שתף קטע נבחר

איראן: עצרנו מרגלים שניסו לפגוע בתוכנית הגרעין

שר המודיעין של איראן אמר כי ארצו "מנעה מהאויב לנקוט בפעולה הרסנית". לדבריו, "כוחות הביטחון נמצאים בשליטה ופיקוח מלא על האינטרנט"

שולטים במצב או מאבדים שליטה? שר המודיעין של איראן, חיידר מוסלחי, אמר היום (שבת) כי אנשיו עצרו כמה חשודים שניסו לרגל אחר תוכנית הגרעין של טהרן באמצעות האינטרנט. לדבריו, איראן "מנעה מהאויב לנקוט בפעולה הרסנית". הוא לא פירט כמה אנשים נעצרו ומתי בוצע המעצר.

  

"אני רוצה להבטיח לכל האזרחים שכוחות הביטחון נמצאים בשליטה ופיקוח מלא על האינטרנט, ולא יאפשרו זליגה או פגיעה בפעילות הגרעין של המדינה", אמר מוסלחי בראיון לסוכנות הידיעות האיראנית "מהר". הוא ציין כי איראן "כל הזמן נאלצת להתמודד עם מגוון פעולות הרסניות של שרותי הביון של האויב ופועלת לסכל אותן".

  

הודעתו של השר האיראני באה על רקע הפרסומים כי תולעת המחשבים "סטוקסנט" פגעה ביותר מ-30 אלף מחשבים במדינה.

 

התולעת תוכננה כך שתאפשר למי שיצר אותה להשתלט על מערכות מחשוב ובקרה של כורים ומפעלי תעשייה, העושים שימוש במערכת שליטה ובקרה של חברת "סימנס" הגרמנית. לפי החשד, גם הכור הגרעיני בבושהר נפגע ממנה ודחה במעט את תחילת פעילותו. עם זאת, יו"ר הארגון לאנרגיה אטומית במדינה, עלי אכבר סאלחי, הכחיש זאת וטען כי רק מספר מחשבים אישיים של עובדים בכור נפגעו. הוא הסביר כי לדחייה אין קשר לווירוס שהתגלה.

  

בשבוע האחרון פורסמו השערות לפיהן ישראל עומדת מאחורי הווירוס. לפי אחת ההשערות, חלק בקוד הווירוס נקרא Myrtus - הדס באנגלית, המרמז לשמה של אסתר המלכה, ששמה העברי היה הדסה.

  

מומחה האבטחה ליאם מורצ'ו, מחברת סימנטק, סיפק רמז נוסף: עמוק בתוך התוכנה הושאר המסר המוצפן "05091979", שלפי מורצ'ו עלול להתייחס ל-5 במאי, 1979, אז נהרג הפילנטרופ היהודי-איראני חביב אלג'ניאן לפני כיתת יורים.

  

זהו קשר רופף ונסיבתי למדי בין ישראל וההתקפה, אולם כותבי וירוסים נוהגים לעיתים להשתמש בקוד עצמו על מנת "לחתום" על עבודתם, או להעביר מסר כלשהו. ייתכן גם כי כותבי הווירוס ניסו לסבך את ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכור בבושהר. גם הוא נפגע?
צילום: AFP
מומלצים