שתף קטע נבחר

מחקר: סטוצים יכולים להפוך לאהבה אמיתית

אבל הדייטינג המודרני מפגיש בין אנשים שחושבים שהם בכיוון של יחסים ארוכי-טווח לבין כאלה שרק רוצים סקס. זה גורם לכך שיש מצבים בהם 'סטוציונרים' ו'רציניים' מוצאים את עצמם יחד. לכן, נשאלת השאלה אם דייטינג מזדמן הוא מוסד מועיל

יחסים שהתחילו עם משיכה מינית ולא הרבה יותר מזה לא בהכרח נידונו להישאר בגדר סטוצים בלבד - עולה ממחקר חדש של אוניברסיטת איווה. הסוציולוג אנתוני פייק ניתח סקרים בתחום היחסים ומצא שבממוצע, איכות היחסים גבוהה יותר אצל מי שחיכו עם הסקס עד שהקשר הפך רציני יותר, בהשוואה לאלה שהתחילו כסטוצים או יזיזים. אבל האשמה אינה דווקא בקיום יחסי מין בשלב מוקדם.

 

פייק לא מצא הבדל ממשי באיכות היחסים בסופו של דבר. כלומר, זוגות שהתחילו כסטוצים או יזיזים והיו פתוחים לקשר רציני היו מאושרים באותה מידה כמו זוגות שיצאו זה עם זה זמן ארוך יותר לפני שהתחילו עם הסקס.

 

"לא מצאנו הרבה ראיות לכך שאיכות היחסים היתה נמוכה יותר כשהם התחילו עם סקס", אומר פייק. "המחקר מרמז שיחסים משביעי רצון ייתכנו עבור אלה שדוחים את קיום יחסי המין. אבל זה אפשרי גם שאהבה אמיתית תתפתח אם הקשר התחיל יותר בגישה של 'סקס והעיר הגדולה' - אנשים מאתרים זה את זה משני צידי החדר, עושים סקס ואז בונים יחסים".

 

לפי ההודעה לעיתונות של אוניברסיטת איווה, המחקר, שהתפרסם בגליון אוגוסט של כתב העת Social Science Research, ניתח סקרים בהשתתפות 642 מבוגרים סטרייטים באזור שיקגו. איכות היחסים נמדדה על ידי כך שהמשתתפים נשאלו לגבי מידת האהבה שהם חשים כלפי בני הזוג, עתיד היחסים ורמת שביעת הרצון מהאינטימיות ביניהם, ואיך ישתנו חייהם אם היחסים האלה יסתיימו. המשתתפים נשאלו גם מתי הם התחילו לקיים יחסי מין עם בני הזוג.

 

אז אם ההקשר של הסקס לא משפיע, מה מסביר את התוצאות הנמוכות יותר לגבי איכות היחסים שהתחילו כסטוץ? פייק מסביר זאת בבחירה: יש אנשים שנוטים לא להיות מרוצים ממערכות יחסים, ואנשים כאלה נוטים יותר לסטוצים. "השאלה היא אם סוג היחסים הוא שגורם איכות נמוכה יותר, או האנשים בהם מדובר", אומר פייק. "לפי הממצאים, זה משהו באנשים עצמם".

 

אנשים עם יותר פרטנרים בעבר יותר נוטים לסטוצים ומדווחים על איכות ירודה יותר של יחסים. לדברי פייק, בתהליך של  מציאת בני הזוג הם מתחילים להעדיף יחסים קצרי-טווח ולא למצוא סיפוק בקשר ארוך-טווח.

 

יכול להיות גם שאנשים בעלי נטייה ליחסים קצרי-טווח מנופים מראש, מפני שהם אינם משקיעים זמן ואנרגיה הנדרשים לפיתוח קשרים ארוכי-טווח, מוסיף פייק.

 

דייטינג דווקא נופל תחת קטיגוריית "רומנטיקה"

המחקר הראה שאנשים רבים יוצאים לדייטים גם אם אינם מעוניינים בקשר רציני. זה קצת מפתיע, לדברי פייק, כיוון שדייטינג דווקא נופל תחת קטיגוריית "רומנטיקה", בניגוד לסטוצים וליזיזוּת.

 

"בעוד שסטוצים ויזיזים יכולים להפוך לאהבת אמת, שני הצדדים בדרך כלל נכנסים למערכת היחסים בשביל סקס, והציפיות די נמוכות", אומר פייק. "בתחום הדייטינג המזדמן, יש אנשים שחושבים שהם בכיוון של יחסים ארוכי-טווח, אבל יש גם כאלה שרק רוצים סקס. זה גורם לכך שיש מצבים בהם 'סטוציונרים' ו'לא סטוציונרים' מוצאים את עצמם יחד. לכן, נשאלת השאלה אם דייטינג לא רציני הוא מוסד מועיל. לפי המחקר - לא ממש, מפני שכך אין סינון של הטיפוסים הבלתי רומנטיים".

 

פייק מצא גם במחקרו שאצל זוגות בלתי נשואים וזוגות עם ילדים איכות היחסים נמוכה יותר, בעוד שלזוגות שיש להם קשרים חיוביים עם קרובי המשפחה של בני הזוג - איכות היחסים גבוהה יותר.

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סטוץ או קשר רציני?
צילום: jupiter
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים