שתף קטע נבחר

ריקוד הקרמל: טארט טאטן בננות

הקלאסיקה הצרפתית עם בננות במקום תפוחים: טארט הפוך של בננות מזוגגות בקרמל ועליהן בצק עלים. הבננות מקבלות טעם נפלא בזכות הקרמל, שמתמזג עם הסוכרים הטבעיים של הפרי

טארט טאטן בננות

המרכיבים:  

300 גרם בצק עלים משובח, מופשר

‭1/2‬ כוס סוכר ‭100)‬ גרם)

2 כפות מים

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

‭8-7‬ בננות בינוניות בשלות

 

אופן ההכנה: 

  1. מניחים את בצק העלים מעל לנייר אפייה. חותכים עיגול בקוטר 28 ס"מ ובעובי 3 מ"מ. מניחים את הבצק עם הנייר על תבנית אפייה שטוחה ומצננים במקרר כ‭30-‬ דקות עד שהבצק קר.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה ‭190)‬ מעלות‭.(
  3. במחבת כבדה מברזל בקוטר 26 ס"מ, המתאימה לאפייה בתנור (עם ידית ברזל‭,(‬ שמים את הסוכר עם 2 כפות מים ומערבבים ברציפות מעל ללהבה בינונית בכף עץ, עד שהסוכר נמס. ממשיכים לבשל תוך ערבוב רצוף עד שהתערובת מקבלת צבע קרמל בהיר (נזהרים שהצבע לא יהיה כהה מדי, כי הקרמל נשרף מהר‭.(‬ מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה במטרפה. מניחים לצינון בצד.‬
  4. חותכים את הבננות באלכסון לרוחב לחתיכות בעובי 4 ס"מ. מסדרים את החתיכות בעיגולים בצפיפות עם הצד החתוך כלפי מטה בשכבה אחת מעל לקרמל. מניחים את עיגול הבצק מעל לבננות ודוחפים את שולי הבצק מעט פנימה מסביב לדפנות. חורצים 4 חריצים על פני הבצק לשחרור אדים.‬
  5. שמים את המחבת בתנור ואופים כ‭25-‬ דקות עד שהבצק בצבע זהוב-שחום. מעבירים לרשת צינון ומצננים כ‭15-‬ דקות.
  6. מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשוליים לשחרור ושמים מעל הבצק צלחת הגשה גדולה. מחזיקים היטב את המחבת יחד עם צלחת ההגשה והופכים את שתיהן יחד (אם הבננות זזו קצת, מסדרים אותן מחדש‭.(‬ פורסים למנות ומגישים חם עם מעט קצפת או כדור גלידת וניל בצד.


טארט טאטן בננות (צילום: גיא בלומנשטיין)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים