שתף קטע נבחר

מדריך קניה: הסלולרי הראשון שלי

האם לקנות לילד סלולרי לבית הספר? ומה עם הקרינה? ומדוע כדאי לרכוש בחנויות פרטיות ולא אצל הסלולריות? כל מה שרציתם לדעת לפני הרכישה של הסלולרי הראשון לילדכם לכבוד תחילת שנת הלימודים

שנת הלימודים החלה, הילקוט כבר נחנך - ומה עם סלולרי? האם חשבתם על האפשרות לתת לילדכם טלפון נייד? הילדים רוצים ולוחצים עליכם כי "לכולם יש"? ynet בשיתוף אתר "כמה זה?", אתר השוואת מחירי התקשורת בישראל, מביא לפניכם את כל הטיעונים בעד ונגד טלפון סלולרי לילדים. ואם כבר נכנעתם, קראו את המדריך לרכישת הטלפון הסלולרי הראשון לילדכם בכדי שתוכלו להגיע להחלטה טובה בעניין.

 

סלולרי לילד? בעד ונגד

סיבות רבות ומגוונות הן בעד ונגד לתת לילדכם טלפון סלולרי. בכלל בשנים האחרונות גיל הילדים להם ניתן מכשיר סלולרי, הולך ויורד ונושק לגיל החד ספרתי. ניתן לראות כמות לא מבוטלת של ילדים בטווח הגילאים של בין 6 (כיתה א') ועד 13 שמחזיקים בטלפונים סלולריים באופן קבוע.

 

ראשית חשוב שתקדישו זמן מחשבה לשאלה "מתי?" מתי לדעתכם צריך לתת לילד טלפון סלולרי? משיחות שערכנו עם הורים לילדים בגילאי 6-10 התברר כי הסיבות לרכישת טלפון סלולרי בגיל זה הם שילוב של לחץ חברתי מחד ("למה לו יש?" "לכולם בכיתה יש" וכולי) ורצון ההורים להיות בתקשורת כלשהי עם הילד בשביל עניינים טכניים של "מתי אתה חוזר הביתה; ותתקשר, אני אבוא לאסוף אותך" מאידך. יש גם עניין של הורים להיות בשליטה ולדעת איפה הילדים נמצאים בכל רגע נתון.

 

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להחליט:

 

מתי? נסו לדחות ככל האפשר את מועד נתינת מכשיר סלולרי לילד, לפחות עד גיל 10. וככל שתצליחו למשוך יותר זמן כן ייטב. חשוב גם לתת לילדים עצמאות ולא להיכנע לאשליה שהילד מחזיק בסלולרי, אז תוכלו לדעת מה קורה איתו בכל רגע נתון. זהו פיתרון אינסטנט שלא תמיד עובד, ולכן חשובה תקשורת של חינוך לעצמאות והסברה מול הילד לזהירות ואחריות - לעומת פתרון מהיר של טלפון סלולרי.

 

מה עם קרינה? רבות דובר ונכתב על הסכנות מקרינה לילדים רכים בשנים. טלפונים סלולריים עלולים לאכול להם (ולנו) את הראש, תרתי משמע. על אף שלא הוכח קשר ישיר

בין קרינה לסרטן, ההמלצה הכללית היא לא לתת לילדים צעירים להיחשף לטלפונים סלולריים.

 

אל תקלו ראש בנושא הבריאותי והחשיפה לקרינה ובדקו את רמת הקרינה של המכשיר הנרכש. כלל אצבע: ככל שהמכשיר פשוט יותר, כך הקרינה שלו נמוכה יותר. בישראל רמת הקרינה המירבית המותרת היא רמה של 2W/kg - שני וואט לק"ג חומר ביולוגי (במקרה שלנו - גוף האדם).

 

המדידה היא לפי יחידות SAR, ראשי התיבות של Specific Absorption Rate. חלק מרמות הקרינה ניתן למצוא בחוברות של המכשיר ובאתרי היצרניות, למרות שבעצם רמת הקרינה הנפלטת בפועל גם מושפעת מצורת השידור, קירבה לאנטנה, מקומות עם בעיות קליטה ועוד.

 

התמכרות ושימוש בלתי מבוקר. מגוון הפונקציות, המשחקים והיישומים שבטלפונים, עלולים להיות הסחה קבועה לילד, ולהפריע לו במטלות יומיומיות כמו הקשבה בשיעור או הכנת שיעורי בית. מומלץ במקרים כאלה, לקבוע דפוסי שימוש מוסכמים - בלי לעגל פינות.

 

טיפים לרכישה

אם החלטתם לתת לילדכם טלפון, בכל גיל, חשוב מאוד להקפיד על הפרטים הבאים:

 

1. רכשו מכשיר זול ופשוט או תנו להם את המכשיר הישן שלכם. רכישת מכשיר פשוט ביותר, ללא דור 3, שיתאים לייעוד הטלפון הסלולרי המקורי: דיבור והודעות SMS.  יעלה לכם כמה מאות שקלים ולא אלפי שקלים, ללא התחייבות לחבילת שימוש בדור השלישי.

 

מכשירים פשוטים גם ניתן לרכוש בחנויות פרטיות במחירים מוזלים ללא צורך בהתחייבות לאחת מחברות הסלולר. אפשרות טובה נוספת היא, לתת להם את הטלפון הישן שלכם, אם שדרגתם או בדעתכם לשדרג את הטלפון שלכם, תוכלו לחסוך את עלות המכשיר בכך שתתנו לילדכם את המכשיר הישן שלכם. הצעות למכשירים מוזלים - בהמשך הכתבה.

 

2. גשו לרכוש מכשיר לבד ולא עם הילד. כך ההחלטה תהיה שלכם ללא לחץ מצד הילד לרכוש את המכשיר המתקדם ביותר בעלות גבוהה. לבני נוער שכבר מבינים במכשירים ובמולטימדיה (לפעמים, יותר מהוריהם) רצוי להתעניין איזה תכונות חשובות ומועדפות עליהם, כגון: איכות מצלמה, איכות שמע ונגן ולהחליט יחד תוך הגדרת תקציב מראש לעלות מקסימלית למכשיר.

 

3. בצעו סקר שוק. כפי שתראו בהמשך בטבלאות, ברוב המוחלט של המקרים, מחירי המכשירים בחנויות הפרטיות זולים משמעותית מרכישה של אותו מכשיר דרך חברת הסלולר, ועל פי תקנת משרד התקשורת, אם תצטרפו לאחת מחברות הסלולר עם מכשיר שנרכש באופן פרטי, אתם זכאים לקבל עליו החזר כפי שהחברות נותנות ללקוחות שרכשו את המכשיר בחברה עצמה, כך שאל תתפתו לרכוש טלפון סלולרי מחברות הסלולר בגלל החזרים או זיכויים.

 

4. הגדרת תקציב שיחות. הגדירו מראש תקציב לשיחות ו- SMS נמוך והסבירו לילד את המשמעות. אין טעם להיכנס לאחת מהמסלולים של חברות הסלולר ולהתחייבות ארוכה. כרטיסי חיוג בתשלום מראש (פריפייד) הם אופציה טובה. למרות עלות הדקה הגבוהה במסלולים אלו, הם מאפשרים שליטה מדויקת בהוצאות הסלולר של הילד.

 

ההמלצה שלנו היא לומר לילדים כי השימוש בטלפון הסלולרי הוא אך ורק למקרים דחופים שכשצריך את אמא או אבא, או במקרי חירום ולהקפיד על כך. הימנעו משיחות נפש ארוכות, והסבירו לילדים כי הטלפון נועד להעברת אינפורמציה "טכנית" ותו לא - שזוהי צרכנות סלולרית נבונה גם בטווח הארוך.

 

5. לא להתפתות לעסקאות ברחוב. אל תתפתו למבצעים עכשווים של חברות הסלולר ולהתחייבות למשך 18 חודשים, כאשר עלות המכשיר מתפרסת על 36 חודשים.

 

טלפונים פשוטים לילדים

המכשירים שבחרנו, עלותם נמוכה מאוד, בטווח של מאות שקלים בודדים למכשיר. בכדי שתמצאו מכשירים שעלותם זולה, מספיק שתיכנסו לאתרי השוואת מחירים ותקישו בקטגוריית טלפונים סלולריים טווח של עד 500 שקל ותטבעו בים של אפשרויות.

 

חשוב לזכור כי במכשירים הפשוטים חשוב שהאחיזה וההפעלה תהיה פשוטה ונוחה לילד. מקשים גדולים ונוחים לשימוש, איכות שמע טובה ואם יש מצלמה אפילו אם היא נמוכה, אז זהו בונוס.

 

העלויות בחברות הסלולר הן לפני החזרים על זמן אוויר, וחשוב לדעת שברכישה דרך אתר האינטרנט של סלקום, מקבלים עשרה אחוזים הנחה על המחיר הרשום. המחירים בחנויות הפרטיות נאספו מאתר "זאפ".

 

סמסונג גאיה E1310 - מכשיר צדפה ללא מצלמה, נוח ופשוט לתפעול, מקשים רחבים ונוחים לשימוש. מחירים בחברות הסלולר" אורנג' - 648 שקל (18 שקל לחודש למשך 36

 חודשים), טווח המחירים בחנויות פרטיות: בין 328-429 שקל.

 

נוקיה 2730 - סלולרי פשוט ונוח עם חיבור לאינטרנט,מצלמה בעלת 2 מגה פיקסלים. מחיר בחברות הסלולר נע בין 900-1,368 שקל, בפרישה ל-36 חודשים. סלקום: 25 שקל לחודש, פלאפון: 34.90 שקל לחודש, אורנג': 38 שקל לחודש. טווח המחירים בחנויות פרטיות: בין 474-798 שקל.

 

נוקיה 7020 פולד - טלפון צדפה פשוט גם עם מצלמה בעלת 2 מגה פיקסלים ונגן מוזיקה פשוט. מחיר בסלקום: 1404 שקל (39 שקל לחודש למשך 36 חודשים). טווח המחירים בחנויות פרטיות: בין 589-899 שקל.

 

טלפונים מומלצים לתיכוניסטים

אם הצלחתם במשימה והמכשיר הסלולרי הראשון של ילדכם, הוא בגיל 13 ואילך, צריך לקחת בחשבון את ההעדפות לצעירים, שירצו מכשירים מתקדמים יותר ממכשירים פשוטים. בגיל הזה חשוב גם העיצוב ותכונות מולטימדיה מתקדמות יחסית כגון: איכות שמיעה טובה של מוזיקה, גלישה מהירה ויעילה לאתרים חברתיים ומצלמה. במכשירים כאלו, גלישה היא באמצעות שימוש בחבילת גלישה ולכן על מכשירים אלו, שהינם בדור 3 ומעלה יש תשלום נוסף של חבילת גלישה לכל מכשיר.

 

סמסונג מיני טאץ' -טלפון שמיועד לצעירים ובני נוער, מסך מגע, קישור ישירות לרשתות חברתיות, איכות שמע טובה מאוד, חווית גלישה נחמדה - ומצלמה לא משהו. מחיר באורנג': 1,728 שקל (48 שקל לחודש למשך 36 חודשים), בסלקום: 1,764 שקל (49 שקל לחודש למשך 36 חודשים).

 

סמסונג monte - אחיו הגדול של סמסונג מיני טאצ', גם כאן מסך מגע, כאשר המצלמה משודרגת, כולל קישוריות WI-FI, גם כאן איכות השמע טובה מאוד, רק המחיר גבוה.

אורנג': 2,448 (68 שקל לחודש למשך 36 חודשים), סלקום: 2,592 (72 שקל לחודש למשך 36 חודשים), פלאפון: 2,156.40 (59.90 שקל לחודש למשך 36 חודשים).

חנויות פרטיות: טווח של בין 2,299-2,499 שקל.

 

נוקיה 7230 - מכשיר בעל עיצוב פשוט, מצלמה יחסית טובה, נגן באיכות גבוהה ומסך רגיל. בפלאפון: 1,796 שקל (49.90 שקל לחודש למשך 36 חודשים). חנויות פרטיות:

טווח של בין 672-950 שקל.

 

נוקיה 5230 - עוד טלפון פשוט ונוח לתפעול, אך עם מצלמה פחות טובה, נגן מוזיקה טוב, מסך מגע. כ- 2,160 שקל אצל הסלולריות (59.90 שקל לחודש בפלאפון ו- 60 שקל לחודש בסלקום, למשך 36 חודשים). חנויות פרטיות: טווח של בין 748-950 שקל.

 

מבין שני המכשירים היינו לוקחים את ה- 7230, למרות שאיננו מסך מגע, המצלמה טובה יותר והמחיר משתלם יותר, לעומת התמורה. מי שחשוב לו מסך מגע ה- 5230 יתאים יותר.

 

LG קוקי פלוס - סלולרי בעל מסך מגע, מצלמה יחסית טובה, חווית גלישה יחסית טובה עבור בני נוער ונגן מוזיקה ברמה בינונית. מחיר בסלקום: 1,764 שקל (49 שקל לחודש למשך 36 חודשים), אורנג': 2,088 שקל (58 שקל לחודש למשך 36 חודשים) ובחנויות פרטיות: 1,199 שקל.

 

LG פופקורן - מכשיר פשוט וקומפקטי, עם מצלמה בסיסית ביותר, בעל מקשים גדולים, נוח לתפעול, נגן באיכות בינונית, אך המכשיר מספק את חווית הגלישה בפשטות ונוחות. מחיר בסלקום: 900 שקל (25 שקל לחודש למשך 36 חודשים), אורנג': 1,368 שקל (38 שקל לחודש למשך 36 חודשים), פלאפון: 1,076.40 שקל (29.90 שקל לחודש למשך 36 חודשים). בחנויות פרטיות: 650 שקל.

 

סוני אריקסון W595 - טלפון בתצורת סליידר, בעל מצלמה באיכות יחסית טובה, נגן באיכות גבוהה עם מצבי איקוולייזר,רמקול מצוין. בסך הכל, מכשיר פשוט וטוב. מחיר בסלקום: 1,764 שקל (49 שקל לחודש למשך 36 חודשים), באורנג': 1,728 שקל (48 שקל לחודש למשך 36 חודשים) ובחנויות פרטיות: טווח של בין 699-1,849 שקל

  

הכי זולים

מצאנו גם מכשירים שלא עוברים את ה- 300 שקל והינם פשוטים מאוד ומשמשים בעיקר לשיחות ושליחת SMS ותו לא. אותם תמצאו בעיקר בחנויות הפרטיות, עם מכשירים כגון נוקיה מסדרה 1200, למשל ה-1202 (149-249 שקל), נוקיה 1208 (178-280 שקל) או נוקיה 1209 (185-299 שקל). מחברת סמסונג מצאנו את סמסונג E1120 (199-329 שקל), או ממוטורולה W180 במחיר של 205-270 שקל ו- מוטורולה W231, שעולה בין 199 ל-279 שקל.

 

הכתבה פורסמה בשיתוף עם "כמה זה? " אתר השוואת מחירים בתחומים: סלולר, אינטרנט, שיחות לחו"ל ¬ומחו"ל, כבלים ולווין וטלפון בישראל

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים