שתף קטע נבחר

דו"ח: אי פיזור תלמידים אתיופים פוגע בהישגיהם

ב-2009 רק 29% מהתלמידים האתיופים היו זכאים לתעודת בגרות שתאפשר להם לימודים באוניברסיטה. יו"ר הוועדה לזכויות הילד: אם לא נטפל, נתעורר אל תוך חלום בלהות

היעדר פיזור התלמידים האתיופים בין בתי הספר פוגע קשות בהישגיהם בלימודים. כך קובע דו"ח של מרכז המחקר והמידע של הכנסת בנוגע להשתלבותם של התלמידים, שיוצג מחר (יום ב') בוועדה לזכויות הילד של הכנסת.

 

לפי הדו"ח, ב-2009 ניגשו לבחינות הבגרות כ-86% מהתלמידים יוצאי אתיופיה בכיתה י"ב. עם זאת, רק כ-40 אחוזים מהם עברו את הבחינות בהצלחה, לעומת כ-60% בקרב כלל התלמידים בישראל. כמו כן רק 29% מהתלמידים היו זכאים לתעודת בגרות שתאפשר להם לימודים באוניברסיטה.

 

על-פי נתוני משרד החינוך, יש 42 מוסדות חינוך בישראל בהם שיעור התלמידים יוצאי אתיופיה מבין תלמידי בתי הספר עומד על יותר מ-40 אחוזים. בדו"ח נטען כי הסיבה לכך היא שכ-70% מיוצאי אתיופיה מתגוררים ב-17 יישובים, בהם נתניה, ראשון לציון, אשדוד, רחובות ובאר שבע.

 

כ-46% מתלמידי י"ב יוצאי אתיופיה לומדים בחינוך הטכנולוגי, לעומת 31% מהתלמידים שנולדו בישראל, וכ-4% בחינוך החקלאי - לעומת 1.1% מהתלמידים הצברים. "מצב זה עשוי להביא לפגיעה בשוויון ההזדמנויות של תלמידים יוצאי אתיופיה וביכולת שלהם לצמצם את הפערים", נכתב בדו"ח.

 

מנהלת האגף לקליטת עלייה במשרד החינוך, מאיה שריר, הגיבה לטענות המועלות בדו"ח ומסרה כי "משרד החינוך איננו קובע מהו שיעור התלמידים יוצאי אתיופיה שייקלטו בבית ספר מסוים. מדיניות הרישום לבתי ספר היא בסמכותן של הרשויות המקומיות".

 

יו"ר הועדה לזכויות הילד, ח"כ דני דנון, פנה לשר החינוך, גדעון סער. "במקום שמערכת החינוך תזניק את ילדי יוצאי אתיופיה למעלה, היחס אליהם כאל מוקצה מבטיח שהם תמיד יהיו בתחתית הטבלה בחברה הישראלית. אם לא נקום ונטפל בבעיה עכשיו בעוד 10 שנים נתעורר אל תוך חלום בלהות", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רק 29% זכאים לתעודת בגרות
צילום: עופר עמרם
מומלצים