שתף קטע נבחר

אישום: נערים גנבו קופות צדקה ביום הכיפורים

שלושה נערים מכפר סבא הואשמו כי העבירו את יום כיפור בפריצה לבתי עסק. הם גנבו קופות צדקה, אלכוהול, שתייה קלה, ארטיקים וממתקים: ''רצינו שיהיה לנו כסף לבזבז"

יש שמנצלים את יום כיפור לחשבון נפש, ויש שמעדיפים לעסוק בגניבה. שני נערים מכפר סבא מואשמים בפריצה לעשרה בתי עסק בעיר במהלך יום כיפור האחרון. הנאשמים, בני 15-16, גנבו עשרות קופות צדקה, אלכוהול, שתייה קלה, ארטיקים וממתקים. יחד איתם נעצר נער בן 12. ''רצינו שיהיה לנו כסף לבזבז", הסבירו הנערים.

 

על-פי כתב האישום שהוגש נגד שניים מהם בבית משפט השלום בכפר סבא, הכילו קופות הצדקה שגנבו אלפי שקלים בכסף קטן. בנוסף גנבו השלושה רכוש רב שמצאו בבתי העסק, דוגמת מברגה, צרורות מפתחות, טלפונים ועוד. לאחר הצום התלוננו מספר בעלי בתי עסק במשטרת כפר סבא כי העסקים שלהם נפרצו. במהלך החקירה זיהו השוטרים את אחד הנערים, המוכר למשטרה, בצילומי האבטחה שנלקחו מאחד בתי העסק שנפרצו.

 

קצין הנוער מפקח יוני פינקלשטיין סיפר כי "הנער נלקח לחקירה ובהתחלה הכחיש, אך לאחר מכן הודה וקשר לפריצות את שני הנערים האחרים. בסופה של החקירה כל השלושה הודו

במיוחס להם וערכו הובלה והצבעה לבתי העסק אליהם פרצו. בחלק מהמקומות אליהם פרצו, התברר הבעלים כלל לא התלוננו. הנערים הובילו את החוקרים גם למקומות מסתור שונים בהם הסתירו חלק מהרכוש שגנבו".

 

המשטרה הצליחה לאתר את הרכוש הגנוב, אולם לא את קופות הצדקה, הכסף והממתקים. הנערים הסבירו בחקירה כי בזבזו את הכסף והספיקו לסיים את הממתקים והשתייה הקלה. הם הסבירו את מעשיהם ואמרו: "רצינו שיהיה לנו כסף לבזבז". המשטרה ביקשה לעצור את שני הנערים עד תום ההליכים, וצפויה להגיש כתב אישום נגד הנער בן ה-12 בימים הקרובים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלפי שקלים בכסף קטן (אילוסטרציה)
אלפי שקלים בכסף קטן (אילוסטרציה)
צילום: נמרוד גליקמן
מומלצים