שתף קטע נבחר

מכה לעובדי כ"א: חוקי לפטר כדי להימנע מקליטה

נשיאת בית הדין הארצי לעבודה נילי ארד הכשירה את מדיניות "הדלת המסתובבת", שבה מעסיקים מפטרים עובדי כוח אדם כדי לא לקלוט אותם כעובדים ישירים; כשלאחר מכן שוכרים עובדי קבלן חדשים במקומם

ועל עובדי הקבלן לא ירחם עוד. פסק דין של הנשיאה הנכנסת של בית הדין הארצי לעבודה נילי ארד מכשיר את מדיניות "הדלת המסתובבת", שבה מעסיקים מפטרים עובדי כוח אדם כדי לא לקלוט אותם כעובדים ישירים ושוכרים חדשים במקומם.

  

 

השבוע דחה בית הדין הארצי לעבודה ערעור של שני עובדי חברות כוח האדם ORS נגד רשות השידור, לאחר שזו פיטרה אותם כאשר סיימו 9 חודשי עבודה. לפי חוק חברות כוח אדם, לאחר תשעה חודשים היה על רשות השידור לקלוט אותם לעבודה. השניים ביקשו מבית הדין שיורה לרשות השידור לקלוט אותם בחזרה כעובדים שלה, שכן הם לא פוטרו בשל טענות מנהליהם כי לא ביצעו את עבודתם כהלכה, אלא כי הרשות לא רצתה לקלוט אותם כעובדים.

 

 בבית הדין טענה רשות השידור כי אין לחייבה לקלוט את העובדים, מכיוון שהפסקת עבודתם נעשתה חודש וחצי לפני תום תקופת תשעת החודשים. כמו כן טענה הרשות כי יש להתחשב בכך שהיא במהלכה של תוכנית התייעלות, שכוללת פיטורים של כ־700 עובדים. 

 

התנאי היחידי שהציבה השופטת ארד לפיטורים לגיטמיים של עובד כוח־אדם היא היותם מועסקים בצורה "אותנטית". כלומר, כאשר ההעסקה באמצעות חברות כח־אדם היא לא רק ניסיון לעקוף את חוקי העבודה כך שלעובדים לא יינתנו הזכויות הסוציאליות שהחוק מחייב בהם את המעסיק כלפי עובד בעל ותק של שנה ומעלה, כמו פיצויי פיטורין.

 

עם זאת, קשה לראות איך העסקה של תשעה חודשים לא תיחשב אותנטית, כאשר בכל פעם עובד אחר ייקלט לאחר שקודמו פוטר, כפי שהחוק מתיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופטת החליטה שחוקי לפטר. לשכת התעסוקה
צילום: ירון ברנר
מומלצים