אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הלוך ושוב

רז-ריסבי. עוינת צילום: גיל יוחנן
רז-ריסבי. עוינת צילום: גיל יוחנן
 
הצליח לשכנע את השופטים. עו"ד קורב צילום: דודי ועקנין
הצליח לשכנע את השופטים. עו"ד קורב צילום: דודי ועקנין
 
 


 

התובע שיכנע: רז-ריסבי הוכרזה כעדה עוינת

ביהמ"ש המחוזי בירושלים נענה לבקשתו השנייה של עו"ד אורי קורב להכריז על מתאמת קשרי החוץ בלשכת אולמרט כעדה עוינת, לאחר שסתרה את העדות שמסרה במשטרה

אביעד גליקמן
פורסם: 07.09.10, 14:11

התביעה במשפט אולמרט הצליחה הפעם לשכנע את השופטים: בית המשפט המחוזי בירושלים קבע בצהריים (יום ג') כי רייצ'ל רז-ריסבי, העדה המרכזית בפרשת "ראשונטורס", היא עדה עוינת - לאחר שמוקדם יותר דחה את בקשת התובע עו"ד אורי קורב להכריז עליה ככזאת.

 

עו"ד קורב הצליח לשכנע את השופטים כי יש סתירות בין הדברים שמסרה רז-ריסבי לחוקרי המשטרה לבין דבריה בבית המשפט. רז-ריסבי הייתה מתאמת קשרי החוץ בלשכתו של אולמרט והואשמה כי הסוותה את המימון הכפול לנסיעותיו לחו"ל.

 

כעת תוכל הפרקליטות לחקור אותה בצורה חופשית ולהדריך אותה בשאלות, בשונה מחקירה ראשית רגילה, בה מוטלות על הפרקליטות מגבלות. בנוסף, ברוב המקרים, לאחר שעד מוכרז כעד עוין, הפרקליטות מגישה לבית המשפט את הודאותיו במשטרה. 


 

רז-ריסבי מימין, אולמרט משמאל. היום בבית המשפט (צילום: גיל יוחנן)

 

הדרמה התחוללה לאחר שהדיון התחדש בתום הפסקת צהריים. עו"ד קורב שאל את העדה איך מומנו נסיעות פרטיות של בני משפחתו של ראש הממשלה לשעבר, הנאשם כי בין 2002 ל-2006 קיבל מימון כפול לנסיעות לחו"ל מארגונים ציבוריים שונים, ובאמצעות הכסף מימן טיסות לבני משפחתו.

 

לאחר שרז-ריסבי השיבה כי אינה יודעת כיצד מומנו הטיסות הפרטיות, הפנה אותה התובע לחקירתה במשטרה, במהלכה אמרה כי הנסיעות של בני המשפחה מומנו מהעודף שנוצר כתוצאה מכך שכמה ארגונים העבירו במקביל מימון לנסיעותיו של אולמרט. עו"ד קורב שאל את רז-ריסבי אם זה לא מסביר כיצד מומנו הנסיעות, והיא השיבה שלא.

 

"לא חושבת שיש תשובה ברורה"

בשלב זה הזכיר עו"ד קורב לעדה כי בחקירתה במשטרה היא אמרה שהיא "מאמינה ששולה (זקן, ראש לשכתו של אולמרט - א.ג) ידעה על העברת העודף לנסיעות הפרטיות". הוא שאל אם זה מזכיר לה משהו ומה היא אומרת על כך, והיא השיבה: "אני לא חושבת שיש תשובה ברורה, אני יודעת שהיא לא הייתה נוכחת בחלק של הנסיעות הפרטיות בפגישה עם ראשונטורס".

 

בעקבות דברים אלו ביקש עו"ד קורב בפעם השנייה היום להכריז עליה כעדה עוינת. הוא טען כי במשטרה אמרה רז-ריסבי כי שולה זקן הייתה נוכחת בפגישה עם אנשי סוכנות הנסיעות ראשונטורס שעסקה בנסיעות הפרטיות - בניגוד למה שאמרה בבית המשפט.

 

השופטים ביקשו מהתובע לשאול את העדה באופן נקודתי על הסוגיות שבהן עלו סתירות, לפני שיחליטו אם להכריז עליה כעדה עוינת. קורב המשיך בחקירתו ואמר לרז-ריסבי שהיא אמרה בבית המשפט שאינה יודעת איך מומנו הנסיעות הפרטיות, "אבל הראיתי לך שבמשטרה אמרת שהן מומנו מהעודף וששולה ידעה כי נכחה בפגישות. מה את אומרת על זה?".

 

על כך השיבה רז-ריסבי: "אפשרי שדיברתי על העודף של הנקודות". לאחר שקורב לחץ עליה וטען כי היא

אינה דוברת אמת, היא ענתה כי אינה יודעת בוודאות איך מומנו הנסיעות של משפחת אולמרט. קורב לא הרפה והקריא לה קטע מחקירתה במשטרה שבו היא אומרת שהעודף מנסיעותיו של אולמרט שימש למימון נסיעות בני משפחתו. על כך היא ענתה: "הייתי בלחץ רב, וכנראה הכנתי להם תשובה שהם רצו לשמוע, אבל אני לא יודעת כעת כיצד הן מומנו". בעקבות דברים אלו ביקש שוב עו"ד קורב להכריז עליה כעדה עוינת - והפעם השופטים נענו לבקשה.

 

יועץ התקשורת של אולמרט, אמיר דן, אמר בעקבות ההחלטה: "לא הייתה כאן שום שיטה, לא הוראות ולא הנחיות. 99% מהדברים שטוענים שהיא אמרה זה לא היא אמרה, אלא השוטרים אמרו או הכניסו דברים לפיה. זה רק טבעי לחשוב שאנשים שעובדים כל כך הרבה שנים ביחד מתייעצים ומעברים מידע ביניהם. יש מרחק רב בין זה לבין התיאוריה שבנתה הפרקליטות על שיטה וחשבון מסתורי שכספים מוזרמים אליו".

 


תגיות: אהוד אולמרט | ראשונטורס

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©