלפל ומזגגים אותם על ידי הפיכתם בחמאה המומסת.
  6. לרוטב הבצל: מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שמתקבל בצל בצבע כהה מאד, התהליך לוקח כ-40 דקות. מוסיפים את הדבש, מערבבים ומוסיפים מעט מים לפי הצורך, ממשיכים לבשל כ-10 דקות.
  7. מניחים מעט מהבצל בצד לקישוט של המנה. את יתרת הבצל עם הנוזל טוחנים בלנדר ומסננים.
  8. סלמון: מחממים מחבת עם שמן זית, מפזרים מעט גרגרי מלח בשמן ומטגנים את הדג עם הצד הורוד כלפי מטה במשך 2 דקות, הופכים בעדינות ומטגנים בצד השני במשך 3 דקות .
  9. הגשה: מניחים את הפירה על הצלחת יוצקים מעט רוטב בצד הפירה, מסדרים את הברוקולי ומניחים את הדג בצד הברוקולי והפירה. מוסיפים קצת בצל מושחם על הדג ומפזרים כמה גרגרי רימונים על הברוקולי .

 

קינוח: פאדג' שוקולד עם תפוח בדבש וגלידה

המרכיבים (ל-4 מנות):

לפאדג' שוקולד:

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות

3 חלמונים בטמפ' החדר

1 ביצה שלמה בטמפ' החדר

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר

1 כף קמח

לתפוחים מקורמלים: 

2 תפוחי עץ מוזהבים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות

1 כף סוכר

1 כף דבש

1/2 כף חמאה

200 גרם גלידה וניל

 

אופן ההכנה:

  1. פאדג' שוקולד: ממיסים חמאה וקוביות שוקולד במיקרוגל במשך 1 דקה ומערבבים יחד, אפשר להמיס למשך עוד חצי דקה במקרה הצורך.
  2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את החלמונים, הביצה ואבקת הסוכר.
  3. מוסיפים את תערובת הביצים ב-3 שלבים לתערובת החמאה והשוקולד, ובכל פעם מערבבים היטב עם מקצף יד.
  4. מוסיפים את השמנת, גם כן ב-3 שלבים, ובכל פעם מערבבים.
  5. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב. מקררים את המסה בקירור למשך שעה.
  6. מחלקים לתבניות מאפינס משומנות ומקומחות ואופים למשך 12-15 דקות בחום של 170 מעלות. מצננים בתנור.
  7. תפוחים מקורמלים: ממיסים את הסוכר לקרמל, מוסיפים את הדבש והחמאה, מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים על להבה קטנה עד שצבע התפוחים הופך לכתמתם. מצננים את התפוחים.
  8. הגשה: מניחים את תבנית הפאדג' על צלחת, מניחים על הפאדג' את תפוחי העץ, גלידת הווניל ומעטרים בתפוחי עף טריים.

 

עוד ארוחות:

 

  • מבצע "לתרום. לאכול. לאהוב" יתקיים בין התאריכים 20.8.10 ל-9.9.10. בסופו יקבלו הנזקקים "כרטיסי ארוחת חג" בסך 250 שקל, שיאפשרו להם לרכוש מוצרי מזון בסכום זה תוך שמירה על כבודם. לפרטים ותרומות: "לתרום. לאכול. לאהוב"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים