שתף קטע נבחר

הזר מלילינבלום: סיפור אהבה אופנתי

בפאתי נווה צדק שוכן אחד הבוטיקים הכי מוצלחים שנפתחו בארץ השנה. הבגדים של דמיר דומה וריק אוונס, מוזיקת הרקע נעימה ועיצוב הפנים יפהפה. בקיצור, יערה אוחיון מוכנה לעבור ולהשתכן בין כותלי החנות. אפשר להבין למה

חנויות בוטיק יוקרתיות נפתחות בדרך כלל במתחמים חדשים וסופר מעודכנים (גן החשמל של לפני שנתיים, נניח), או במקומות שהולכים על בטוח ופונים ישירות אל הקהל שהפרוטה מצוייה בכיסו (רמת אביב לדוגמא).

 

על הרקע הזה, בולט במיוחד המיקום של החנות לטרנז'ה (L'etranger) בתחילת רחוב לילינבלום בתל אביב, רגע לפני הכניסה לנווה צדק, בסמוך להיכן שעמד קולנוע "עדן", וליד קיוסק הבטון הראשון בתל אביב.

 


הרבה פריטים גם לגברים. לטרנז'ה

 

למרות ששכנותיה לרחוב הסואן הן פיצריות וברים, היא מצליחה להיות אי של אופנה אירופאית משובחת, שלא רואים כמותה הרבה בארץ. משמעות שמה של החנות הוא "הזר", ונראה שההגדרה קולעת בדיוק מושלם לאופיו של המקום, שנראה מעט מנותק מהאוויר התל אביבי הלח.

 

מאחורי הבוטיק עומד שימי צרפתי, בוגר בית הספר היוקרתי מראנגוני שבאיטליה לעיצוב אופנה (שבין בוגריו ניתן למנות את סטפנו גבאנה ודומניקו דולצ'ה). בחמש השנים שהתגורר יחד עם בת זוגו במילאנו, הוא השלים את לימודיו ועבד אצל ג'וליאנו פוג'יווארה היפני, שהעיצובים שלו נמכרים עכשיו בחנות.

 

"אני מרגיש שיש צורך לקדם את האופנה בארץ, להשלים פערים. אנחנו מפגרים מאחור בכל מה שקשור באופנה לעומת בירות אירופאיות, וזה לא בגלל הקהל, שדווקא כן מחפש את הדברים היותר מעניינים, יותר חדשניים. זה בעיקר בגלל שאנחנו לא נחשפים מספיק לדברים", אומר צרפתי. "אין כאן מספיק חומרי קריאה, מספיק מגזינים אופנתיים ברמה עולמית, מספיק מה לראות כדי לקבל מושג על מה שקורה בעולם".

 

יש משהו מעט מחנך בגישה של צרפתי, אבל כשמדברים איתו קל להבין שהוא לא מתנשא מעל הקהל אליו הוא פונה, אלא להיפך – הוא כאן כדי להביא את הבשורה, והוא מאמין בלב שלם במוכנות ובפתיחות של הקהל הישראלי לאופנה אוונגרדית ומעניינת. "הופתענו, למשל, לגלות שגברים מוכנים לשלם על אופנה לא פחות מנשים, ופתוחים גם לרעיונות חדשים. לפני כמה זמן הגיע לכאן חתן שקנה מכנסי ברמודה לחתונה שלו. הקהל פתוח לשינויים, אבל אין מספיק מקומות שיציעו לו את השינויים האלה, במיוחד בכל מה שקשור לבגדי גברים", מספר צרפתי.

 

רשימה חלקית של המותגים שנמכרים בחנות כוללת את המעצב האמריקאי ריק אוונס (Rick Owens), דמיר דומה  (Lable under construction של לוקה לאוריני (Luca Laurini), ואת מותג הדנים האיטלקי רינג. ניכר שכל אחד מהפריטים בחנות נבחר בקפידה ובתשומת לב, בין אם מדובר בבגדים (שימו לב במיוחד לפריטי העור היפיפיים של ריק אוונס), בתכשיטים, בתיקים, או אפילו במוזיקה המושמעת בחלל.

 

העיצובים מינימליסטים, לא נוהים אחרי טרנדים מתחלפים ומגמות זמניות, אלא מנסים לשמור על קלאסיות ויחד עם זאת – אוונגרדיות וחדשנות. את המשימה הלא פשוטה הזו הם צולחים בהצלחה בעזרת בדים איכותיים, טקסטורות מעניינות וגזרות מתוחכמות. חלקו האחורי ורחב הידיים של הבוטיק מוקדש לסטודיו בו עובד שימי על קולקציה שתישא את שמו, וכמו הפריטים הנמכרים בחנות, גם בקולקציה יהיו בגדים עבור שני המינים, וגם כאלה אנדרוגיניים, שמיועדים גם לנשים וגם לגברים. במשפט אחד - חובבי אופנה אמיתיים חייבים לעצמם לפחות ביקור אחד בבוטיק המושקע והיפיפה הזה, שמרגיש קצת כמו איטליה בלב תל אביב.

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיצוב יפהפה. לטרנז'ה
יפהפה כבר אמרנו?
ז'קט עור של ריק אוונס
הוא חוזר.ז'קט ג'ינס, גם של ריק אוונס
שווה את המשכנתא. תיק עור
לאשה בפייסבוק
מומלצים