שתף קטע נבחר

עונת המלפפונים: 5 מתכונים ירוקים

אם מצאתם סלט ירקות שיש בו גם צבע אדום, תבדקו טוב-טוב ממה נובע הצבע כדי לא תצטרכו לכבות שריפות. מור אלזון נזכרת בחוויה אישית לוהטת שגרמה לה להעדיף את הסלט שלה ירוק-ירוק או לפחות בלי אדום

הפעם האחרונה שזעקו הכותרות נוכח מחירי העגבניות והמחסור היתה לפני שנים רבות, כשעוד שירתתי בצבא הגנה לישראל. אני מאמינה שזה קרה פעמים נוספות, אבל הסיפור הבא יבהיר למה דווקא סיפור העגבניות והשירות הצבאי הוא החרוט בזכרוני.

 

שירתתי בבסיס מרוחק מהבית, אי-שם ברמת הגולן, כשהדברים היחידים שהיו לאכול כללו ארוחות בבסיס שהיו בעלות ריח לא מלבב בעליל - אפילו השועלים שהסתובבו בבסיס ברחו כשהגיעה שעת ארוחת הצהריים - גזלן שהסתובב באזור והגיע אחת לשבועיים, מה שכלל מסיבות אוכל מושחתות, ומה שהבאנו מהבית שנגמר אחרי שעתיים לערך. באותו קיץ מדובר היה מחסור קשה בעגבניות והסלטים בחדר האוכל התברכו בכמויות נדיבות של מלפפונים ושאר ירקות ירוקים, היה מדכא בלי הצבע האדום של העגבניות. יום אחד, בעודנו נכנסים בחוסר רצון לחדר האוכל, שמנו לב להבזק אדמדם מכיוון השולחן שעליו היה מונח ה"בופה" לצהריים, מיהרנו לשולחן וגילינו סלט שכלל את הצבע הירוק והצבע האדום. לא היה גבול לאושרנו, העמסנו על הצלחות והתיישבו לאכול.

 

אחרי הביס הראשון הבנו שמשהו לא בסדר, הבעירה בלשון החלה כמעט באופן מיידי ואיתה הגיעה ההבנה שלא מדובר בעגבניות כי אם בפלפל אדום חריף שלא טרחו לנקות ממנו את הגרעינים. למזלנו לא היה מחסור במים. הסלט הצבעוני הושלך לפח והודעת אזהרה הוצבה עבור אלו שטרם טעמו מהפצצה.

 

הסיפור הקצר נועד להכין אתכם לחמשת המתכונים הבאים שהם על טהרת המלפפונים, אם בכל זאת חסר לכם קצת צבע אדום, אתם תמיד יכולים להוסיף פלפלים אדומים לא חריפים (גמבה).

 

סלט מלפפונים, כרובית ותירס

סלט פריך וצבעוני, גם בלי הצבע האדום

 

המרכיבים: 

לסלט:

חצי כרובית קצוצה

3 מלפפונים בינוניים קצוצים

1 קופסה (340 גרם) גרעיני תירס מתוק ללא נוזלים

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

1/3 כוס חומץ

1/2 1 כפות סוכר

1 כף חרדל

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה.
  2. הסלט: מערבבים את המלפפונים, הכרובית והתירס יחד.
  3. מוזגים את הרוטב מעל לסלט, מערבבים.


תוסיפו גם אותה, הכרובית (צילום: ירון ברנר)

 

סלט מלפפונים מתוק

סלט ממזרי שמתאים במיוחד לחובבי חריפות החרדל

 

המרכיבים (ל-2-3 מנות קטנות):

4 מלפפונים

1 כף חרדל חלק, רצוי חריף

1-1/2 כפית סוכר

1 כפית מים

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את המלפפונים ופורסים אותם לעיגולים דקים. שמים בקערה.
  2. בקערית קטנה מערבבים היטב את הסוכר במים. מוסיפים את החרדל ומערבבים.
  3. מוסיפים לפרוסות המלפפונים את הרוטב ומערבבים היטב.

 

סלט שכולו ירוק

סלט משמח בצבע מרגיע שלא מצריך רוטב מסובך, כמה פשוט, ככה טעים

 

המרכיבים:

2 כוסות מלפפונים קצוצים

2 כוסות פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות בצל ירוק קצוץ

לרוטב

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את המלפפונים, הפטרוזיליה והבצל הירוק.
  2. שופכים את זמן הזית על תערובת הסלט ומתבלים.


אפשר להוסיף רק ירוק (צילום: ירון ברנר) 

 

סלט מלפפונים חמצמצים

לאוהבי החמיצות שאין להם סבלנות לחכות למלפפונים שיחמיצו ומוותרים על השימורים

 

המרכיבים:

3 מלפפונים פרוסים דק

חופן שמיר קצוץ

לרוטב 

2 כפות חומץ אורז

1 כף שמן (לא שמן זית)

סוכר, מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את המלפפונים והשמיר בקערה, מוסיפים את החומץ ומשרים למשך כ-10 דקות.
  2. מתבלים במעט סוכר, מלח ופלפל וטועמים. מתקנים את התיבול.
  3. מוסיפים את כף השמן ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
  4. גיוון: אפשר להשתמש בנענע קצוצה במקום בשמיר. במקרה זה יש לאכול את הסלט באותו היום כיוון שהנענע נוטה להשחיר.


רק מלפפונים (צילום: ירון ברנר) 

 

סלט מלפפונים ושומר

סלט משכר לאלו שאוהבים את טעם האניס של השומר

 

המרכיבים: 

2 מלפפונים קלופים

1 פקעת שומר גדולה קצוצה דק

10 עלי נענע

לרוטב:

2 כפיות רוטב סויה

1 כף חומץ אורז

מיץ מליים 1

קורט צ'ילי אדום יבש

1/4 כוס שמן

 

אופן ההכנה:

  1. בעזרת קולפן יוצרים רצועות דקות מהמלפפונים.
  2. מניחים בקערה את המלפפונים, השומר ועלי הנענע.
  3. הרוטב: מכניסים לצנצנת עם מכסה את כל החומרים פרט לשמן, מערבבים היטב. מוסיפים את הזמן ומערבבים שוב.
  4. מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים.


סלט מלפפונים ושומר (צילום: mct)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים