שתף קטע נבחר

טושיבה 46 אינץ' LED במבחן

מסך מסדרת ה- LED SL של טושיבה מציג תמונה טובה בשידורי SD וחדה ומפורטת ב- HD, ומה עם חיבורי המדיה? בדקנו

עתיד טכנולוגיית מסכי ה-LCD טמון בטכנולוגית תאורה עם LED, השנה אנו רואים מספר גדול בהרבה של דגמי LED על קירות החנויות, גם טושיבה, שמכרה בשנה שעברה רק סדרת LED אחת (SV685) הציגה השנה כבר שלוש סדרות מלאות.

 

סדרת SL היא סדרת הכניסה של טושיבה לתחום ה- LED (מתחת לסדרות VL ו- WL). "כניסה" זו מילה בסיסית מדי עבור מסך במחיר שכזה שעדיין לא מתאים לכל כיס, אבל גם זה יבוא ובשנה הבאה, תגיע טכנולוגיית ה- LED גם לסדרות בסיסיות יותר.

 

  • עוד ב-dtown: תערוכת DIGITOWN HI-END יוצאת לדרך

 

SL733 - עיצוב

להבדיל מהטרנד האחרון ששוטף בגל יצרנים רבים וגורם להם לעגל את פינות המסך, שומרת טושיבה על קוי עיצוב חדים, עם מסגרת מלבנית שיש לה קצה שקוף ובעל אפקט עומק תלת מימדי שכאשר מסתכלים עליו מקרוב, הוא מציג לעין מדרגות שקופות בתוך המסגרת וזה משדר אלגנטיות במראה נקי (מכונה ע"י טושיבה בשם Air Lagoon).

 

ציפוי המסך הקדמי הינו שחור ומבריק, בעל נגיעת גוון סגול, הציפי המבריק משקף את מקורות האור בחדר, מבליע חלק מהאור ומשקף את השאר בגוון סגול. ביחד עם שאר חלקי המסך – מסגרת, מעמד וגם שלט רחוק שמגיעים כולם בצבע שחור מבריק, מעביר דגם ה- SV733 את המסר: שחור הוא יפה.

 

כמה מילים על סוג תאורת המסך, בנוהל הנהוג היום ברוב מסכי ה- LED, גם כאן, מדובר על תצורת EDGE LED, כלומר נורות ה- LED שבמסך, ממוקמות סביב הפאנל ולא על שטחו האחורי, מה שמוריד מעובי המסך, אם כי במקרה שלפנינו, מדובר על עובי ממוצע למדי (5 ס"מ) בהשוואה לשאר חבורת ה- LED בשוק.

 

שלט רחוק וחיבורים

גם השלט מגיע בשיחור שחור מבריק, נוח למדי לתפעול – עם לחצנים מסודרים באופן לוגי ומכסה קטן בחלקו התחתון שנשלף ומגלה לחצני שליטה על מכשירים נוספים שמחוברים דרך REGZA LINK.

 

צילום: ליאור קורן, dtown
במסך מאחור, נמצא ארסנל החיבורים במגוון מכובד שמקובל בדגמי טושיבה האירופאיים. הוא כולל שתי כניסות סקארט שהפכו לנדירות בימינו (יתרון עבור בעלי ממיר SD), ארבע כניסות HDMI ושאר החיבורים המקובלים. מקומה של כניסת S-Video נפקד אך אין זה אסון גדול משום שאחת מכניסות הסקארט יכולה למלא את מקומה.

  

בתחום האודיו, נציין המצאותה של יציאה עבור סאב וופר וגם יציאת אודיו דיגיטלית אופטית. על הקישוריות, אחראים חיבור רשת חוטית (LAN) ושני חיבורי USB, אחד מהם יכול מתאים גם עבור חיבור דונגל אלחוטי WiFi (לחיבור רשת אלחוטית), כמו כן, ישנה גם כניסה עבור כרטיסי זיכרון SD.

 

שידורי SD

באופן עקבי למדי (למעט כמה יוצאים מן הכלל), מסכי טושיבה הפגינו יכולת נאה למדי בהתמודדותם עם שידורי הטלוויזיה הישראליים באיכות SD. גם דגם ה- SL733 אינו מאכזב בנקודה זו.

 

בחיבור אל ממיר HD של הוט, התחלנו קודם עם כבל סקארט והגדרת RGB בממיר, התמונה היתה רכה מעט לעין, בעוד מעבד הוידאו מחליק חלק גדול מתחלואי השידור.

 

כאשר עברנו אל חיבור HDMI והגדרת הממיר על מצב Auto, כך שיעביר בערוצי SD את אות השידור המקורי 576i, נוספה חדות מבורכת לתמונה וניתן היה להבחין בתוספת החדות בשורות של כתוביות התרגום ובפרטי תמונה שונים כמו למשל שערות הזקן בדמות שמוצגת על המסך.

כך שבמקרה הזה, נמליץ בהחלט על שימוש בכבל HDMI גם עבור שידורי SD ולא רק HD.


  

מתיחת תמונה חכמה וממיר DTT

בנוסף, מצב מתיחת תמונה חכמה שקרוי אצל טושיבה Super Live הינו אחד המוצלחים בתחום, כשהוא מצליח למתוח את תמונת ה- 4:3 אל 16:9 עם עיוות מסויים בצדדים ויוצר בסופו של דבר תמונה רחבה מוצלחת באופן יחסי למנגנונים אחרים.

 

בשימוש עם כבל HDMI, בכל פעם שעברנו לערוץ אחר וחזרנו שוב לנוכחי, חזרה התמונה אל מצב Wide ולכן היה צריך לבחור באופן ידני בכל פעם את מצב Super Live. הפתרון לכך יהיה כניסה אל תפריט Preferences, משם אל Display Settings ובחירה במצב Auto Format על מצב OFF.

 

פרמטר אחר בתמונה היה פחות אופטימלי, זהו מנגנון ה- Deinterlacing ששוזר את שני שדות השידור שמגיעים מ- הוט או YES, במקרה הזה נצפתה תופעת "שיני המסרק" במקומות בתמונה כמו למשל עיניים מעפעפות, שפתיים מדברות או קצוות של אותיות לבנות, אם כי הקווים היו עדינים למדי ולא מאוד דומיננטיים.


  

ה- 46SL733 כוללת ממיר DVB-T פנימי, ממיר זה קולט כהלכה את שידורי עידן+ ובאיכות טובה, מציג גם EPG (לוח שידורים), אך בגלל חוסר תמיכה בהצגת אותיות עבריות בתפריט, הטקסט מוצג כריבועים.


 

שידורי HD

באופן כללי, מציג מסך הטושיבה צבעים בגוון שמזכיר במשהו פסטל, הצבעים טובים באופן כללי ולא זרחניים או בלתי טבעיים באופן מיוחד.

 

כפי שהזכרנו, צבע הפאנל שחור מבריק, מה שמקנה תחושה מבריקה לתמונה, בעיקר בחדר שהינו מואר למחצה, כאשר צופים בחושך מלא, לפעמים ניתן להבחין בשחור שמקבל גוון כחלחל.

 

במצב ברירת המחדל, השחורים יפים לעין, אך זאת על חשבון מסויים של פרטים בחלקי התמונה הכהים ונדרש שינוי ע"י העלאת ערך ה- גמא ומשחק בערכי Black / White Level.

 

ג'יימס בונד: בדוגמה ראשונה זו, ניתן להבחין באיכות הפירוט בתמונה שהינה טובה מאוד ולא מחסירה מהעין פרטים בפניו של הגיבור.


  

מבחן החליפה: כאן מתגלה לעין שחור יפה, הייתי שמח לעוד טיפה יותר פרטים בחליפות, כיול נכון משפר את המצב.


  

בסרט בדיקה נוסף, מתגלה כי ה- SL733 מתמודדת באופן טוב למדי עם הסצינה החשוכה מאוד בכותר "אני אגדה" בה מחפש ה"אגדה" את כלבתו האהובה שנכנסה לבנין שורץ יצורים אפלים.

 

כאשר חוזרים אל האור, בסרט נוסף, שוב מציג המסך חדות טובה מאוד, עם צבעים בולטים בסרט מאמה מיה.


  

אופי תמונת המסך, משרת נאמנה את המסר האפל בסרט "מקס פיין", עם שחור מבריק, גווני צבעים נוספים מורגשים וחדות טובה.  

 


 

פניו החרושות של זקן קוריאני בסרט The brotherhood of war, גם כאן, יש פירוט וחדות טובים מאוד, שום פרט לא מתפספס אפילו במרקם בד הצווארון הירוק.


  

מנגנון החלקת תנועה וזליגת אור

מנגנון מחולק לשניים, עם Active Vision M100 שאחראי על הכפלת פריימים ל- 100Hz ו- Film Stabilization שמבצע יצירת פריימים חדשים בין כל שניים קיימים.

 

נגנון החלקת התמונה בטושיבה עדין מאוד בפעולתו, הוא מוסיף מעט אפקט החלקה נראה לעין, מבלי להציג גם את תופעות הלוואי השליליות שראינו בחלק מהמסכים בשוק, כמו תופעת ההילה שמופיעה סביב גופים נעים. אני העדפתי לבחור במצב Standard על פני Smooth.

 

בדומה לרבים ממסכי המתחרים, גם במסך זה ניתן להבחין בזליגות אור בפינות המסך, כאשר צופים במסך בחדר בעל תאורה בינונית, אפילו חלשה יותר, לא מבחינים בתופעה, אולם כאשר האור מכובה, ניתן להבחין מהצד בכתמי עננות שמקבלים גוון כחול יותר מאשר לבן.

 


 

כיול ותפריטים

מראה תפריטי המסך מוכר מאז השינוי שנערך בעיצובם בשנה שעברה, עם גרפיקה פשוטה וברורה למראה.  תפריטי כיול התמונה מפורטים ומאפשרים שליטה על מגוון פרמטרים.

 

מי שמחפש "חיים קלים" בתחום הכיול, יכול לבחור במצב Auto View, זה מפעיל את החיישן בקדמת המסך שקולט את עוצמת תאורת החדר ומשנה בהתאם את כיול התמונה, במצב זה אופי התמונה הכללי היה כהה יותר מאשר בבחירה במצב כיול ידני אחר.

 

פרמטר Active Backlight Control שמשנה את עוצמת התאורה האחורית בזמן הצפיה, עובד באופן יעיל למדי, ללא שינויים מוודגשים מדי במעברים לעין הצופה.

Black / White Level חושף פרטים או מעלים אותם ברצון להביא לאפקט ניגודיות מודגש יותר. מצב Resolution+ במצב ברירת המחדל, מחדד מעט את התמונה מבלי להדגיש גם בעיות בשידור.

 

יש גם אפשרויות כיול עבור המשתמש המתקדם, כולל תפריט המיועד לכיול צבע עם שימוש בפילטרים, יפה שהיצרנים ה"מותגיים" שמים ליבם על נושא הכיול ומאפשרים למצות את הטוב שבמסך.

 

מצב חיסכון בחשמל: ניתן לבחור באיזו כניסה יכבה המסך לאחר פרק זמן בו לא קיים אות שידור, ניתן לבחור שזה יקרה בחיבור אחד או יותר או דרך כולם.

 

גם תפריט הצליל מגלה אפשרויות כיוון, כמו למשל מצב Sound Navi שכולל שני מצבי איקולייזר, האחד מיועד עבור התקנה ישירות על הקיר והשני עבור העמדה על סטנד שולחני. 


 

תפריט ה- Input Labeling מאפשר לתת שם יחודי תיאורי לכל כניסה במסך, כך שיופיע ברשימת המקורות המחוברים.

 

יכולות ניגון מדיה פנימיות

אפשרויות ניגון מדיה ("מדיה סנטר" פנימי) הינן מוגבלות למדי להצגת תמונות בלבד שלא נדבר על תמיכה לעברית שאינה קיימת בשמות קבצים (מופיעים ריבועים במקום אותיות), לכן נצפה לשיפור בדור הבא.

 

בחיבור דרך USB או SD, ניתן כאמור לצפות בתמונות, לסובב אותן, למיין ולהציג בתצורת מצגת שקופיות כולל שליטה על זמני התצוגה.


 

חיבור רשת - ניגון מהמחשב

דגם זה, כולל חיבור רשת חוטית וגם אופציה לאלחוטית בעזרת התקנת דונגל USB (ניתן לרכישה בנפרד).

 

בתפריט המדיה, ניתן להפעיל את Media Renderer שמאפשר דרך חיבור רשת שליחה ישירה של קבצים לניגון מהמחשב ברשת ישירות למסך, ברגע שנבחר קובץ במחשב ונבחר לשלוח אותו לטלוויזיה, הוא יתחיל להתנגן במסך (גם אם באותו הרגע צופים בערוץ אחר).

 

אבל, עקב תמיכה במגוון פורמטים מצומצם (ללא MKV למשל) ובלי תמיכה בכתוביות SRT עברית, עדיין יהיה מומלץ יותר לרכוש סטרימר בנפרד לשם ניגון קבצי מדיה בנוחות והצלחה.

 

סיכום

דגם SL733 של Toshiba הינו מסך LED LCD שמפגין איכות תמונה טובה מאוד, בשידורי SD וגם בשידורי HD, עם עיבוד וידאו טוב במרבית המקרים, חדות מרשימה שחושפת פרטים רבים וגם שחורים טובים מאוד.

 

זה מסך לא צעקני באופיו, החל מהעיצוב הנקי, דרך תפריטים סולידיים במראם ועד לתמונה שמציגה מסר איכותי, מבלי לנסות לתקוף את הצופה עם צבעים זוהרים מדי או טריקים אחרים. נראה שהכל כאן נעשה במידה: מנגנון החלקת תנועה "מחושב" שאינו מגזים באפקט, חידוד תמונה טוב שאינו קיצוני ושחורים מבריקים.

 

בתחום קישוריות ואפשרויות ניגון מדיה מהמסך, יכולות SL733 הינן בסיסיות מדי, לשלילה נציין חוסר תמיכה בניגון קבצי וידאו / אודיו דרך USB, יכולת מוגבלת דרך חיבור הרשת וגם אי תמיכה בכתוביות עברית, לחיוב נוסיף ממיר DTT פנימי.

 

Toshiba LCD LED SL733

ציון: 


מחיר: 10,990 ש"ח

אחריות: ניופאן

 

בעד: איכות תמונה ב- SD ו- HD, מגוון כניסות כולל סקארט, מקלט DTT פנימי.

נגד: אפשרויות מוגבלות בקישוריות רשת וניגון נגן המדיה הפנימי.

 

מפרט טכני 

46SL733

גודל: 46"

רזולוציה: 1920X1080 פיקסלים

ניגודיות דינמית: 4,000,000:1

רמת בהירות - 450cd/m²

זוית צפיה: 178º

חיבורים: 4 כניסות HDMI 1.3, כניסת וידאו קומפוננט, שני חיבורי סקארט, קומפוזיט, כניסת מחשב VGA + קול, כניסת אנטנה RF, שתי כניסות אודיו RCA, יציאת אודיו אופטית + אנלוגית + אוזניות + סאב וופר, חיבור RS232, שני חיבורי USB + כרטיסי זיכרון SD לצפיה בתמונות, חיבור רשת DLNA עבור צפיה בתמונות, קבצי וידאו ואודיו.

מידות (כולל סטנד בס"מ): גובה 76.1 ס"מ, רוחב 114 ס"מ, עומק מסך 5 ס"מ, עם סטנד 32.9 ס"מ.

משקל כולל סטנד 21.5 ק"ג

צריכת חשמל: 149w

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Toshiba LCD LED SL733
צילום: ליאור קורן, dtown
מומלצים