שתף קטע נבחר

סין: הפנדה האמריקנית המליטה גור שמיני

יש פחות מ-2,000 פנדות ברחבי העולם, והן מתקשות מאוד להיכנס להיריון. בסוף השבוע נרשם בכל זאת הישג חסר תקדים לפרויקט רביית הפנדות בסין: הפנדה Hua Mei המליטה את הצאצא השמיני במספר שלה

פנדת ענק שנולדה בתוכנית להצלת המין מהכחדה, המליטה בסוף השבוע את הגור השמיני שלה. מדובר בהישג נדיר במיוחד מאחר שהפנדות ידועות כחיות שמתקשות להתרבות בשבי.
 
הגור הזכר נולד במרכז למחקר ולרביית פנדות בוולונג שבמחוז סצ'ואן. מאז תחילת השנה נולדו 16 גורי פנדות במרכז המחקר, כמו מספר הלידות בשנה שעברה.
 

צילום: AP
האם והגור החדש בסין (צילום: AP)
 
האם הנרגשת שמה Hua Mei, שמשמעותו סין-אמריקה. היא הפנדה הראשונה שנולדה בארה"ב, בשנת 1999, בתוכנית רבייה למינים נכחדים בגן החיות בסאן דייגו. לאחר שבמשך עשר שנים כשלו כל הניסיונות להרבותה, היא הועברה לסין בשנת 2003, ומאז המליטה שמונה גורים, ביניהם שלושה תאומים.  
 
Hua Mei באיזור המחייה שלה במרכז המחקר בסין
 
נקבות הפנדה מסוגלות להתעבר רק במשך שלושה ימים בשנה, דבר שמקשה עליהן להתרבות ומסכן את המשך קיומן בטבע. כושר הרבייה הנמוך שלהן הפך את הפנדות לאחד ממיני בעלי החיים הנדירים ביותר בעולם, שמצוי בסכנת הכחדה חמורה. בנוסף על שיעור הילודה הנמוך, סובלות הפנדות שבטבע מאובדן של שטחי המחייה שלהן בגלל הפיתוח העירוני המואץ, הפיתוח החקלאי, וציד בלתי חוקי.
 
בטבע, הנקבות מצליחות בדרך כלל להמליט גור אחד כל שנתיים או שלוש; בשבי אחוז הפוריות שלהן נמוך עוד יותר. גם הזכרים מתקשים בהזדווגויות באופן טבעי עם הנקבות, ולכן במרכז המחקר מסתמכים רבות על הזרעה מלאכותית של הנקבות המצויות בשבי.
 
כיום מוערך מספרן של הפנדות בסין בפחות מ-1,600 פרטים בלבד, מרביתן במחוז סצו'אן. כ-290 פנדות מוחזקות כיום בגרעיני רבייה בסין ובגני חיות ברחבי העולם. הפנדות מושאלות לגני חיות למספר שנים ומוחזרות בסופו של דבר לסין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים