אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מחוגים סביב

הרשקוביץ. זה לא מסייע לדתיים צילום: אלכס קולומויסקי
הרשקוביץ. זה לא מסייע לדתיים צילום: אלכס קולומויסקי
 
אלי ישי. עץ גבוה? צילום: אבי אוחיון, לע"מ
אלי ישי. עץ גבוה? צילום: אבי אוחיון, לע"מ
 
 


 

השר הרשקוביץ: אין היבט יהודי לשעון הקיץ

שר המדע דורש לחכות עם שעון החורף ולהביא לחסכון למשק: "רוב מוחלט של העם - שצום יום כיפור חשוב לו, יצום בכל מקרה ומשך הצום אינו משתנה". דליה איציק לרבנים הראשיים: למצוא פתרון יצירתי

אטילה שומפלבי
פורסם: 05.09.10, 19:09

המחאה הציבורית עוררה הד רחב, וגם נציג בולט של הציבור הדתי בממשלה חושב ששעון הקיץ צריך להימשך. יו"ר הבית היהודי, שר המדע הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, התייחס היום (א') לפולמוס סביב שעון הקיץ ואמר: "המעבר המוקדם לשעון החורף לא מסייע לדתיים או למסורתיים ואיני רואה סיבה שלא להשאיר את שעון הקיץ על כנו ולהביא לחסכון במשק".

 

לדבריו, "לא ברור למה שעון הקיץ מקבל צביון של מאבק דתיים-חילוניים. יכול להיות שפוליטיקאים משני הצדדים טיפסו על סולם גבוה ולא יודעים איך לרדת ממנו, אבל איני מוצא בסוגיה זו שום היבט יהודי. רוב מוחלט של העם - שצום יום כיפור חשוב לו, יצום בכל מקרה ומשך הצום אינו משתנה".

 

למעלה מ-100 אלף איש כבר חתמו על עצומה נגד שעון החורף, בעקבות הכתבה שפורסמה הלילה ב-ynet. נוכח המחאה הרחבה, אף הודיע הבוקר השר ישי בפתח ישיבת הממשלה כי הוא מוכן לבחון את האפשרות להנהיג שוב את שעון החורף שבוע לאחר תום צום יום הכיפורים. עם זאת, עוד בטרם הסתיימה הישיבה ציננו גורמים מלשכת השר את ההתלהבות, והבהירו: "לא יהיה שום שינוי בשעון החורף. זה פשוט לא ישים, ולכן השעון לא יוזז שוב אחרי יום כיפור. זה לא יכול לקרות, וזה לא יקרה".

 

דרוש: "פתרון יצירתי"

גם יו"ר סיעת קדימה, ח"כ דליה איציק, פנתה היום לרבנים הראשיים שלמה עמאר ויונה מצגר בבקשה כי יפעלו למציאת "פתרון יצירתי ומאחד" למחלוקת בציבור סביב מועדי שעון הקיץ והחורף. 

 

ח"כ איציק כתבה לרבנים: "אני קוראת לכם, כמנהיגים רוחניים ודתיים, שלא לעמוד מנגד נוכח הדיון הציבורי בנושא. יש היום צורך דחוף לפעול בכדי לעצור את תקתוק שעון הפילוג ובידיכם הכוח לעשות זאת.

 

"אנא מכם", הוסיפה, "הקשיבו לקולות העולים מהחברה הישראלית וגבשו פתרון יצירתי, שיהיה בו בכדי להעדיף את המאחד על פני המפריד, פתרון שיוכל לסייע באיחוי המחלוקות ויביא לאחדות רבה יותר בעם, לקראת ימי החג הקרבים ובאים".

 

Read this article in English

 

 


תגיות: שעון קיץ | שעון חורף | דניאל הרשקוביץ

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as28-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©