שתף קטע נבחר

'בלייר ניצל קשריו לטובת חברת סלולר פלסטינית'

העיתון הבריטי "דיילי מייל" פרסם תחקיר נרחב, לפיו שליח הרביעייה הבינלאומית למזרח התיכון הפעיל לחץ פוליטי על ישראל, כדי שתאפשר לחברה סלולרית פלסטינית, שהיא לקוחה של הבנק שבו הוא מועסק כיועץ, לפעול בשטחים. בלייר: זה שקר

עסקיו של ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, מעסיקים את עיתוני הממלכה מאז עזב את התפקיד ופנה לתחומים כדאיים יותר כלכלית. רבים כבר האשימו אותו כי הוא מנצל את קשריו הפוליטיים על-מנת למנף את עסקיו הפרטיים, אך לפי תחקיר גדול שפורסם היום (א') במהדורת יום ראשון של העיתון "דיילי מייל", לא רק הקשרים שיצר בעת שהיה ראש ממשלה משמשים אותו להגדלת הכנסותיו, אלא גם תפקידו הנוכחי - כשליח הרביעייה הבינלאומית למזרח התיכון (הקוורטט).

 

לפי התחקיר, ניהל בלייר קמפיין פוליטי שמטרתו להציל חברת תקשורת סלולרית פלסטינית, שבעליה הוא לקוח של בנק ההשקעות ג'יי-פי מורגן, שם הוא עובד כיועץ בכיר. החברה, ווטאניה, הקימה רשת תקשורת חדשה שהיתה אמורה לפעול בגדה המערבית, אולם היתה על סף קריסה כאשר ממשלת ישראל סירבה לאפשר לה להשתמש בתדרים שהיא היתה זקוקה להם כדי לפעול.

 

כתב ה"דיילי מייל" דיוויד רוז, שוחח עם בכירים ברשות הפלסטינית ובישראל, הטוענים כי בלייר ניצל את תפקידו כשליח הקוורטט, ובמשך חודשים ארוכים עשה כל שביכולתו כדי לשכנע את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ובכירים אחרים בישראל, לשנות את דעתם. הוא טען באוזניהם שהצלת החברה תסייע לכלכלה הפלסטינית המקרטעת, מבלי לחשוף שהחברה הקטארית השולטת בווטאניה, קיו-טל, היא לקוחה חשובה של ג'יי-פי מורגן.

 

המרוויחים: בנו של אבו מאזן ויועצו הכלכלי

מרוויחים נוספים ממאמציו של בלייר, כך לפי התחקיר, הם בני משפחתו ומקורביו של הנשיא הפלסטיני מחמוד עבאס (אבו מאזן). זאת משום שחברה שבבעלות בנו של אבו מאזן, טארק עבאס, כבר חתמה על חוזי פרסום עם ווטאניה. גם מוחמד מוסטפה, יועצו הכלכלי של הנשיא הפלסטיני ואיש סודו, המכהן כיושב הראש הפלסטיני של החברה הסלולרית, צפוי להרוויח רבות מפעילותה.

 

לאחר כשלוש שנים של מאבק, במהלכן לא ציין בלייר אפילו פעם אחת את הקשר בין ווטאניה לג'יי-פי מורגן, הניבה התערבותו פרי. בחודש נובמבר האחרון

הושקה החברה, אחרי שישראל נסוגה בה מעמדתה כי אינה יכולה לספק לה את רוחב הפס שדרשה מסיבות ביטחוניות וצבאיות. מבקריו אמרו לעיתון הבריטי כי מלבד הבעייתיות שבניצול תפקידו להצלת החברה הסלולרית, הוא תרם בכך לעסקה שהנהנים העיקריים ממנה הם בכירי הרשות, ולא האזרחים.

 

חבר פרלמנט בריטי מטעם השמרנים, דיוויד דיוויס, קרא לבלייר לחשוף את עסקיו לציבור. "המקרה מעלה שאלות קשות לגבי האופן שבו בלייר משתמש בכוח שניתן לו כשליח הקוורטט כדי לסייע לאלו שמשלמים את משכורתו", הוא אמר. "הוא חייב לחשוף בפני הציבור את ענייניו הפיננסיים. רק אז נוכל לדעת אם הוא פעל כשורה". דוברו של בלייר, מתיו דויל, אמר בתגובה לתחקיר כי הוא אינו מודע לקשר בין ג'יי-פי מורגן לווטאניה.

 

ממשרדו של בלייר נמסר בתגובה: "הוא העלה את נושא וטאניה, לבקשת הרשות הפלסטינית, בתוקף תפקידו כנציג הקוורטט יחד עם רבים אחרים בקהילה הבינלאומית. אין לו כל ידע על חיבור כלשהו בין קיו-טל וג'יי-פי מורגן, הוא מעולם לא שוחח על הנושא עם ג'יי-פי מורגן, והם אף פעם לא העלו זאת בפניו. כל נסיון לטעון שהוא העלה את הנושא מכל סיבה אחרת מאשר לסייע לפלסטינים לבנות את כלכלתם, או שהוא נהנה באופן כלשהו מווטאניה - שקרי ומשמיץ"

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלייר. עסקים ופוליטיקה
צילום: AFP
אבו מאזן. המקורבים מרוויחים
צילום: AFP
מומלצים