שתף קטע נבחר

טארט פירות מבולגן

רוני ונציה מכינה טארט במראה כפרי. מה זה אומר? לא עוד שוליים מסותתים להפליא ועיגולי פירות מושלמים - אלא שזיפים או אגסים זרוקים באי-סדר חינני על בצק שמכינים באופן חופשי, ללא תבנית, עם שוליים בקיפולים טבעיים ולא מדויקים

טארט פירות

המרכיבים: 

לבצק:

1/3 1‬ כוסות ‭190)‬ גרם) קמח

4 כפיות סוכר

‭1/4‬ כפית מלח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

קליפה מגוררת מ‭1/2-‬ לימון

1/2 1‬ כפיות מים קרים

1/2 1‬ כפיות מיץ לימון טרי

למלית:

6 כפות אבקת שקדים טחונים

4 כפיות סוכר

‭1/4‬ כפית קינמון

‭9-8‬ שזיפים בינוניים מגולענים ופרוסים ל‭8-‬ או 5 אגסים בינוניים בשלים אך מוצקים, קלופים ופרוסים לשמיניות ומוברשים במיץ לימון טרי

1 כף (15 גרם) חמאה מומסת

לציפוי:

‭1/4‬ כוס ריבת מישמש

2 כפיות ברנדי

2 כפות שקדים פרוסים קלויים, לקישוט


(צילום: גיא בלומנשטיין) 

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: במכל מעבד מזון מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים מעט עד לקבלת תערובת פירורים גסים. מוסיפים את הביצה, גרידת הלימון, המים ומיץ הלימון ומעבדים מעט עד לקבלת תערובת מעט אחידה ויוצרים עיגול שטוח. עוטפים ומניחים במקרר לשעה.
  2. מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים מעט. מניחים את הבצק מעליו ומקמחים גם אותו. מרדדים לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מעבירים את הנייר עם הבצק לתבנית שטוחה וגדולה.
  3. המלית: מפזרים את אבקת השקדים מעל הבצק ומשאירים שוליים ריקים ברוחב 6 ס"מ מכל הצדדים. מערבבים 2 כפיות מהסוכר עם הקינמון ומפזרים מעל לשקדים. מניחים את פרוסות השזיפים או האגסים בחופשיות מעל לשקדים, מברישים אותן בחמאה המומסת ומפזרים את 2 כפיות הסוכר שנותרו מעל.
  4. מקפלים את שולי הבצק מעל לפירות ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה ‭190)‬ מעלות) כ‭25-‬ דקות, עד שהבצק זהוב ופריך והפירות רכים. מניחים לצינון מלא בתבנית על רשת.
  5. הציפוי: בסיר קטן ממיסים את הריבה עם הברנדי מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב. מברישים מיד את הפירות ואת שולי הבצק בריבה החמה ומפזרים שקדים פרוסים מעל לקישוט. מגישים חם עם יוגורט, קצפת או גלידת וניל ליד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טארט פירות
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים