שתף קטע נבחר

ארוחה מרעננת: החג של אביב משה

השף אביב משה קופץ למטבח ומכין איתכם שלוש מנות שעולות פחות מ-250 ש"ח במסגרת מבצע ההתרמה "לתרום. לאכול. לאהוב". לא תצטרפו? בוודאי שכן

  

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין) 

 

חציל קלוי וברזאולה

המרכיבים: 

4 חצילים שרופים על אש גלויה

4 כפות בצל קצוץ

4 כפות קוביות עגבניה

4 כפות נקניק ברזאולה חתוך לרצועות דקות (לא חובה)

4 כפות לימונים כבושים קצוצים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

4 כפות קוביות פלפל אדום קלוי

4 כפות זיתי טאסוס קצוצים

4 כפות זעתר קצוץ

1 כפית פלפל חריף קצוץ

מיץ לימון

מלח

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את החצילים ומנקים לקבלת בשר חציל נקי מזרעים.
  2. מניחים את החצילים על תבנית, מזליפים מעט שמן זית, מיץ לימון ומלח.
  3. מחממים את החצילים בתנור בחום של 180 מעלות כ-5 דקות.
  4. מוציאים מהתנור מניחים כל נתח חציל במרכז צלחת ומפזרים מעל כל נתח חציל כף מקוביות העגבניה, ברזאולה, לימונים כבושים, פטרוזיליה, הפלפל האדום, הפלפל החריף, בצל וטאסוס. מפזרים פטרוזיליה וזעתר, מזליפים מעט שמן זית מעל.

 

סלט מש

המרכיבים:  

1/2 ק"ג מש

200 גרם מלפפון קצוץ

100 גרם כרוב סגול קצוץ

200 גרם רצועות גזר

4 כפות תרד חתוך לרצועות

כף רצועות עלי סלרי

1 כף קולרבי קצוץ

1 כף בצל סגול

1 כפית פלפל חריף

100 גרם פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות

100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות

100 גרם תערובת דגנים - זרעי פישתן, שיבולת שועל, זרעי חמניה וזרעי דלעת

יוזו (מיץ לימונים יפני)

מלח

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. את המש מניחים בכלי רחב וממלאים במים עד כיסוי. מניחים במקום קריר (לא במקרר) ליומיים.
  2. כעבור יומיים המש מתחיל לנבוט, זהו השלב הרצוי, מסננים מעודפי נוזלים.
  3. בקערה שמים את המש ושאר הירקות,שמן זית מלח ומיץ לימון לפי הטעם. מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. מחלקים את הסלט לקערות הגשה.
  5. את תערובת הדגנים קולים מעט על מחבת חמה ומפזרים מעל הסלטים את תערובת הדגנים וקוביות פטה.

 

דג לברק בקרם שום

המרכיבים: 

4 דגי לברק מפולטים ללא עצמות

1/2 ק"ג שיני שום קלופות

1/2 ליטר חלב

1/2 ליטר ציר ירקות

2-3 קוביות (כ-50 גרם) חמאה

מלח

מיץ לימון

שמן זית

סילאן

פלפל חריף פרוס לפרוסות דקות

1 כף עגבניות חתוכות לריבועים

2 פרוסות טוסט חתוכות לריבועים (כמו קרוטונים)

 

אופן ההכנה: 

  1. קרם: בסיר קטן מניחים את שיני השום, החלב וציר הירקות, מרתיחים, מנמיכים את האש, מוסיפים את החמאה ומבשלים עד ריכוך.
  2. טוחנים את השום בבלנדר. מוסיפים מלח ומיץ לימון לפי הטעם.
  3. לברק: מתבלים את הפילטים של הלברק במעט מלח וצורבים על מחבת רחבה כ-2 דקות מכל צד עד שהדגים מוכנים.
  4. מניחים במרכז הצלחת 2 כפות מקרם השום, מזליפים על הקרם מעט מהסילאן ומניחים 2 פילטים של דג על הקרם ומקשטים בפלפל חריף, עגבניות וחתיכות טוסט.

 

  • מבצע "לתרום. לאכול. לאהוב" יתקיים בין התאריכים 20.8.10 ל-9.9.10. בסופו יקבלו הנזקקים "כרטיסי ארוחת חג" בסך 250 שקל, שיאפשרו להם לרכוש מוצרי מזון בסכום זה תוך שמירה על כבודם. לפרטים ותרומות: "לתרום. לאכול. לאהוב"

 

ארוחות נוספות:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים