שתף קטע נבחר

עומד דום: פילה דניס על מצע אספרגוס

שילוב צבעוני של טעמים בין דג עסיסי לחציל קלוי ואספרגוס פריך. כל שנותר לעשות הוא להעמיס על המזלג ולתת ביס. בתיאבון

פילה דניס ולב חציל על אספרגוס

מתכון של השף סהר רפאל, מסעדת "כרמים"

 

המרכיבים (ל-2 מנות):

2 פילה דניס

1 חציל צלוי על להבה (קלוף ומונח במסננת להגרת נוזלים)

10 מקלות אספרגוס קלופים

1 כפית טימין קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הדניס במלח ופלפל, מוסיפים קורט טימין, ואופים עם נייר אפייה בתנור למשך 10 דקות בטמפ' של 180 מעלות. ניתן לקצר תהליכים: צורבים את הדניס במחבת טפלון במשך כ-3 דקות על העור ועוד 2 דקות צריבה על הצד השני.
  2. מניחים בקערית קטנה את הזעתר והרוזמרין, בתוספת מעט שמן זית ומלח גס.
  3. חולטים את האספרגוס חליטה קצרה במים רותחים, ומעבירים אותם למי קרח.
  4. בזמן אפיית/צריבת הדגים מניחים את האספרגוס לצד הדגים, ומתבלים בשמן ובתערובת התבלינים.
  5. חוצים את החציל ל-2 ויוצרים מכל חלק כדור. טובלים בשמן זית, וסוחטים לימון מעל ומפזרים מעט מלח גס.
  6. מניחים במגש את הדג בתוספת האספרגוס והחציל, ומכניסים לתנור לאפייה למשך 8-10 דקות בטמפ' של 180 מעלות.
  7. אופן ההגשה: במרכז צלחת נסדר את האספרגוס ומעליו יחידה של דג על הדג ישב חציל ועל החציל יחידה נוספת של פילה דג נבזוק מעל שמן תבלינים ומעט מיץ לימון.

 

(צילום: דניאל לילה)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פילה דניס וחציל על מצע אספרגוס
צילום: דניאל לילה
מומלצים