שתף קטע נבחר

מיטשל: המו"מ הישיר אינו במקום שלום עם סוריה

השליח האמריקני הבהיר לאסד כי המו"מ בין ישראל לפלסטינים לא מסיט את ארה"ב מהמטרה של שלום אזורי שיכלול את סוריה. קלינטון הביעה אופטימיות רגע לפני שובה לוושינגטון: "המנהיגים התחילו לדון בשאלות הקשות אך הכרחיות"

ארה"ב לוחצת גם על סוריה. השליח האמריקני למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל, נפגש היום (ה') בדמשק עם הנשיא הסורי בשאר אסד והבהיר לו כי ארה"ב מחוייבת למאמצים להשיג הסכם שלום בין סוריה לישראל, וכי השיחות בין ישראל לפלסטינים לא יפגעו במאמץ זה.

 

"מאמצינו לפתור את הסכסוך הישראלי-פלסטיני לא סותרים בשום אופן או מסיטים אותנו מהמטרה של השגת שלום כולל באזור, בין היתר שלום בין ישראל לסוריה", אמר מיטשל לאחר הפגישה. "אנו מאמינים כי ביסוס המשא ומתן בין הפלסטינים והישראלים צריך ויכול לתמוך בתהליך השלום כולו באזור", הוא הוסיף.


מיטשל ואסד בדמשק. האמריקנים מקדמים שלום אזורי כולל (צילום: AP)

 

מיטשל הוסיף כי וושינגטון פועלת ותמשיך לפעול ברצינות לשיפור הקשרים ההדדיים עם דמשק באופן שיטיב עם שתי המדינות. "שוחחנו על המצב הפלסטיני-ישראלי, ביצענו הערכת מצב כנה לגבי השיחות הישירות. עדכנתי את אסד על הפגישה שנערכה אתמול בין אבו מאזן לנתניהו ושהתקיימו בה דיונים נרחבים על הנושאים החשובים". אסד אמר כי "תביעותינו אינן להשיג ויתורים מישראל אלא אדמה שנגזלה ויש להשיבה".

 

קלינטון: דנים בשאלות הקשות

במקביל, נפגשה מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, עם מלך ירדן. אחרי הפגישה עם המלך עבדאללה ועם שר החוץ נאסר ג'ודה אמרה, כי ראש הממשלה בנימין נתניהו והנשיא הפלסטיני אבו מאזן מחוייבים לתהליך השלום, "והתחילו לדון בשאלות הקשות אבל הכרחיות".

 

מזכירת המדינה, שתשוב הערב לארה"ב אחרי שלושה ימים במזרח התיכון, הוסיפה כי היא משוכנעת ש"זהו הזמן ואלה המנהיגים שישיגו את המטרה שכולנו מעוניינים בה - שתי מדינות ושני עמים שחיים זה לצד זה בשלום ובביטחון".

 

קלינטון עדכנה את מלך ירדן בהתקדמות המשא ומתן הישראלי-פלסטיני, אחרי שפגשה את אבו מאזן ברמאללה. בהודעת ארמון המלוכה נמסר כי המלך הדגיש בפגישה את חשיבות התמיכה של הממשל האמריקני בניסיון לפתור את הקונפליקט והשגת פיתרון ה"שתי מדינות". הוא ציין גם כי הקמת מדינה פלסטינית עצמאית המתקיימת בשלווה ובביטחון לצד ישראל, הינה הדרך היחידה להבטחת יציבות האזור.


אופטימית מהמשא ומתן. קלינטון עם שר החוץ הירדני (צילום: AFP)

 

מוקדם יותר הצטרף האיחוד האירופי לפלסטינים ולארצות הברית וביקש מישראל להאריך את הקפאת הבנייה בשטחי יהודה ושומרון - כך מסרו מקורות דיפלומטים, על רקע כינוס שרי החוץ של האיחוד בבריסל. במקביל, הגיע השליח האמריקני המיוחד, ג'ורג' מיטשל, לדמשק ונועד עם הנשיא הסורי, בשאר אסד.

 

שר הביטחון, אהוד ברק, סייר היום בגבול הצפון ואמר כי שלום בין ישראל לסוריה ולבנון אפשרי. "לצד הדריכות, יש לנו כוונה לעשות שלום. אנחנו נמצאים בתוך שיחות עם הפלסטינים

ומקווים להתגבר על המכשולים. אני מאמין כי גם השלום עם לבנון וסוריה אפשרי, ואסור לאבד תקווה לרגע".

 

העיתון הלונדוני "א-שרק אל-אווסט" והעיתון הסעודי "אל-וטן" פרסמו הבוקר כי קלינטון, מציעה לישראל ולפלסטינים להמשיך את הקפאת הבנייה בהתנחלויות בשלושה חודשים נוספים. בתגובה, נמסר מלשכת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי "עמדתו לגבי התקופה שנקבעה מראש להשעיית הבנייה החדשה ביהודה ושומרון ידועה ולא חל בה שום שינוי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיטשל. מבקר בסוריה
צילום: גיא אסיאג
קלינטון ואבו מאזן היום ברמאללה
צילום: AP
מומלצים