שתף קטע נבחר

גילרמן: גירוש זרים יציג אותנו כמו שאויבינו רוצים

מאות השתתפו בהפגנה נוספת בתל-אביב נגד גירוש ילדי העובדים זרים. שגריר ישראל לשעבר באו"ם הצטרף למחאה ואמר כי גירוש הילדים יגרום נזק אדיר לישראל בעולם. "אני אודה לאלוהים שאני לא צריך לייצג את ישראל בשעה כזו", הוא אמר ל-ynet

נמשכת המחאה נגד גירוש ילדי העובדים הזרים: בתל-אביב התקיימה הערב (יום ג') הפגנה מחאה נגד גירושם המתוכנן של 400 ילדי העובדים הזרים, על-רקע דיווחי גורמים במשרד הפנים שלפיהם יחל המהלך כבר מיד לאחר החגים.

 

בהפגנה - שאורגנה על-ידי ארגון "ילדים ישראלים" - השתתפו 400 בני-אדם, שנשאו שלטים עליהם נכתב "יגורש אלי ישי", כל אחד הוא כמו המשפחה שלי" ו"ילד שגורש לא מגרש ילדים". בהפגנה השתתף שגריר ישראל באו"ם לשעבר, דני גילרמן, שאמר ל-ynet כי גירוש ילדי עובדים זרים יגרום לנזק עצום לישראל: "אני יכול לומר שגם אם זה יקרה, ואני מקווה שזה לא, אני אודה לאלוהים שאני לא צריך לייצג את ישראל בשעה כזו".

  

יגורשו? כותרות אחרונות ב-ynet:

 

גילרמן הוסיף, כי כשהיה שגריר באו"ם הוא היה צריך להציג את פניה היפות של ישראל. "מהלך כזה יהרוס עבודה של שנים ויציג את ישראל כמו שאויבינו היו רוצים. מהלך כזה הוא שגוי ואכזרי ומכיל אלמנטים שלעם היהודי אסור לעשות. מי שעבר היסטוריה כמו של העם היהודי, אסור לחשוב על גירוש הילדים. אני כישראלי מתבייש".


תל-אביב עם ילדי הזרים. ההפגנה ברחבת הסינמטק (צילום: ירון ברנר)

 

בעצרת נשאה דברים גם המשוררת טל ניסן, שאמרה: "איך אפשר לאחל שנה טובה כשהשנה נפתחת בעוול בהתענות ובשרירות לב. הממשלה נאחזת בגזירה זו כאילו מדובר בסלע קיומנו, כאילו אם לא יסולקו 400 ילדים ומשפחותיהם יקרוס שלטון החוק במדינה".

 

"נחצה קו אדום"

עוד אמרה: "החלטות ומעשים רבים של ממשלת ישראל ראויים להגדרה תועבה מוסרית, אבל דומה שהחלטה זאת חצתה קו אדום חדש. מזמן לא עוררה החלטה של הממשלה שאט נפש בסדר גודל שכזה והממשלה בשלה. היה אפשר לקוות שראש הממשלה יתעשת, אם לא מתוך התעוררות הומאנית ומוסרית פתאומית, לפחות מתוך הכרה בנזק העצום בהיסטוריית מדינת ישראל מן החרפה הזאת".

 

בהפגנה, שנערכת ברחבת הסינמטק, מתוכנן מעגל מתופפות שינגנו יחד עם הילדים המיועדים לגירוש. המשוררים רוני סומק, אגי משעול ויהודה אטלס צפויים לקרוא משיריהם נגד המהלך.


מתגייסים למאבק. ילדי זרים בהפגנה בתל-אביב (צילום: ירון ברנר)

 

באס, אחת המפגינות, הגיעה לארץ מהפיליפינים לפני 11 שנים. "אני מרגישה לגמרי ישראלית", סיפרה. "הייתי 'חוקית' עד לא מזמן, אבל לפני שלוש שנים וחצי נולדה בתי יעלי, מה שבאופן אוטומטי הפך אותי ללא-חוקית בארץ. אני מאוד מקווה שהממשלה תחליט להשאיר אותנו כאן, כדי שלבת שלי יהיה עתיד טוב יותר".

 

היא הוסיפה כי "אם הייתי יכולה לפנות לראש-הממשלה הייתי אומרת לו, חוץ מברכת שנה טובה, שיחשוב על זה שמדובר בעתיד הילדים שלנו ואסור לגרש אותם".

 

ברשות ההגירה הסבירו כי אין תוכנית מיוחדת לגירוש ולא מתוכננים מבצעים מיוחדים.

הספירה לאחור של 30 הימים לעזיבה מרצון החלה, כך אמרו במשרד, ב-1 בספטמבר, למעט באשר לאותם מהגרי עבודה שביקשו להישאר ונענו בסירוב - שספירת 30 הימים שבהם נדרש מהם לעזוב החלה ביום שבו נודע להם כי נענו בשלילה.

 

על-רקע הדברים, שיגר היום שר הפנים, אלי ישי, מי שנחשב לאחראי העיקרי לקידום הגירוש, מכתב חריף ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה לפתוח בחקירה נגד בכיר התנועה הקיבוצית, יואל מרשק, שהציע להסתיר את ילדי הזרים המועמדים לגירוש. "לא ניתן להחריש כנגד דברי הסתה והמרדה אלו ואף לא כנגד אומרם", כתב יו"ר ש"ס, "מן הראוי שייחקרו עד תום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
דני גילרמן. למען הילדים
צילום: ירון ברנר
ההפגנה נגד גירוש זרים, היום
צילום: ירון ברנר
"יגורש אלי ישי"
מומלצים