שתף קטע נבחר

מלאים כרימון: 3 סלטים צבעוניים

משעמם לכם עם כל המתוק מסביב? נעמי אבליוביץ' מזמינה אתכם להכין 3 סלטים שיש בהם מגוון של טעמים כדי שתהיה שנה טובה, וגם מתוקה

הסירים מצוחצחים, הכיריים מתרגשות, התנור בהיכון והסכינים מושחזות. המטבח, על חייליו, מוכן לצאת לתפקיד חייו רגע לפני היציאה לקרב, לתחילת הבישולים לחג. ארוחת החג משמשת כקוד ומאחורי כל מנה סיפור או סמליות, המשך של מסורת ותזכורת לכל מיני דברים שחשוב לזכור, להיזכר ולהזכיר.

 

האורטורים ביוון העתיקה היו עומדים ונואמים נאומים שלמים מהראש, לעיתים 5 שעות ברצף, הפטנט שלהם לזכור בעל-פה נאום של שעות היה לדמיין בית

או מבנה שהכירו היטב. את חלקי הנאום היו 'תולים' בבית, על ידית הדלת, גרם המדרגות, כסא, שולחן ומיטה, וכשעמדו על דוכן הנואמים נהגו לטייל בראשם ברחבי המבנה, כשכל רהיט וחלק בבית שימש טריגר לתזכורת. בזמן שעמדו מעל הדוכן ונאמו נאום באורך הגלות, בראש הם הסתובבו בבית, השקו עציצים ועשו פאנלים. מסורת החג עובדת באופן דומה ועוברת מדור לדור, בעל פה ודרך הפה כשבבסיס החיבור של אוכל עם משמעות, וכל תבשיל נושא עליו רעיון שפעם בשנה מופיע בצלחת. בישלת, אכלת, זכרת.  

 

הברכה לשנה ומתוקה קושרת גם היא את חוש הטעם לרצון בטוב. להיות אופטימיים מותר ואפילו רצוי, אבל נאיביים? מתוק לכשעצמו זה משעמם נורא, שטוח ומונוטוני. מה עם הריגוש? איפה הצבעוניות? ארוחה טובה בנויה שכבות דקיקות של חוויה מסודרות אחת מעל השנייה כמו מקהלת קולות שמתמזגת לקול אחד, עגול ושלם ועשיר. לא טוב היות המתוק לבדו ובאופן כללי דברים טובים באים בריזות קטנות: נגיעה של דבש, קורט סוכר, תאנה בסלט, אולי משהו לקינוח? אז ברוח גפילטע פיש מתוק, מבלי לוותר על שכבה עזה של חזרת חריפה, שתהיה שנה מגוונת של שילובים יצירתיים עם מיני טעמים ובכל הצבעים. שיהיה שמח בפה ומחוצה לו.

 

סלט פטרוזיליה, רימון ועגבניות צהובות עם פטה כבשים

סלט רב גוני על בסיס של עלי פטרוזיליה. חמצמץ, פריך ומרענן.

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

1 צרור פטרוזיליה, שטוף ומופרד לעלים

1/2 רימון, מופרד לגרגרים

16 עגבניות שרי צהובות, שטופות וחצויות

70 גרם גבינת פטה כבשים

1/2 1 כפות שמן זית

2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

מלח ים, לפי הטעם

פלפל גרוס טרי, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים בעדינות את עלי הפטרוזיליה, גרגרי הרימון וחצאי עגבניות השרי הצהובות.
  2. מתבלים בשמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל. שימו לב לא לשים יותר מדי מלח, כיוון שגבינת הפטה מלוחה בעצמה.
  3. מפוררים את גבינת הפטה מעל ומגישים.


(צילום: נעמי אבליוביץ')

 

סלט רימון, תאנה ותמר צהוב עם גבינת חלומי צרובה

המרכיבים (ל-4 מנות):

1/2 רימון, מופרד לגרגרים

7-8 תאנים שחורות, חצויות לרבעים

10 תמרים צהובים ישר מהמקפיא, פרוסים לרבעים

חופן עלי בזיליקום, שטופים

חופן עלי נענע, שטופים

200 גרם גבינת חלומי, לפרוסות בעובי 5 מ''מ

1/2 כפית זרעי שומר, קלויים קלות במחבת יבשה (לא חובה)

לרוטב:

1 כף שמן זית

1 כף שמן שומשום

1/2 כפית דבש

מלח ים, לפי הטעם

פלפל גרוס טרי, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים ומפרידים, חותכים ופורסים את הפירות ועשבי התיבול.
  2. בקערה גדולה מערבבים את גרגרי הרימון, פרוסות התאנים והתמר הצהוב.
  3. מערבבים בצנצנת את כל המרכיבים לרוטב ושומרים בצד.
  4. מחממים מחבת פסים על חום גבוה. כשהמחבת חמה צולים את פרוסות החלומי מכל צד עד לסימני צריבה, כ-2-3 דקות.
  5. מוסיפים לקערה עם הפירות את פרוסות החלומי הצלויות, עלי הבזיליקום והנענע.
  6. זורים מעל את זרעי השומר ומערבבים בעדינות.
  7. מעבירים לצלחת הגשה, מוזגים מעל את הרוטב ומגישים מיד.
  8. אפשר להכין את הפירות עשבי התיבול והרוטב מראש, כך שלפני ההגשה צולים את גבינת החלומי, מערבבים את כל המרכיבים ומגישים.


(צילום: נעמי אבליוביץ')

 

סלט חמוץ של פיטאיה ורימון

הפיטאיה, עטויה חזות ראוותנית, צבעים עזים ומרקם חושני, מפתיעה בטעם עדין ומאופק. אני מוצאת שהפרי מוצלח במיוחד במתכונת מלוחה, בסלט עם שמן זית, הרבה לימון ומלח-פלפל. תנסו, תבינו.

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

2 פיטאיה, קלופה ופרוסה לקוביות בגודל 1 ס''מ

1/2 רימון, מופרד לגרגרים

3-4 כפות עלי שמיר קצוצים

2 כפות שמן זית

2 כפיות מיץ לימון, סחוט טרי

מלח ים, לפי הטעם

פלפל גרוס טרי, לפי הטעם

  

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את כל הרכיבים.
  2. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  3. מגישים מיד.


(צילום: נעמי אבליוביץ')

 

  • נעמי אבליוביץ' היא ארכיטקטית, גסטרונומית, עיתונאית וצלמת אוכל. לאתר של גסטרונומי 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלט חמוץ של פיטאיה ורימון
צילום: נעמי אבליוביץ'
מומלצים