אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קודחים וממריאים

יולי עוםר: עולה ליבשה צילום: ג'ו קוט
יולי עוםר: עולה ליבשה צילום: ג'ו קוט
 
 


אפליקציות כלכלה לנייד שלך
 

עופר נכנס לקידוחים: שמיר ממריאה ב-130%

המהלכים האחרונים של משפחת עופר מרעידים את בניין הבורסה שברחוב אחד העם בתל אביב. בתחילת יום המסחר זינקה מניית בריטיש ישראל ביותר מ-11% בעקבות ההודעה של מליסרון על רכישת השליטה בה. כעת ממריאה מניית שמיר השקעות, זרוע האנרגיה של יולי עופר, בשיעור אסטרונומי של 130%

ynet ו"כלכליסט"
פורסם: 06.09.10, 14:23

זהו היום של משפחת עופר בבורסת תל אביב. שתי עסקאות שעליהן הודיעו יולי וליאורה עופר ביומיים האחרונים מסעירות את המשקיעים וגורמות לעליות שערים חדות במניות של החברות המעורבות.

 

אתמול (א') הודיעה חברת מליסרון, שבשליטת יולי וליאורה עופר, על תכניתה לרכוש את השליטה בבריטיש ישראל, מהלך שיהפוך את החברה לשליטה בשוק הקניונים בישראל. בעקבות ההודעה זינקה מניית בריטיש ישראל בכ-11% בפתיחת המסחר וכעת היא עולה בכ-6.5%.

 

הבוקר (ב'), הודיעה חברת שמיר השקעות, המחזיקה ב-51% משותפות חיפושי הנפט המוגבלת "יולי חיפושי נפט", רשמית על כניסה לתחום חיפושי הגז הטבעי והנפט במסגרת מסיבת עיתונאים שכינסה. בין היתר, מנהלת שמיר משא ומתן על רכישת 10% מהזכויות ברישון "שרית" של לפידות חלץ ו-15% מהזכויות במספר רישיונות של גלוב אקספלוריישן.

 

יולי עופר ונמרוד רינות השלימו לאחרונה את רכישת הבעלות על שמיר אחזקות והם מחזיקים כיום במשותף ב-76% בחברה. שאר האחזקות הן בידי הציבור. הרכישות הלו, אם יצאו לפועל, יהפכו את שמיר לזרוע המרכזית של יולי עופר בתחום חיפושי הנפט והגז, שהפך לפעיל במיוחד בבורסה. המשקיעים בתל אביב הגיבו בהתלהבות יתרה ומניית שמיר מזנקת כעת ב-130%.

 

בימים הקרובים תחליף שמיר השקעות את שמה ל"פרימיום אינטרנשיונל אחזקות", ותחזיק בסנטרל יורופיאן (CEE) וב-51% בחברה החדשה "יולי חיפושי נפט". לדברי רינות, שותפו של עופר, "מהלך יצירת חברת האחזקות נועד לאפשר התרחבות לתחומי פעילות נוספים, ובכללם תחום האנרגיה".

 

בהתייחסו לקידוחי הגז והנפט שייכנסו לחברת יולי חיפושי נפט אמר רינות ש"להערכתי תחום חיפושי הנפט היבשתי יפרח בשנים הקרובות בשל העלויות הנמוכות
הכרוכות בהפקת הנפט. קידוח יבשתי עולה כשני מיליון דולר לעומת כ-150 מיליון דולר לקידוח ימי. הוכח שיש אפשרות למציאת נפט ביבשה ולטעמי השקה בתחום זה נושאת בחובה סיכון יותר קטן".

 

יולי עופר: תחום האנרגיה לא זר לי

יולי עופר, שלא נכח במסיבת העיתונאים, התייחס למהלך בהודעת החברה לעיתונות וציין כי "פרימיום אחזקות תהפוך לחברת אחזקות משמעותית ובעלת פעילות מגוונת. אנו תומכים בפעילות הקבוצה ומאמינים מאוד בפעילות הנדל"ן שלה במזרח אירופה". עופר התייחס לתחום האנרגיה ואמר כי "כידוע, תחום זה אשר מחולל מפנה חיובי המשק הישראלי לאחרונה אינו זר לי", והוסיף שהקבוצה עשויה למזג לתוכה פעילויות נוספות.

 

החברה מנהלת מו"מ עם גורמים שונים בשוק לרכישת אחזקות ברישיונות קידוח שונים, והיום מאשרת החברה את הפרסום הבלעדי ב"כלכליסט" ומודיעה כי תרכז את כל פעילותה בתחום תחת חברת יולי נפט, שאחזקותיה הועברו ללא תמורה תחת שמיר השקעות.  

 

לדברי רינות, היו"ר המיועד של פרימיום אחזקות, כרגע מתנהלים 5 משאים ומתנים שונים לחתימת הסכמים שיקנו ליולי חיפושי נפט אחזקות בתחום חיפושי הגז והנפט. במידה והמו"מ יבשיל - החברה תחזיק 10% ברישיון "שרית", 7.5% ברישיון "אירוס" ו-15% ברישיונות "אופק", "בר-אור" ו"יהל".

 

שווי חמשת העסקאות הנוכחיות נאמד במיליוני שקלים בודדים, כאשר הכסף שיוזרם לבעלי הרישיונות מיועד להחזר השקעות. רינות ציין שבשבועות הקרובים יפרסמו יולי חיפושי נפט ופרימיום אינטרנשיונל תשקיפים לקראת גיוס אג"ח.

 

החברה אף מתכננת להגיש בקשה לקבלת רישיון קידוח להפקת נפט מפצלי שמן באזור מישור רותם.

 


בהכנת הידיעה השתתפו: ליאור גוטמן ואביטל להב

 

תגיות: נפט | גז | יולי עופר

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

כתבות ופרשנויות בנושאי בורסה כלכלה וכספים, בארץ ובעולם. דגש מיוחד על בורסה שוק ההון והבורסה. גרפים מפורטים של מניות בורסה עולות ויורדות, מדדים, נתוני תשואה, שערי מט"ח ועוד.
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as29-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©