פריכים וזהובים: תפוחי אדמה בתנור
נמאס לכם מתוספות מסובכות למנה העיקרית? תפוחי אדמה אפויים מתייצבים לעזרתכם תמיד - גם חגיגיים, גם מתאימים לכולם וגם קלים להכנה, אם רק מכירים את המתכון המושלם

 

צילום: חגי דקל, עריכה: אלי סטרול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

תפוחי אדמה פריכים בתנור

תפוחי אדמה בקליפתם, מבושלים ואפויים בתנור עד פריכות, מוברשים בשמן זית וזרויים במלח רוזמרין. אלה יתפקדו כתוספת לכל מנת בשר טובה ואפילו כמגה-צ'יפס בשרניים, בסגנון כפרי. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה. מתכון של השף חגי לרנר, מרצה בכיר ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים"

 

המרכיבים (ל- 4 סועדים):

1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה בעלי קליפה אדומה (רצוי לבחור בגודל אחיד)

1/4 כוס שמן זית טוב

1 כף מלח גס

למלח רוזמרין:

1 כף מלח גס

גבעול רוזמרין (רצוי כזה שייבשתם כמה ימים, כך הוא קל יותר לכתישה)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה בקליפתם. חותכים כל תפוח אדמה לטבעות רוחב בעובי 3 ס"מ.
  2. שמים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר עם מים קרים וכף מלח גס. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית, עד ריכוך מלא (דוקרים עם סכין קטנה או שיפוד, אלו אמורים לחדור ולהישלף בקלות).
  3. מעבירים את תפוחי האדמה למגש ומניחים להם להצטנן מעט ולהתייבש במשך כמה דקות.
  4. בעלי ומכתש או בעזרת מטחנת תבלינים טוחנים את המלח והרוזמרין עד קבלת מרקם דק יחסית (ניתן לאחסן במיכל אטום ולהשתמש לפי טעמכם. ניתן כמובן לגוון בעשבי התיבול ואף לכלול שילוב של כמה עשבים ותבלינים יבשים).
  5. משמנים תבנית שטוחה, המרופדת בנייר אפייה, בשכבת שמן זית. מניחים את תפוחי האדמה, על צידם החתוך, מתבלים משני הצדדים במלח הרוזמרין ומורחים היטב בשמן זית.
  6. מעבירים לתנור שחומם ל-220 מעלות את התבנית ואופים במשך 10 דקות. הופכים את תפוחי האדמה לצידם השני ואופים במשך 10 דקות נוספות, לשם השלמת ההשחמה.

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה פריכים וזהובים: תפוחי אדמה בתנור
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד