שתף קטע נבחר

כלת פרס נובל לשופט: ילדים סובלים בעזה

מרייד מגווייר עתרה לבית המשפט נגד ההחלטה לאסור את כניסתה לישראל. היא דחתה את הסכם הפשרה, לפיו תשוב לאירלנד ותבקש שם לבטל את צו ההרחקה. כלת פרס נובל הסבירה מדוע היא רוצה להגיע גם לרצועה. "נשבעתי לעצמי בעת ביקור במחנות הריכוז שלא אשתוק נוכח ילדים סובלים", היא אמרה

כלת פרס נובל, מרייד מגווייר, שנעצרה השבוע בנתב"ג עם הגעתה לישראל דחתה היום (ו') את הצעת בית המשפט, לפיה היא תעזוב את הארץ מרצונה ותבקש באירלנד ממשרד הפנים בישראל לבטל את צו ההרחקה שהוצא נגדה בתחילת הקיץ. מגוויר אמרה בבית המשפט: "נשבעתי לעצמי בעת ביקור במחנות הריכוז שלא אשתוק נוכח ילדים סובלים וכעת יש ילדים סובלים בעזה". לאור הדברים החליט השופט להפסיק את דבריה ואמר לה כי הוא לא מרשה להעלות נושאים פוליטיים בדיון.

 

מגווייר הגיעה לבית המשפט המחוזי בפתח-תקווה לדיון בעתירה נגד גירושה מהארץ. בתום הדיון הסכימה פרקליטות המדינה להצעת הפשרה. מגווייר ביקשה שבית המשפט ידון בנושא הזה על מנת שתהיה הכרעה על סירוב המדינה לאפשר לה להיכנס לישראל.

 

השופט רמי אמיר אמר בדיון כי הוא אינו חושב שזה נכון שמגווייר תשב במעצר מכוון שאינה פושעת, אך יחד עם זאת היא לא הייתה צריכה להפר את החלטת משרד הפנים ולהעמיד את המדינה במצב כזה. היא הייתה צריכה להגיש בקשה מסודרת עוד לפני הגעתה לישראל.


באתי כאזרח. ואנונו ומגווייר בבית המשפט (צילום: ירון ברנר)

 

לפני הדיון הסבירה מגווייר כי הגיעה לישראל להשתתף באירוע של כלות פרס נובל לשלום האמור להתקיים מחר. "כשהגעתי נאמר לי שאני מגורשת לעשר שנים מישראל", היא ציינה, "אני רוצה לשמור על הזכויות החוקיות שלי. אני רוצה לחזור לישראל ולפלסטין. אני רוצה לתמוך בשלום. יש לי הרבה חברים בישראל, אני רוצה לחזור לכאן כדי לפגוש אותם".

 

מגווייר זכתה לתמיכה של מרגל האטום לשעבר, מרדכי ואנונו. לדבריו, "היא לא אלימה, היא רוצה שלום ותומכת בשלום".

בתחילה אמר ואנונו כי הגיע "כאזרח" באופן פרטי, שלא קשור לואנונו. לאחר מכן הוסיף ואנונו, כי "היא הביאה שלום למדינה שלה ורוצה להביא שלום גם לכאן. היא תומכת בזכות הפלסטינים לחירות".

 

לא הוצג צו הרחקה, רק במחשב

עורכת דינה של מגווייר, עו"ד אורנה כהן, טענה בדיון כי בחודש יוני השנה, הגיעה מגווייר לישראל במשט על הספינה "רייצ'ל קורי" שבה היו פעילי שלום, ולא במסגרת המשט הטורקי, שהסתיים בהסתערות של חיילי הקומנדו.

 

כהן הוסיפה כי לאחר שנוסעי המשט הורדו בנמל אשדוד סוכם שלא יוצאו צווי הרחקה למגווייר ולנוסעים ואלו עזבו את ישראל בהסכמה, ולא נקטו בהליכים משפטיים נגד המדינה. כהן הוסיפה עוד כי באותה פגישה נכחו נציגי שגרירות אירלנד.

 

עו"ד כהן טענה בדיון כי כאשר מגווייר הגיעה לישראל השבוע לא הוצג בפניה שום צו הרחקה וגם לא בפני עורכת דינה, אלא רק נאמר להן שבמחשב מופיע שיש נגדה צו הרחקה מישראל.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוצה לחזור לישאל. מגווייר והנובל
צילום: ירון ברנר
מומלצים